|
Příspěvky uživatele - 167.53
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Lilkoviště, 17.6.2012  lilky mi dělají radost, i když tedy denní kontrola díky mšicím a sviluškám je naprosto nutná... už jsem musel chtě nechtě stříkat...
|  | Automatická závlaha ve skleníku, 17.6.2012 tak jsem provedl pokus s ochlazením během zavlažování
měřeno několik cm pod povrchem digitální sondou
na začátku byla teplota 21 stupňů, následně 30min kapková závlaha
1) při umístění sondy 5cm od místa dopadu kapek bylo ochlazení v... celý příspěvek > |  |
|  | Rajcata - z jednoho dve, 15.6.2012 letos díky poškození rajčat mrazíky mi sazenice začaly až strašidelně obrůstat ze všech možných zálistků i z pod země
tak jsem asi na půlce rajčat nechal největší výhony a jedu tedy poprvé na dvojnásobný plyn trochu jsem se inspiroval tady u... celý příspěvek > |  | Postřik rajčat proti plísni bramborové, 10.6.2012 tak jsem se dneska informoval v zahradnictví znovu na přípravek Kocide
je to skutečně opět čistě měďnatý fungicid jež je prý ale vyroben novou technologíí jež zaručuje jeho "trvanlivost" i za deštivého počasí
vytvoří jakýsi film a ten se prý... celý příspěvek > |  | Postřik rajčat proti plísni bramborové, 8.6.2012 je to hydroxid měďnatý a měl by prý mít lepší "trvanlivost" na listech při nepříznivém počasí než ostatní měďnaté fungicidy
jinak složením mědi je to v podstatě stejné co Champion
já to nemám rád, tyhle měďnaté fungicidy, zbytek roku mám pak... celý příspěvek > |  | Molice, 8.6.2012 Petro, obecně hlavně myslete na to, že ve skleníku je VŠECHNO rychlejší, to znamená i množení parazitů, mají tam vesměs ideální podmínky!
Ve skleníku v plné sezóně neudělat týden důkladnou kontrolu tak už taky může být pozdě... |  | Postřik rajčat proti plísni bramborové, 7.6.2012 nějak jsem na to zapomněl, on už je červen... pořád koukám, jak se dostávají z těch mrazů a ona by je už mohla začít kosit i plíseň
tak snad to dopoledne ještě stihnu, tam je potřeba u Acrobatu aby nepršelo aspoň 2-3 hodiny po aplikaci, ne? je... celý příspěvek > |  | Molice, 7.6.2012 PLUS pověsit žluté lepové desky, mám je spuštěné mezi sazenice plus 2-3 u každého okýnka |  | Nemoc hadovek (okurky), 6.6.2012 raději se po nějakém parazitovi podívejte ještě jednou a podrobně, ze všech úhlů, list klidně utrhněte a lupou dúkladně prozkoumejte
pokud by to měl být nedostatek nějakého prvku a vy přitom důkladně a pravidelně hnojíte přímo hnojivem na okurky,... celý příspěvek > |  | Lilkoviště, 6.6.2012 Zapečený lilek
Suroviny: lilek, mleté maso, mrkve, zakysaná smetana, cibule, česnek, pepř, kari, olej, sůl
Lilek rozřízneme napůl a lžící z něj vydlabeme dužinu tak, abychom nepoškodili slupku. Na oleji osmažíme cibuli a mleté maso. Dužinu... celý příspěvek > |  |
|  | Rukola, kam na ňu?, 6.6.2012 nevím přesně co a jak se jmenuje "odborně", ale rukolu sám pěstuji DVA druhy
jednu sklízím dvakrát a pak seju znovu a druhou mám jako trvalku a tu sklízím pořád
loni jsem jí přesazoval, kořeny měla snad 60 cm hluboko, nečekané zjištění :)
|  | Lilkoviště, 5.6.2012 MoneyMaker i Dusky jsem měl jako F1 hybridy
nepropadly, byl jsem spokojený, fotky jsem tady i z loňska dával, nicméně mi byl doporučen jako lepší ten Ichiban a tak jsem do něj letos šel
uvidíme jak to dopadne
víte co je ale legrační?... celý příspěvek > |  | Lilkoviště, 5.6.2012 Bambino Eggplants, Ichiban Improved F1, Madonna F1, Faselis F1
ty poslední dva jsou robované; jinak ten Ichiban mám letos poprvé, je to na doporučení, snáší velice dobře i chladnější klima a kvalita plodů je prý bezkonkurenční!
loni jsem měl... celý příspěvek > |  | Lilkoviště, 5.6.2012  letos "jen" 4 odrůdy, zatím to jde pomalu
|  | Fotky vaší sklizně 2012 - od ředkviček po melouny, 5.6.2012  v tomhle počasí mi dělá radost jen skleník...
zatím sklizeno 21 okurek, letos "jedu" na 4 sazenice |  |
 |
|
|
|