|
Příspěvky uživatele - 157.82
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jaká vzdálenost sazenic révy, 24.3.2011 Doporučuji sázet minimálně 3m od sebe. Pro odrůdy a řez, které jste si vybral, je optimum někde mezi 3 a 5m. Výhony Talismanu v dobré půdě za vegetační sezónu narostou přes 6m. Pročtěte si k odrůdě Talisman (Keša1) diskusi zde. Najdete tam stovky... celý příspěvek > |  | Jaká vzdálenost sazenic révy, 23.3.2011 Děkuji za odpověď, ale na jednom ruském serveru jsem našel v diskusi pro Talisman uvedený řez na 2 ramena s tříočkovými čípky a u Plevenu ustojčivého informaci, že se může řezat na tažně i čípky. Jen jsem nikde nenašel jak je sázet daleko od sebe a... celý příspěvek > |  |
|  | Jaká vzdálenost sazenic révy, 23.3.2011 Zdravím, chci vysadit 12 sazenic révy v řadě podél plotu. Koupil jsem tři odrůdy: Arkadia, Talisman, Pleven ustojčivyj, u všech jsem našel, že velmi bujně rostou. Řezat je chci jako vodorovný kordon se dvěma rameny a čípky. Bohužel nevím, jak daleko... celý příspěvek > |  | Co mužu naroubovat na jeřabinu, 11.3.2011 Kdysi byla v časopise Zahrádkář zmínka o tom, že jeřáb je použitelný jako podnož pro jabloně na pozemcích "zamořených" hryzci a podobnou havětí. Myslím, že by bylo vhodné, abyste se zde podělil se zkušenostmi, které byste v tomto získal.... celý příspěvek > |  | Kapková závlaha u révy, 3.3.2011 Připojím k této diskuzi, v níž někteří diskutující zpochybňují význam závlahy révy nebo dokonce tvrdí, že je škodlivá, pár poznámek:
v literatuře se uvádí, že optimální zásoba vody ve vegetačním období révy je 400-500l/m2 a to v Česku nespadne... celý příspěvek > |  | Kapková závlaha u révy, 2.3.2011 Není pravda, že vinice se nezavlažují, je pouze pravdou, že některé vinice se nezavlažují. Např. na Mělnicku (mezi Mělníkem a Liběchovem) můžete najít nově zakládané vinice s kapkovou závlahou, kterou tam mimochodem dodal známý vinař Kraus jr. S... celý příspěvek > |  | Kapková závlaha u révy, 2.3.2011 Nezlobte se, prosím, ale tvrdíte nesmysly. Dovolím si citovat odborníka: "Při pěstování stolních odrůd révy vinné je dostupnost vody velmi důležitá. Ideální je využití kapkové závlahy." (Pavloušek P.: Stolní odrůdy révy vinné). Prohlédněte... celý příspěvek > |  | Hraboši a brambory, 25.2.2011 Nepochybuju, že to funguje tak jak píšete. Několikrát jsem brambory zbylé po výsadbě vyhodil na kompost, na který házím jen posekanou trávu a pak jsem se divil, že mi v té rozkládající se trávě, bez hlíny a bez ošetřování narostly brambory lepší než... celý příspěvek > |  | Aku odrodu do sklenika, 22.1.2011 Ano, jsou to všechno stolní odrůdy, jenamater. |  | Aku odrodu do sklenika, 20.1.2011 Talisman do skleníku není vhodný, protože má samičí typ květu (musí se zajistit opylení) a Vitra i Pola nejsou odolné proti padlí révovému, což je největší nebezpečí pro révu ve skleníku. Dal bych přednost z bílých odrůd odrůdě Jalovenskyj... celý příspěvek > |  |
|  | Réva AGT a BV #-#-#, 1.1.2011 Našel jsem v nabídce rezistentních a mrazuodolných rév jedné firmy révy s názvy AGT a BV #-#-# (# byla čísla), jen s pár informacemi. Může mi někdo poradit, kde najít podrobnější popis, nebo popsat základní vlastnosti aspoň révy AGT? Na... celý příspěvek > |  | Jabloň na dule, 17.12.2010 Jako podnož pro jabloně lze použít mj. jeřáb. Výhodou je, že kořeny neožírají hryzci. |  | Rozvod vody po zahradě, 16.12.2010 Chci udělat trvalý rozvod vody po velké zahradě, v zemi asi 50 cm hluboko (na zimu vypouštět vodu). Poradí mi někdo jaký materiál použít? Lze použít do země instaplast a potrubí svařovat? Nebo musím použít černé polyetylénové potrubí a tvarovky... celý příspěvek > |  | Dešťová voda ze střechy, kryté asfaltovými pásy, 13.12.2010 Z bitumenu se nevyluhují do vody žádné karcinogenní látky (koncentrace nejzávažnějšího z polycyklických aromatických uhlovodíků - benzopyrenu ve vodě, která je dlohodobě ve styku s bitumenem, je pod hranicí měřitelnosti). Proto je zdravotně nezávadné... celý příspěvek > |  | Kvalita dešťové vody ze střechy s asfalt. bobrovkami, 12.12.2010 Madam, nechci Vám brát iluze, ale v době, kdy se začínaly používat kanadské šindely, vyšel na téma nezávadnosti vody z takovéto střechy článek v jednom zahrádkářském časopise s popisem pozorovaných negativních vlivů na zeleninu, zalévanou touto... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|