Příspěvky uživatele - 189.156

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Čačanská najbolja, 23.8.2016
Taková kritika je trochu nefér pánové. Musíme si uvědomit, že tato odrůda není primárně určena pro stolní použití, ale na konzervaci. A tady patří jednoznačně mezi špičku, jak co se týče jakosti, tak i co se úrodnosti týče. Vyčítat jí horší chutové a... celý příspěvek >
Monchallardova, Amanliská nebo jiná, 23.8.2016
Ono ne vše co je v Českém ovoci se očividně u nás nějak více pěstovalo. Tu Monchallardovu jsem snad našel před dvěmi lety na Jižní Moravě, ale co mi uniká je třeba Děkanka červencová a našlo by se těch odrůd i... celý příspěvek >
Monchallardova, Amanliská nebo jiná, 23.8.2016
Inu Merodova v posledních slunečných letech docela vybarvuje. Loni se daly na Jižní Moravě konzumovat první plody už snad začátkem srpna, samozřejmě že ty červivé. Ona ta variabilita plodů může být opravdu značná v závioslosti od stanoviště... Pokud... celý příspěvek >
Neřezání ovocných stromů, 22.8.2016
Je důležité zdůraznit fakt že drtivá většina ovocných stromů u nás není řezána v souladu s ovocnářskými principy a není radno se jimi inspirovat. Pro vás je ideální pouze výchovný řez v prvních letech po zasazení a poté řez omezit na občasné... celý příspěvek >
Monchallardova, Amanliská nebo jiná, 22.8.2016
Fakt bych řekl tu Merodovu, pro ni je typické i ty větvě, které míří dolů, ale přitom to není klasický převislý habitus. Monchalardova opravdu není běžná věc a i ten tvar je, jak píšete trochu... celý příspěvek >
Monchallardova, Amanliská nebo jiná, 22.8.2016
Amanliská určitě ne, ta má tenkou, dlouhou stopku. Monchalardovu jsem naživo nikdy neviděl, mohla by to snad být.. Anebo třeba Merodova? Ta je relativně častá a ty první plody by snad už mohly uzrávat, jakkoliv je to podzimní... celý příspěvek >
Procházkova, 21.8.2016
No já jsem něco podobné ho objeviul na zámecké zahradě ve Valči v Doupovských horách, na první pohled jasná Wangenheimova, ale ta stále vedle a teprv hzačínla, k dežto tato byla v nejlkepším. Koruna spíše širší podobně jako Wangenheimova. Chut velice... celý příspěvek >
Chrudimská, 21.8.2016
Slíva na snímku je Bystrická? No nevím, mi to přijde jako jasný Stanley. Je typický slabším olistěním a výraznou viditelností plodů...            Ing. Fidla
Moravská jadernička, 20.8.2016
Tady souhlas, kompot za Jedernic je lahůdka a dostává se prakticky na úroven kompotů z hrušek, tedy o level výš... Jinak chutově je Jadernička v optimální zralosti výborná.Křehká štavnatá dužnina se velice dobře jí... Jadernička opravdu vydrží ve... celý příspěvek >
Čačanská Rodna, 20.8.2016
U mě letos zatím největší symtomy šarky, listy jsou jasné, ale víc než jindy jsou i na plodech, jakkoliv velká část plodů je stále OK. Letos mi po chutové stránce nepřijdou až tak úžasné jako loni, ale při srovnání s vedle stojícím Stanley je to... celý příspěvek >
Moravská jadernička, 19.8.2016
Jadernička že se přestala pěstovat? Zajedte si někdy na Valašsko pane Inženýre!...            Ing. Fidla
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 10.8.2016
Inu já si nemyslím, že by tady bylo něco překonaného, nebo zastaralého. Ony i ty sady štíhlých vřeten dneska jsou na řez poměrně nenáročné a mohly by být taky potenciálně bezúdržbové, kdyby se nechaly dorůst do jejich maximálních rozměrů. To se ale... celý příspěvek >
Vhodné moderní odrůdy jabloní pro extensivní způsob pěstování na vysokokmenu, 9.8.2016
Není žádný důvod nepěstovat nové odrůdy na semenných podnožích s minimalizací řezu, extensivním způsobem. Jsou samozřejmě odrůdy vhodnější a méně vhodné. Dá se říci že hlavním kritériem by mělo být to, na jak starých plodonoších je schopna odrůda... celý příspěvek >
Jak zachránit řezem tuto broskev starou cc16let?, 13.7.2016
Jistě že stromy maj určité sebezáchovné mechanismy jak vyrovnat ztrátu biomasy, toho krásně využíváme třeba při zmlazovacím řezu jádrovin, která na disturbance dokáží krásně zareagovat. Ale z mého pohledu řezat nějak více v létě je prostě oslabující,... celý příspěvek >
Jak zachránit řezem tuto broskev starou cc16let?, 13.7.2016
No jo, ale co bychom řezem v tuto dobu získali? Já tam vidím hlavně značnou ztrátu listů a tedy energie. Broskvoně se často sice doporučují řezat po sklizni, aspoň ty ranější kultivary, ale dá se to bez toho klidně obejít, v intenso sadech tak se... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika