|
Kordia je nepřekonaná, 28.6.2025  Pěstuje dnes ještě někdo Kordii, nebo jsou už lepší odrůdy? Co pan MH? |
 |
Meruňky 2025, 28.6.2025  136.144: Že pozdější sběr už není tak chuťově výrazný se může stát u každé odrůdy a stává se to. Pro mě osobně ale nejsou meruňky od COT International prozatím žádným přínosem. V tomto období jsem vždy chválil Leskory a nezklamaly ani letos. Jednou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Meruňky 2025, 27.6.2025 Některé odrůdy měruňko-coty se mi ale zdají, že když už leží na zemi a nemají žádnou kyselinku, že jsou fádní.
Teď jste na to kápnul, pane 136.144. U mě letos takové byly prakticky všechny Mayacoty a Wondercoty. Leskory nemají prozatím červené... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2025, 26.6.2025 Jo, Leskory jsou letos vynikající. Úžasně sladké a výrazně meruňkové. Jak nějaká pozdní špičková odrůda. |
 |
Meruňky 2025, 26.6.2025 Ten Harmat by měla být nějaká raná maďarská meruňka. Paradoxně máš roub z toho mého stromku ze Spomyšle a máš krásné meruňky, kdežto já jen zelené broky. Moje chyba. Spokojený stejně nejseš a nevím, co můžeš očekávat do budoucna, třeba je to... celý příspěvek > |
 |
Počasí 2025, 26.6.2025 No vida, i pan SPCH se ukázal. O bolavých končetinách mi nemusíte nic povídat, ale jsou horší diagnózy a nemusíte ani v lese slupnout s utrženou borůvkou žádného Měchožila, to mi věřte. Co se týče počasí, tak pro naši oblast se mapa Aladina... celý příspěvek > |
 |
Broskvoně 2025, 26.6.2025 Lobuju pro pana Waltra, protože svým pěstitelským rozsahem nemá zde konkurenci. Pěstuje všechno možné i nemožné, napíše o tom a vyfotí to, co si víc přát. Jistě by nepohrdl ani žlutomasými broskvemi zrajícími v červnu. Pan MH je v tomto ohledu... celý příspěvek > |
 |
Měchožil bublinatý a Naegleria fowleri, 26.6.2025 Věděli jste... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2025, 26.6.2025 U Koolgatu jsem ještě žádné plody neměl. Minulý rok zmrzly plody jako u všech ostatních meruněk. Koolgat a Congat mám z Uherského Ostrohu. Leskora včera taky jedna spadla. Vynikající. Sladká, aromatická. Zvláštní je, že ani jedna nemá červené líčko,... celý příspěvek > |
 |
Broskvoně 2025, 25.6.2025  Výzva pro pana Waltra - nadějného pěstitele peckovin. Tyto velmi rané žlutomasé odrůdy jsou jasná volba, pane Waltře. Překvapivě nebyla ani prasklá pecka a po nakrojení šly obě poloviny oddělit od sebe. |
 |
|
 |
Meruňky 2025, 25.6.2025  Já mám Koolgat ještě zelený, tak to možná ani není Koolgat, Marku. Krásně žluťoučké meruňky, pane Waltře, máte radost? MH: Martine, jeden Wondercot byl skvělý, ale jen jeden z mnoha. Měla jich tam holt zůstat polovina. Jenomže za kolik let se dočkáš... celý příspěvek > |
 |
Počasí 2025, 25.6.2025 Nevím, co se bude dít zítra večer, třeba už takové štěstí s doprovodnými jevy mít nebudu. Červen na to bývá nejhorší. Co se týče přeháněk, tak když není mokro pod stromy, jako kdyby nepršelo. V těhle vedrech půda rychle vysychá. Jak můžete... celý příspěvek > |
 |
Broskvoně 2025, 25.6.2025 MH: Perfektní. Tu tmavou Sagittarii taky co nejdřív utrhnu. To byl snad letos první rozkvetlý květ broskvoně. |
 |
Fíky, 25.6.2025 Walter, MH, Jitka: Máte nějakou zkušenost s chorobami listů fíkovníku? |
 |
Meruňky 2025, 25.6.2025 Když ti Wondercot náhodou nezmrzne, tak ho protrhej. Plody jsou docela velké a tak to klame. Ty největší jsou obstojné, sladké s podobnou chutí jako u Mayacot. U té Pricie tvrdí muziku vyloženě ty kyseliny. Ty fádní plody jsou bez nich. Tsunami mě... celý příspěvek > |
 |