|
Volně stojící holubník na sloupu, 13.11.2010 Já jsem dlouholetý chovatel holubů, a mohu Vám říct, že sice je pravda, že bývá tento holubník nepraktický, ale lze ho vyrobit i tak, aby splňoval nároky na snadné čištění i kontrolu holubů. Můžete se podívat na mé stránky. Mám tam i fotografie mého... celý příspěvek > |
 |
Jedno malé jezírko, 6.5.2010 Dotaz na pana Hrkala.
Dá se nějak zabránit tomu tvoření kalu na dně a stěnách jezírka?Nebo aspoň omezit. |
 |
|
 |
Jedno malé jezírko, 6.5.2010 A ještě videa zde a zde. |
 |
Jedno malé jezírko, 6.5.2010  Vysavač kalu.
Vysavač je zhotoven z ponorného čerpadla a k němu je napasován flexibilní odpad plus stará trubka od vysavače i s koncovkou.Funguje dobře, hlavně když je vidět na dno na to, co se vysává.Ta flexibilní hadice mohla být silnější, občas... celý příspěvek > |
 |
UV lampa, 29.4.2010 Ke značce Atman nemám stížnosti.Mám jejich čerpadla už třetím rokem a fungují.Tož tak. |
 |
Jedno malé jezírko, 29.4.2010 Ph jsem měřil loni a pohybovalo se kolem 8.Tvrdost jsem neměřil.Vápenec tam myslím není.Co konkrétně se Vám nelíbí na březích?Rád si nechám poradit. |
 |
Jedno malé jezírko, 29.4.2010 Klasický skimmer potřebuje velký výkon čerpadla, na tak malé jezírko by to nešlo.Pokud se použije klobouk s plovákem, tak ho musí čerpadlo přisát pod hladinu.Chápu to správně?Choulostivé to je, musí se stále hlídat.Naštěstí na něj vidím z okna.Tou... celý příspěvek > |
 |
Jedno malé jezírko, 28.4.2010  Obrázek výru který se tvoří u skimmeru a kde je sice né moc dobře ale je vydět, jak je jedna půlka čistá a druhá ne.Ten binec co plave nahoře během dne vyplouvá na hladinu ze dna.Je vidět jak se na něm dělají bublinky a potom vyplave hlavně když... celý příspěvek > |
 |
Jedno malé jezírko, 28.4.2010  Tady fotka již zaplého vodopádu a odkaz na video. |
 |
Jedno malé jezírko, 28.4.2010  Omluvte nepořádek ve filtru.On tam totiž už druhým rokem bydlý Karel s Václavem(pavouci).Proto ty pavučiny. |
 |
|
 |
Jedno malé jezírko, 28.4.2010  Fotky filtru.Větší čerpadlo má psaný výkon 2200l/hod. menší 750l/hod.Oba obyčejný a levný Atman. |
 |
Jedno malé jezírko, 28.4.2010  A ryby. |
 |
Jedno malé jezírko, 28.4.2010  Tady fotka té řasy nebo co to je na fólii. |
 |
Jedno malé jezírko, 28.4.2010  Ještě fotky vyůstění vody z maláho čerpadla do drenáže ve štěrku. |
 |
Jedno malé jezírko, 28.4.2010 Dotaz na pana Hrkala.čím to, že rostliny nejdou?Lekníny jsem zkoušel jeden rok přesadi, druhý pohnojit, ale stále nejdou.Listů je málo a jsou spíše hnědo červené.Květů poskromnu.Přitom první ro k to byla paráda.
Děkuji za rady. |
 |