Příspěvky uživatele - 44.75

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
YR je nejlepší?, 21.9.2012
Rozdíl teplot "venkovní u baráku" a "venkovní na volném prostranství" máte dost velký. Skoro 10°C, jestli to dobře chápu. To vám buď nějak moc uniká teplo z domu a nebo máte teploměr umístěn u nějakého tepelného akumulátoru.
YR je nejlepší?, 21.9.2012
YR je norská předpovědna počasí, viz ZDE. Mně celkem vyhovuje CHMI. Je tam tolik informací, že si z toho člověk poskládá docela reálný obraz o situaci.
Řez švestek, 20.9.2012
Já si myslím, že tyto suché větve vyřazat lze. Je ale vhodné rány (do živého) ošetřit voskem, či balzámem, protože vegetační fáze se chýlí ke konci a strom již nebude schopen rány přirozeně uzavřít. 
Mladé višni opadávají listy, 18.9.2012
Je to častá houbová choroba Blumeriella jaapii (skvrnitost listů třešní a višní). Některé odrůdy, zvláště ty nověji vyšlechtěné, jsou na ni citlivé, takže je velmi pravděpodobné, že se s touto chorobou budete na svém stromku setkávat... celý příspěvek >
Houba na záhonu - jedlá?, 14.9.2012
Klouzek obecný.
Presazeni revy, 13.9.2012
Já osobně bych to zkusil přesadit, i když třeba knihy praví jinak. Někdy v půlce listopadu, vyrýt s balem kořenů, kmínek zaříznout tak na půl metru, zavoskovat ránu. To zase tolik práce není. Stejně je musíte vykopat, tak co. A když se to... celý příspěvek >
Jakou třešeň vybrat?, 12.9.2012
Těchlovan je potomek odrůdy Van, která vám, jak píšete zmrzla. Soudím, že s teplotní odolností na tom asi nebude výrazně lépe. Karešova, jako léty prověřená "klasika", by vám měla jít.
Prosím poraďte - benzínová sekačka s elektrostartem pro 75 letou maminku, 11.9.2012
Sekačka se startérem bude sice výkonná a komfortní, ale vždy těžká, velká, neohrabaná a drahá (něco rozumného v této kategorii pod cca 15 000,- Kč sežene těžko). Startér = potenciální zdroj poruch, průběžná údržba baterie je nutná. Aku sekačka... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2012), 10.9.2012 Obsahuje fotku
To může dělat padlí. Letos jsem proti padlí vůbec nezasahoval a mírné napadení keřů padlím se projevuje i na hroznech, kdy jsou napadené jen některé bobule, přičemž většina je (zatím) zdravých. (Je třeba sklidit dřív, než to shnije).
Zapach, aky som necakal, 10.9.2012
Zápach se odstraní sám od sebe, až ta shnilá tráva zaschne. Pokud vám to vadí, můžete zetlelou trávu odstranit (napříkald vyhrabat hráběmi).
Co vaše réva? (2012), 10.9.2012
Na mne to zas nepůsobí jako nějaká hniloba, mně ty bobulky připadají z těch fotografiií zdravé. Nemůže ta rozdílnost barvy být odrůdová vlastnost, podpořená stanovištními podmínkami?
Upevnění truhlíků na parapetu, 7.9.2012 Obsahuje fotku
Jestli se jedná o (nerezovou) rozpěrnou tyč, tak by tento systém "bez vrtání" šel využít pro upevnění truhlíků, zavěšovaných před parapet například takto: rozpěrnou tyč umístit mezi špalety dolů, co nejníže nad parapet. Z (nerezového) plechu ohnout... celý příspěvek >
Housenky na artyčoku, 6.9.2012
No, pan Vysloužil to určitě vědět nebude, tak vám milá paní odpovím já! To není žádná housenka totiž. Je to houseňák. Koukněte jak má dlouhé kladélko. A hádejte, co se s ním právě chystá dělat... Správně, kopulovat s ostatními housenkami a houseňáky.... celý příspěvek >
Hubeni mravencu na zahrade, 6.9.2012
Díky za radu. Co mám ale dělat, když jsem do toho ohřátého mléka nasypal půl kyla soli, mléko se vcuclo a zmizelo. Jak to teď mám lít do mraveniště, když to není tekuté ale spíš mazlavé? Uclapo mi to konev.
Co vaše réva? (2012), 6.9.2012
Také se připojuji k obdivu Mirkových pěkných snímků a hroznů na nich (jako vždy). Ze stejného důvodu jako Mirek letos sklidím úrodu pouze z keřů, které rostou u zdi. Zbytek, rostoucí volně, byl po květnových mrazech na tabák a něco se dokonce už... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika