|
Rajčata pro sezónu 2015, 7.1.2015 Darinka mě překvapila vysokou pkodností (venku i ve skleníku) pěkných, vyrovnaných plodů. Pěstoval jsem ji vloni poprvé a nečekal jsem to. Nechal jsem keře volně se plazit po zemi bez jakýchkoliv zásahů. |
 |
Rubín a jeho barevné mutace, 6.1.2015 Ano, těch mutací je poměrně dost a dost i neznámých, které nejsou v povědomí veřejnosti. Na druhou stranu zde dochází i ke zpětnému zvrhávání k původní odrůdové formě. |
 |
|
 |
Jak sušit vlašské ořechy?, 17.12.2014 Jelikož nemám možnosti pro doporučované ideální dosoušení ořechů, zkoušel jsem sušení při pokojové teplotě, dále pak způsobem, kdy byly ořechy přes den venku a večer v místnosti, potom také sušení v sušárně (zde byla bohužel min. teplota 50°C) a... celý příspěvek > |
 |
Pinova - neznáma choroba, 16.12.2014 Podle mě je to způsobeno špatnou technikou řezu a následným (ne)ošetřením. Jaká houba nebo bakterióza se tam chytne je až druhotné. |
 |
Topaz - výrastky, 10.12.2014 Já mám toto na Julii a nevypadá to na místo nějaké choroby či poranění. Prostě jako by si větev usmyslela pustit kořínky. |
 |
Typhlodromus pyri, 8.12.2014 Tak pak je to v pořádku. |
 |
Typhlodromus pyri, 8.12.2014 "Podle Metodik ochrany zahradních plodin Calypso T. pyri nehubí"
Ano, ale v Přehledu přípravků toxicity (Biocont) mají u Calypsa otazník -?, tzn. "doposud neotestované – nepoužitelné". |
 |
Vysazení třešně, 3.12.2014 Jenom se zeptám - na základě čeho jste vybrali tyto dvě odrůdy? Nevím, na jaké jsou podnoži, ale jestli to jednou budou velké stromy, tak se vám sejde mnoho třešní dozrávajících prakticky ve stejnou dobu.
|
 |
Rajčata - kdy budete končit rajčatovou sezónu a jak?, 1.12.2014 Ano, zažívací trakt dělá divy. Třeba na deponiích kalů z ČOV uvidíte monokulturu rajčat - jsou to tisíce rostlin a je to dobrý studijní materiál při dozrávání - různá barva, tvar, velikost, plodnost i odolnost k plísni. |
 |
Roubování, 27.11.2014 Jo, plátování, to by byla taky možnost.
|
 |
|
 |
Prasklá kůra, 26.11.2014 Praskliny jsou na odkopcích švestek a hlavně na východní straně kmene - jelikož pozemek je na prudším severním svahu, tak slunce z jihu v zimě je povětšinu času schované za vrcholem svahu a největší osvit je právě od východu. |
 |
Prasklá kůra, 26.11.2014  Nikdy jsem nebílil a praskliny se vyskytovaly. Před 3 lety jsem začal bílit a praskliny vznikají také.
|
 |
Je tento materiál dobrý k mulčování, 25.11.2014 Hlavně si nejprve zjistěte, jestli vůbec vápnit potřebujete. |
 |
Česnek v zemi?, 7.11.2014 Sázím od poloviny prosince (když počasí dovolí). |
 |
Tvarování třešně, 5.11.2014 J.R.: Vyslepení oček pod těmi 5-6, ze kterých zapěstujeme korunku, je možné. Stejně tak se dá vyslepit i pupen pod tím pupenem vrcholovým, ze kterého proroste terminál. U třešní se docela často vyskytují dva terminálně konkurenční výhony.
|
 |