Příspěvky uživatele - 157.82

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jaká vzdálenost sazenic révy, 24.3.2011
Doporučuji sázet minimálně 3m od sebe. Pro odrůdy a řez, které jste si vybral, je optimum někde mezi 3 a 5m. Výhony Talismanu v dobré půdě za vegetační sezónu narostou přes 6m. Pročtěte si k odrůdě Talisman (Keša1) diskusi zde. Najdete tam stovky... celý příspěvek >
Jaká vzdálenost sazenic révy, 23.3.2011
Děkuji za odpověď, ale na jednom ruském serveru jsem našel v diskusi pro Talisman uvedený řez na 2 ramena s tříočkovými čípky a u Plevenu ustojčivého informaci, že se může řezat na tažně i čípky. Jen jsem nikde nenašel jak je sázet daleko od sebe a... celý příspěvek >
Jaká vzdálenost sazenic révy, 23.3.2011
Zdravím, chci vysadit 12 sazenic révy v řadě podél plotu. Koupil jsem tři odrůdy: Arkadia, Talisman, Pleven ustojčivyj, u všech jsem našel, že velmi bujně rostou. Řezat je chci jako vodorovný kordon se dvěma rameny a čípky. Bohužel nevím, jak daleko... celý příspěvek >
Co mužu naroubovat na jeřabinu, 11.3.2011
Kdysi byla v časopise Zahrádkář zmínka o tom, že jeřáb je použitelný jako podnož pro jabloně na pozemcích "zamořených" hryzci a podobnou havětí. Myslím, že by bylo vhodné, abyste se zde podělil se zkušenostmi, které byste v tomto získal.... celý příspěvek >
Kapková závlaha u révy, 3.3.2011
Připojím k této diskuzi, v níž někteří diskutující zpochybňují význam závlahy révy nebo dokonce tvrdí, že je škodlivá, pár poznámek: v literatuře se uvádí, že optimální zásoba vody ve vegetačním období révy je 400-500l/m2 a to v Česku nespadne... celý příspěvek >
Kapková závlaha u révy, 2.3.2011
Není pravda, že vinice se nezavlažují, je pouze pravdou, že některé vinice se nezavlažují. Např. na Mělnicku (mezi Mělníkem a Liběchovem) můžete najít nově zakládané vinice s kapkovou závlahou, kterou tam mimochodem dodal známý vinař Kraus jr. S... celý příspěvek >
Kapková závlaha u révy, 2.3.2011
Nezlobte se, prosím, ale tvrdíte nesmysly. Dovolím si citovat odborníka: "Při pěstování stolních odrůd révy vinné je dostupnost vody velmi důležitá. Ideální je využití kapkové závlahy." (Pavloušek P.: Stolní odrůdy révy vinné). Prohlédněte... celý příspěvek >
Hraboši a brambory, 25.2.2011
Nepochybuju, že to funguje tak jak píšete. Několikrát jsem brambory zbylé po výsadbě vyhodil na kompost, na který házím jen posekanou trávu a pak jsem se divil, že mi v té rozkládající se trávě, bez hlíny a bez ošetřování narostly brambory lepší než... celý příspěvek >
Aku odrodu do sklenika, 22.1.2011
Ano, jsou to všechno stolní odrůdy, jenamater.
Aku odrodu do sklenika, 20.1.2011
Talisman do skleníku není vhodný, protože má samičí typ květu (musí se zajistit opylení) a Vitra i Pola nejsou odolné proti padlí révovému, což je největší nebezpečí pro révu ve skleníku. Dal bych přednost z bílých odrůd odrůdě Jalovenskyj... celý příspěvek >
Réva AGT a BV #-#-#, 1.1.2011
Našel jsem v nabídce rezistentních a mrazuodolných rév jedné firmy révy s názvy AGT a BV #-#-# (# byla čísla), jen s pár informacemi. Může mi někdo poradit, kde najít podrobnější popis, nebo popsat základní vlastnosti aspoň révy AGT? Na... celý příspěvek >
Jabloň na dule, 17.12.2010
Jako podnož pro jabloně lze použít mj. jeřáb. Výhodou je, že kořeny neožírají hryzci.
Rozvod vody po zahradě, 16.12.2010
Chci udělat trvalý rozvod vody po velké zahradě, v zemi asi 50 cm hluboko (na zimu vypouštět vodu). Poradí mi někdo jaký materiál použít? Lze použít do země instaplast a potrubí svařovat? Nebo musím použít černé polyetylénové potrubí a tvarovky... celý příspěvek >
Dešťová voda ze střechy, kryté asfaltovými pásy, 13.12.2010
Z bitumenu se nevyluhují do vody žádné karcinogenní látky (koncentrace nejzávažnějšího z polycyklických aromatických uhlovodíků - benzopyrenu ve vodě, která je dlohodobě ve styku s bitumenem, je pod hranicí měřitelnosti). Proto je zdravotně nezávadné... celý příspěvek >
Kvalita dešťové vody ze střechy s asfalt. bobrovkami, 12.12.2010
Madam, nechci Vám brát iluze, ale v době, kdy se začínaly používat kanadské šindely, vyšel na téma nezávadnosti vody z takovéto střechy článek v jednom zahrádkářském časopise s popisem pozorovaných negativních vlivů na zeleninu, zalévanou touto... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika