|
Příspěvky uživatele - 157.82
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Augustin (V 25 - 20), 9.1.2010 Nemáte někdo skušenost s krátkým řezem této odrůdy (na čípky nebo polotažně), nakolik je horší kvalita a velikost hroznů a bobulí, případně celková velikost sklizně z keře ve srovnání s řezem na tažně? Zdraví jenamatér. |  | Prodej sazenic - Krausovi Mělník, 30.12.2009 Dobrý den,
objednával jsem vícekrát vinnou révu na dobírku, od různých prodejců. Zatíco od prodejce z Kladrub, byla réva dobře zabalená, odeslaná ve vhodném termínu s avízem den před odesláním, odrůdy správně popsané, včetně uvedení podnože a vždy... celý příspěvek > |  |
|  | Výběr stroje pro ruční orbu, 30.12.2009 Dobrý den,
používám na obdělávání pozemku pod brambory, zeleninu a v malé vinici rotavátor od Vari (v lehké písčité půdě) bez problémů s plevelem. Pýr a podobný plevel se nerozseká, nýbrž se namotává na nože a odtud ho snadno odstraním. Produktivita... celý příspěvek > |  | Kdy přesadit broskvoň, 1.11.2009 Broskvoně potřebují k ujmutí půdu v hloubce kořenů teplejší než 7stupňů. To je v běžných letech na podzim ještě na přelomu října a listopadu, na jaře ale až koncem dubna, někdy také až v květnu. Proto je Vámi doporučovaný podzimní termín výsadby... celý příspěvek > |  | Práce na vinici po sklizni, 22.10.2009 Uklízí se vinice po sklizni, shrabe se listí nebo se zapraví do půdy, případně provádí se na vinici po sklizni (před zimou) jiné práce? Díky za informace. |  | Pergola a reva, 21.10.2009 Při výběru odrůd révy k plánované pergole byste měl přihlédnout nejen k jejich vzrůstnosti, ale také k tomu, zda odrůda je vhodná pro řez "vertiko" (pro Vámi uváděný Aivaz se doporučuje řez na tažně). Pokud budete vysazovat po dvou... celý příspěvek > |  | Kultivátor místo rýče, 18.10.2009 Používám kultivátor (rotavátor) už řadu let pro kypření půdy v malé vinici a pro záhony na zeleninu s výborným výsledkem. To, co by mi rýčem trvalo dny, mám rotavátorem za hodiny, navíc daleko důkladněji a lépe zpracované. Nesouhlasím s tvrzením, že... celý příspěvek > |  | Reva ve skleniku nerodi, 4.10.2009 Pokud réva vůbec nekvete po řadu let, může být příčina triviální: zmrzla nebo odumřela naštěpovaná část a obrazila podnož, takže nevědomky pěstujete podnožovou révu (stalo se před lety i mně, shodou okolností také ve skleníku). Doporučuji nekvetoucí... celý příspěvek > |  | Jednorocne vyhony, 26.9.2009 Doporučuje se jako kmínek použít výhon, který má v místě budoucího řezu tloušťku tužky (na nějakém milimetru navíc nezáleží). Ve Vašem případě je ale důležitější, zda jste koncem léta odstraněním vrchní části výhonu ukončil prodlužující růst, aby... celý příspěvek > |  | Reva ve skleniku nerodi, 24.9.2009 Některé odrůdy révy (především novější) vyžadují vhodného opylovače (nejsou samosprašné, mají pouze samičí typ květů). Zdraví jenamater. |  |
|  | Textílie pod révou, 24.9.2009 Asi 350 mnm. |  | Textílie pod révou, 24.9.2009 Netkaná textilie propouští vzduch i vodu, navíc na jaře před položením textilie meziřadí nakypřím rotavátorem a urovnám hráběmi (mám jen 50 keřů), po sklizni opatrně sejmu folii, opět zrotavátoruju a urovnám. Každý třetí rok místo mulčování oseju... celý příspěvek > |  | Textílie pod révou, 24.9.2009 Mulčování vinné révy černou netkanou textilií se mi osvědčilo (dávám ji dvojitě, aby neprorůstal plevel). Dělal jsem i srovnávací pokus, réva s mulčem mně roste a plodí výrazně lépe. Kompletní zakrytí textilie kameny je diskutabilní pro snížené... celý příspěvek > |  | Špatně zasazená réva?, 27.8.2009 Ano je to pravda, místo štěpování má být asi 5 cm nad zemí. Je to proto, že kořeny které vyrůstají z paty sazenice mají být hlouběji, protože takto zasazená réva lépe odolává letnímu suchu i zimním mrazům. Doporučuji ale vzít v úvahu slehnutí půdy... celý příspěvek > |  | Co je to za chorobu?, 14.8.2009 Padlí révové = oidium, proti němu je např. Falcon, IQ Krystal, Kumulus; plíseň révová = peronospora, proti ní je např. Folpan, Acrobat, Ridomil Gold Plus, Champion; proti padlí révovému, plísni révové i šedé hnilobě současně je např. Quadris... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|