|
Příspěvky uživatele - 157.82
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jiné využití révy, 23.12.2011 Našel jsem ve starém ruském časopise návod na nápoj z révových úponků, listů a mladých výhonků:
Nápoj je velmi chutný a utišující žízeň, obsahuje mnoho vitaminu C. Zelené části umyjeme, rozřežeme na drobno a hutně (v orig. "plotno") vložíme... celý příspěvek > |  | Brambory ze semen - kvetoucí, netrpící pylovou sterilitou, 2.12.2011 Smát se můžete, ale faktem je, že v období Velkomoravské říše byla podle kosterních pozůstatků střední doba dožití dospělých osob cca 65 let, průměrná výška 165 cm a stav chrupu byl perfektní bez moderní zubní péče. K poklesu střední doby dožití a... celý příspěvek > |  |
|  | Nová vinička, 19.6.2011 Samozřejmé není nic; v literatuře se občas tvrdí, že to, zda jsou vhodnější řady ve směru S-J nebo V-Z je závislé na zeměpisné šířce, nadmořské výšce a sklonu pozemku. S pozdravem jenamater. |  | Nová vinička, 15.6.2011 Vhodnější je mít řady po vrstevnicích. Výhody: snadnější obdělávání půdy, menší nebezpečí půdní eroze, snadnější ošetřování révy. Zdraví jenamater. |  | Odpuzovač hadů, 12.6.2011 Poslední případ úmrtí v důsledku uštknutí zmijí byl předloni, šlo o dospělého, který byl uštknut do ruky při pokusu chytit zmiji na zahradě restaurace, takže žádné malé dítě uštknuté do krku a podobné kecy. |  | Odpuzovač hadů, 12.6.2011 Doporučuji chovat se k hadům tak, jako naši předci: užovky nechat v klidu, kašlat na to, že je zmije chráněná, a na zahradě a v okolí je zabíjet a házet do popelnice. Zmije nechat žít pouze mimo obydlené oblasti, neriskovat, že malé dítě zemře v... celý příspěvek > |  | Nová vinička, 30.5.2011 Doporučuji si přečíst nejdříve vhodnou literaturu, rozmyslet si detailně Vaše záměry s pěstováním révy a pak plánovat. Odrůd révy je mnoho, liší se určením hroznů (moštové x stolní odrůdy), dobou zrání, potřebou chemické ochrany, typem květu... celý příspěvek > |  | Dusíkaté vápno a jiné herbicidy ve vinici, 15.4.2011 Dobrý večer, děkuji za doplňující informaci k použití herbicidů ve vinici. Zdraví jenamater. |  | Dočasné uskladnění sazenic révy, 8.4.2011 Koupil jsem 20 sazenic révy, které mohu vysadit až za 14 dní. Může mi, prosím, někdo poradit jak je do výsadby uskladnit? Stačí je dát do vlhké rašeliny ve studené tmavé garáži? Děkuji. |  | Dusíkaté vápno a jiné herbicidy ve vinici, 1.4.2011 Děkuji za věcnou odpověď na věcný dotaz, jenamater. |  |
|  | Dusíkaté vápno a jiné herbicidy ve vinici, 31.3.2011 Dobrý den, chci přihnojit svou minivinici a potlačit klíčení plevelů dusíkatým vápnem. Nevím:
lze dusíkaté vápno použít v dubnu?
jakou dávku použít, aby se potlačilo klíčení plevelů?
jak hluboko ho zapravit do půdy (mělce zahrábnout... celý příspěvek > |  | Keříčková vinná réva, 29.3.2011 Řez Vertiko to určitě nebyl, spíše to vypadalo jako "velké vrabčí hnízdo", vysoké asi 50 až 100 cm, rozkladitě rostoucí (asi jako roste Josta, ale nižší) s dost velkou úrodou hroznů, podle velikosti hroznů a bobulí moštová odrůda. |  | Keříčková vinná réva, 29.3.2011 Viděl jsem takto keřovitě rostoucí a plodící révu také (na jediném místě na Madeiře, na jiných místech tamtéž byly klasické vinice povětšinou pergolového typu). Bohužel se mi nepodařilo zjistit, zda šlo o zvláštní keřovitě nebo zakrsle rostoucí... celý příspěvek > |  | Jaká vzdálenost sazenic révy, 28.3.2011 Děkuju za odpověď. Ve skleníku vzdálenost 2,5 m mezi dvěma sazenicemi Kišmiše stačí? |  | Jaká vzdálenost sazenic révy, 27.3.2011 Co takhle Kišmiš lučistyj? Jak daleko od sebe sadit? Daly by se dát dvě sazenice vedle sebo do skleníku dlouhého 5m? A jak řezat, na dva dlouhé tažně nebo na jeden nebo na rameno s čípky? |  |
 |
|
|
|