Příspěvky uživatele - 224.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajče Stupické polní rané, 1.9.2014
Přiznám se, že mi chutnají více jiné odrůdy, než zrovna Stupické. Je na můj vkus i příliš měkké. Zbyla mi letos jedna rostlina, tak jsem jí dal do skleníku a zpočátku bylo vidět, že se tam asi moc nehodí. Ale od poloviny července se "rozjela", kvete... celý příspěvek >
Červenání listů broskvoně, 29.8.2014
Chomutovsko je široký pojem - je to oblast s nadmořskou výškou od cca 200 m.n.m. až po více než 1100 m.n.m. a ten obsah Ca v půdách se podle toho liší. Ale obecně máte pravdu - obsah přístupného Ca je v okrese z 95 %  v kategorii dobrý a výše... celý příspěvek >
Praskají švestky, 29.8.2014
Poprvé jsem viděl trochu prasklé švestky vloni (Elena, místní šv.), do té doby nikdy. Letos zatím nic, málo tu prší, je docela sucho.
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 14.8.2014
"... a mohly být sklizeny později" Nemohly, protože už padaly a za týden by bylo po nich.
Chrudimská, 14.8.2014
To by odpovídalo. Pozoroval jsem to jenom u této odrůdy a pak u mladého stromku ZR.
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 13.8.2014
Zjišťuju, že monilie má Hanitu docela ráda. A to i v jiném, než letošním "moniliovém" roce. Letošní úroda bude určitě menší, než ta loňská, ale první plody chutnají tradičně skvěle. U některých plodů jsem si všiml efektní sytě tmavé oranžové dužniny,... celý příspěvek >
Čačanská lepotica, 7.8.2014
"Zabalená Čačanská lepotica ovšem přijde také velmi k chuti a škoda, že jich zde nemám více". Musíte se podívat po nějakých místních zdrojích (jestli tam tedy vůbec vědí, co modré peckoviny jsou).
Čačanská lepotica, 28.7.2014
Č. lepotici testuju z různých hyper a supermarketů (většinou původem z Maďarska) a tak z 80% je stav plodů jaký uvádíte - tvrdší, podtržené - čemuž odpovídá i chuť. Ale narazil jsem ve dvou případech na nějakou opožděnou sklizňovou šarži a plody mě... celý příspěvek >
Opál, 28.7.2014
Jak je to s chutí Opálu v porovnání s nyní už končící (sklizenou) Malvazinkou v nižších polohách? Malvazinka zatím každý rok ve standardní kvalitě a i přes některé nectnosti je dobrou výplní mezi končícími meruňkami a začínajícími modrými peckovinami... celý příspěvek >
Bergeron je nejlepší, 21.7.2014 Obsahuje fotku
Koukám, že není Bergeron jako Bergeron. Sice je více klonů, ale u mne je tvar plodů dost odlišný - kulatý - jako menší broskev (viz fotky z let 2010 a 2013). Doufám, že nejde opět o nějakou záměnu.
Usychání slivoní, 21.7.2014
Podle mne dost možná Pseudomonas syringae.
A co vaše višně?, 16.7.2014
Je to tak, chyběla tam ta osvěžující kyselost, kterou Morellenfeuer má.
První broskvoně dozrávají, 15.7.2014
Letos ve starém sadu již dozrála velmi aromatická a voňavá bělomasá Luna. Bohužel po letošních jarních mrazech vychází jeden plod tak na 20 stromů. Takže úroda prakticky nulová.
Co je to za švestku?, 15.7.2014
Občas se ve starých pomologiích vyskytuje název Bosenská jako synonymum k odrůdě Vlaška.
Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 15.7.2014
Strupovitost ve větší míře se mi tu zatím vyhýbá. Čekal jsem, že Lenovu už budete mít zralou - podmínky jsou u Vás podobné. Nechal jsem na stromě Lenovy ještě nějaký ten plod - chci vědět, jak dlouho a do jakého stavu plody vydrží na stromě. Chuťově... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika