|
Příspěvky uživatele - 44.75
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co to je?, 15.8.2011 Když si koupíme v zahradnictví stromek s naštěpovanou ušlechnilou odrůdou třešně, tak kořeny v zemi nemá "třešeň", nýbrž její podnož. Takže při úvahách o vegetačních schopnostech třešní na zamokřených jílovitých půdách by bylo asi účelnější... celý příspěvek > |  | Co to je?, 12.8.2011 Asi máte na mysli starší fotografie s houbovou chorobou Blumeriella jaapii, "skvrnitost třešní a višní". Tato houba je v současném období skoro na všech stomech (třešních), více postihuje nověji vyšlechtěné odrůdy, než odrůdy... celý příspěvek > |  |
|  | Co to je?, 12.8.2011 Když tak hodnotím situaci, není to radostné. Příčinu problému se zaschnutím stronmku se napodařilo jednoznačně určit, názory se různí a pohybují se někde v říši dohadů. Rady, jak stromek zachránit, jsou z tohoto důvodu také více, či méně na... celý příspěvek > |  | Melounoviště 2011, 11.8.2011 Kakrholte, gratulešn! Kdyby bylo letos léto, tak bych možná tolik negratuloval, ale takhle... to je něco jako vysokohorská melounářská maturita! PS : copak je to za odrůdu, že tomu zelenému soudku narostly i vlasy? |  | Citroník má problém, 11.8.2011 Pravda pravdoucí - domácí prostředí, pro svuilušky ráj, ale tady to na svilušky příliš nevypadá. To, že citroník nekvetl a shazuje listy, může být způsobeno nevhodným přezimováním. Citrusy, jakožto subtropické rostliny vyžadují sinusový... celý příspěvek > |  | Co to je?, 11.8.2011 Jaké jsou možnosti : buď přihlížet, zda si příroda sama poradí (osobně si myslím, že úhyn stromku je pravděpodobnější, než možnost, že se samovolně vzpamatuje) a nebo se o "něco" pokusit. Pokud zvolíte rovněž nejistou alternetivu č. 2,... celý příspěvek > |  | Hibernal a Solaris - choroby, 11.8.2011 Zajímalo by mne, jako nevinaře, vysvětlení oné rozdílné ochranné lhůty pro stolní a moštové odrůdy, která je uváděna u všech měďnatých přípravků (např. Kuprikol, Champion). Vysvětluji si to laicky tak, že rezidua postřiků, která zůstanou na bobulích... celý příspěvek > |  | Krtek, 2.8.2011 Osobně jsem viděl krtka přebíhat vozovku, krtek je dokonce velmi dobrý plavec. Boj s krtky je nekonečný a nelze jej nikdy zcela vyhrát, lze dosáhnout pouze dílčích vítězství. |  | Čím je réva napadená?, 2.8.2011 A vy pane Mirku proti padlí speciálně vůbec neošetřujete? U Vás je exponovaná vinařská oblast, takže preventivní ošetření by určitě bylo vhodné. A pak stále ve střehu a s prstem na spoušti (postřikovače). Dnes jsem zaznamenal u sebe doma první... celý příspěvek > |  | Krtek, 2.8.2011 Lov krtka pomocí motyky, či rýče je metoda zajímavá, při šikovnosti a zručnosti lovce jistě i účinná. Pozitivní je určitě v tom, že dává krtkovi šanci na přežití. Má však jednu podstatnou nevýhodu - vyžaduje totiž systematickou přítomnost lovce na... celý příspěvek > |  |
|  | Réva ve skleníku, 2.8.2011 Proč paní tazatelce radíte, aby pokračujícím vylamováním zálistků hnala současný 3 m dlouhý letorost neustále vpřed? Nyní máme začátek srpna a on ještě nejméně měsíc a půl poroste. Odhaduji, že tímto způsobem dosáhne délky přibližně 5 metrů, a to... celý příspěvek > |  | Čím je réva napadená?, 29.7.2011  Já mám s identifikací a jednoznačným rozpoznáním obou chorob v počátečních fázích taky problémy. Například loni se mi padlí projevilo na přelomu srpna / září tady v JČ u dvou odrůd. A u obou rozdílně. Jedna bílá odrůda měla problém jen na bobulích -... celý příspěvek > |  | Čím je réva napadená?, 29.7.2011 Tak já snad už jen za příspěvek Paľa doplním a opíšu, co říká o padlí Encyklopedie chorob a škůdců (Kamil Hudec, Ján Gutten) : "První příznaky se objevují na vrchní straně listů v podobě bledších, zelenožlutých skvrn. Bělavý povlak mycelia na... celý příspěvek > |  | Čím je réva napadená?, 28.7.2011 Padlí jako řemen. Pro letošek máte bohužel "sklizeno". Příští rok nasaďte jarní preventivní postřiky proti této houbě, jinak riskujete stejný problém. Posbírejte napadené a opadané listy i deformované hrozny a zlividujte je mimo dosah... celý příspěvek > |  | Co s touto broskvoní?, 28.7.2011 Paní Aleno, udělejte to podle fotografie z 19.31 (Josefe, vrrr!). Ale pouze dva řezy, levý a prostřední. Ten třetí vpravo dole zatím ne. Držím palec. |  |
 |
|
|
|