|
Příspěvky uživatele - 44.75
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
YR je nejlepší?, 21.9.2012 Rozdíl teplot "venkovní u baráku" a "venkovní na volném prostranství" máte dost velký. Skoro 10°C, jestli to dobře chápu. To vám buď nějak moc uniká teplo z domu a nebo máte teploměr umístěn u nějakého tepelného akumulátoru. |  | YR je nejlepší?, 21.9.2012 YR je norská předpovědna počasí, viz ZDE. Mně celkem vyhovuje CHMI. Je tam tolik informací, že si z toho člověk poskládá docela reálný obraz o situaci. |  |
|  | Řez švestek, 20.9.2012 Já si myslím, že tyto suché větve vyřazat lze. Je ale vhodné rány (do živého) ošetřit voskem, či balzámem, protože vegetační fáze se chýlí ke konci a strom již nebude schopen rány přirozeně uzavřít. |  | Mladé višni opadávají listy, 18.9.2012 Je to častá houbová choroba Blumeriella jaapii (skvrnitost listů třešní a višní). Některé odrůdy, zvláště ty nověji vyšlechtěné, jsou na ni citlivé, takže je velmi pravděpodobné, že se s touto chorobou budete na svém stromku setkávat... celý příspěvek > |  | Houba na záhonu - jedlá?, 14.9.2012 Klouzek obecný. |  | Presazeni revy, 13.9.2012 Já osobně bych to zkusil přesadit, i když třeba knihy praví jinak. Někdy v půlce listopadu, vyrýt s balem kořenů, kmínek zaříznout tak na půl metru, zavoskovat ránu. To zase tolik práce není. Stejně je musíte vykopat, tak co. A když se to... celý příspěvek > |  | Jakou třešeň vybrat?, 12.9.2012 Těchlovan je potomek odrůdy Van, která vám, jak píšete zmrzla. Soudím, že s teplotní odolností na tom asi nebude výrazně lépe. Karešova, jako léty prověřená "klasika", by vám měla jít.
|  | Prosím poraďte - benzínová sekačka s elektrostartem pro 75 letou maminku, 11.9.2012 Sekačka se startérem bude sice výkonná a komfortní, ale vždy těžká, velká, neohrabaná a drahá (něco rozumného v této kategorii pod cca 15 000,- Kč sežene těžko). Startér = potenciální zdroj poruch, průběžná údržba baterie je nutná. Aku sekačka... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2012), 10.9.2012  To může dělat padlí. Letos jsem proti padlí vůbec nezasahoval a mírné napadení keřů padlím se projevuje i na hroznech, kdy jsou napadené jen některé bobule, přičemž většina je (zatím) zdravých. (Je třeba sklidit dřív, než to shnije).
|  | Zapach, aky som necakal, 10.9.2012 Zápach se odstraní sám od sebe, až ta shnilá tráva zaschne. Pokud vám to vadí, můžete zetlelou trávu odstranit (napříkald vyhrabat hráběmi). |  |
|  | Co vaše réva? (2012), 10.9.2012 Na mne to zas nepůsobí jako nějaká hniloba, mně ty bobulky připadají z těch fotografiií zdravé. Nemůže ta rozdílnost barvy být odrůdová vlastnost, podpořená stanovištními podmínkami? |  | Upevnění truhlíků na parapetu, 7.9.2012  Jestli se jedná o (nerezovou) rozpěrnou tyč, tak by tento systém "bez vrtání" šel využít pro upevnění truhlíků, zavěšovaných před parapet například takto: rozpěrnou tyč umístit mezi špalety dolů, co nejníže nad parapet. Z (nerezového) plechu ohnout... celý příspěvek > |  | Housenky na artyčoku, 6.9.2012 No, pan Vysloužil to určitě vědět nebude, tak vám milá paní odpovím já! To není žádná housenka totiž. Je to houseňák. Koukněte jak má dlouhé kladélko. A hádejte, co se s ním právě chystá dělat... Správně, kopulovat s ostatními housenkami a houseňáky.... celý příspěvek > |  | Hubeni mravencu na zahrade, 6.9.2012 Díky za radu. Co mám ale dělat, když jsem do toho ohřátého mléka nasypal půl kyla soli, mléko se vcuclo a zmizelo. Jak to teď mám lít do mraveniště, když to není tekuté ale spíš mazlavé? Uclapo mi to konev. |  | Co vaše réva? (2012), 6.9.2012 Také se připojuji k obdivu Mirkových pěkných snímků a hroznů na nich (jako vždy). Ze stejného důvodu jako Mirek letos sklidím úrodu pouze z keřů, které rostou u zdi. Zbytek, rostoucí volně, byl po květnových mrazech na tabák a něco se dokonce už... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|