|
Příspěvky uživatele - 224.39
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Poškození výhonů, 26.6.2013 Paľo:
Stigmina carpophila
|  | Roubování, 24.6.2013 Pokud nemáte jednoleté výhony, zkuste za kůru v červenci nebo spíš v srpnu. |  |
|  | Čačanská rodná, Katinka, 24.6.2013 Pan rosti&slavik: Ve středu to okouknu, myslím, že to bylo většího rozsahu. Podle mě to ale asi viróza bude. |  | Chrudimská, 20.6.2013 No, nevěřím tomu - to by byl už kolem toho velikej humbuk všech zainteresovaných. Navíc pan Miloš potvrzuje, ve výše uvedeném příspěvku, výskyt šarky na této odrůdě. |  | Jahody Elsanta, 20.6.2013 Nehodnotím, jen prodávám jak jsem koupil.
Já mám svých 5 - 7 vybraných a vyzkoušených odrůd, které "prošly do finále" a které vyhovují místním podmínkám.
|  | Vylamování květů u mladých stromků, 19.6.2013 Mohu potvrdit, že v zemědělském výzkumu je situace podobná, i když ne tak silně a v takovém měřítku. Ale co se "chce" prosadit, to se, kolikrát i přes (ne)logiku věci, prosadí. Jinak výsledky podobných výzkumů jsou často protichůdné, byť s odkazem na... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 19.6.2013 Podle mě obaleč.
|  | Obaleč švestkový - 1. generace, 19.6.2013 Ano, bude to první generace. Ono to nějakou dobu trvá od počátku letu motýlů do líhnutí housenek.
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 19.6.2013 Obaleči už řádí, plody vyžíraný, trusovitý - a pilatka to není. |  | Zoufalá nabídka odrůd jabloní, 19.6.2013 Proč hned kácet? Jestli víte, na čem stávající odrůdy máte a Vámi vybrané nové odrůdy jdou s touto (těmito) podnoží dohromady a tyto jsou v dobrém stavu, tak část sadu spíše přeroubujte.
|  |
|  | Čačanská rodná, Katinka, 17.6.2013 Pěkné! Letos koukám, že švestky "dorostenky" se chtějí ukázat. Něco málo jsem protrhal, ale není v silách to provést na všech hodně plodících stromech důsledně, tak přišly na řadu podpěry, úrodě odlehčí i obaleč. |  | Karešova nebo kaštánka, 17.6.2013 Nechám dozrát těch pár plodů - z toho zjistím, jestli jde o srdcovku (Kaštánka) nebo o chrupku. Jinak koukám, že vegetace je tady (SZ Čechy, cca 240 m n. m.) opožděná o 14 - 17 dní. |  | Karešova nebo kaštánka, 17.6.2013 Ano, porovnával jsem je a jsou zhruba ve stejné fázi jako plody Kordie. Nu což, nepotěšilo mě to, v létě se bude přeroubovávat. |  | Nahnutá Fuji, 17.6.2013 A vyvažte ji ke kůlu. |  | Grace Star, 13.6.2013 Uvádí se, že Grace Star zraje až 12 - 14 dní po odrůdě Burlat, takže v době zrání je velká pravděpodobnost, že "červíky" už mít bude.
Jestli Vám jde pouze o ty červíky, tak spíš zvolte Sweet Early, která zraje před Burlatem. |  |
 |
|
|
|