|
Odlehčovací řez jabloně a péče o starý strom, 16.1.2016 Z fotky to na mě působí, že nějaký větší zákrok by neměl smysl, nakolik by na něho už asi nebyla adekvátní reakce. V podstatě bych nechal strom tak, snad jen snížil pákový afekt u hlavních větví. Byl by to menší zákrok, ideální doba třeba v březnu.... celý příspěvek > |
 |
Řez staré hrušně, 16.1.2016 Tak tímto doporučenm se určitě neřiďte. Za prvé, pokud se bude jednat o větší zákrok a z toho jak jste to napsal se o větší zákrok jedná, nemůže se řezat takto pozdě. Do půlky řezna, lépe dříve musí být hotovo.
Tarovací letní řez je v tomto... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Řez staré hrušně, 16.1.2016 Inu potom neřežte vůbec, strom neplodí, tedy riziko rozlámání je stejně minimání..
Ing. Fidla |
 |
Řez staré hrušně, 15.1.2016 Takhle ale nelze uvažovat. Hruška má nějakou velikost a nemá smysl proti ní nějak bojovat. Sám říkáte že je krásná... Nějak stínit bude vždy, pokud z ní neuděláte opižlané torzo...
... celý příspěvek > |
 |
Řez staré hrušně, 14.1.2016 Do řezu takříkajíc na vlastní pěst bych e učitě nepouštěl, pokud nneí zákrok proveden precizně většinou je kontrroduktivní a strom ztrácí svou krásu. Tento strom j velice krásný a opravdu v nejbližších cca 10 letech nepotřebuje žádný zákrok na odporu... celý příspěvek > |
 |
Určení odrůdy jabloně, 14.12.2015 No todle, samotný Standa B. zavítal mezi nás smrtelníky:) Punčové mám nakoukané z okolí Valče pod Doupovskými horami. Stromy jsou opravdu pouze střední, s tou štíhlostí úplně nevím, co si pamatuju tak byly spíše do široka, ale málokterý ukazatel je... celý příspěvek > |
 |
Určení odrůdy jabloně, 14.12.2015 No tady bych řekl klasické Boikovo typická je čistě bílá dužnina, dost kyselinek a jäkoby chut do grapu. Ten habitus stromu mi taky docela sedí, stejně jako zmínka o nepadání. Boikovo drží strašně dlouho na... celý příspěvek > |
 |
Hnojení - velikost plodu, 10.12.2015 Ale souvisí, to že na tom vašem mlatu bylo nejvíce žížal po dešti spíše souvisí s utužensotí půdy, tedy že se voda nevsakuje a žížaly vylézají z nedostatku vzduchu nahoru...
Ing. Fidla |
 |
Řez třešně, 25.11.2015 Já jako problém vidím to zababčení. Koruna by taky mohla vypadat lépe. I kdyby to bylo na podnoži typu Colt, tak ten strom a růst by měl být větší. Ta nerovnováha tam je evidentní.
Ing. Fidla |
 |
Řez třešně, 25.11.2015 Inu klasický případ řezem nevychoávané třešně. Košťoidní růst, potlačený terminál, zababčení. Řešení je snadné. Primárně potřebujete aby strom začal růst. na jaře, dle počasí, ale v případě teplé zimy klidně už začátkem března osvobodte terminál... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Stará odrůda - prosím o určení, 24.11.2015 Taky bych řekl spíše Ingrid Marie než Hvězdnatá..
Ing. Fidla |
 |
Madame Verte?, 21.11.2015 Fotka bohužel není úplně vypovídající, ty listy mi připomínají spíše Nelisovu zimní, která je vzhledem podobná. Jak vypadal strom? Madam verté je typická tím, že větve nepřevisají, Nelisova v podstaě opačně.. Madam verté na skládce velice snadno... celý příspěvek > |
 |
Králické jablko - Grulicher Apfel, 17.11.2015 Našel jsem pár stromů v Podorličí, aspon tedy myslím že to je ono, tak na 90 procent. Mám ho naštěpené, rouby popř. mohu zaslat. Radim Pešek odrůdu Kralické podle mě nemá, ale mohu se... celý příspěvek > |
 |
Určení odrůdy jabloně, 17.11.2015 Takže na Džbánsku? Myslel jsem si to. To je oblast kde se Punčové běžně pěstovalo, bude to ono...
Ing. Fidla |
 |
Určení odrůdy jabloně, 17.11.2015 Prakticky na 100 procent Punčové, koukám na to znovu a takto intenzivní žlutopu barvu bez líčka prakticky nic jiného nemá. Prozradí nám tazatel, kde se nachází ta náhorní plošina?
Ing.... celý příspěvek > |
 |