|
Příspěvky uživatele - 155.121
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co vaše réva? (2013), 23.5.2013 To je jasné, ale u nás se réva nepěstuje, i když se kdysi dávno snad okrajově pěstovala. Takže si vystačím s Ridomilem, Zatem či Ortivou /Ortva = Quadris, dosažitelný je nyní dvousložkový Quadris Max/. Ortiva není oficiálně povolena do... celý příspěvek > |  | Postřik a hnojení jahod, 23.5.2013 ...no to taky, ale hlavně ta líbivá balení hnojiv na to, to a to... |  |
|  | Co vaše réva? (2013), 23.5.2013 Já jsem už révu stříknul postřikem, co mi zbyl po jabloních /Zato a Merpan/. Ale ještě zdaleka nepokvete, poupata už má. |  | Co vaše réva? (2013), 23.5.2013 Já používám na padlí Zato nebo Ortivu a na perenosporu Ridomil Gold a v podstatě i Zato a Ortivu. Síru a zvláště měď moc ne, nejde to umýt z hroznů. Nedůležitější jsou dva postřiky: Po opadu většiny kvítků a asi za 10 dní /padlí a perenospora/. A pak... celý příspěvek > |  | Postřik a hnojení jahod, 23.5.2013 Já hnojím hned z jara a pak v létě po sklizni /na to se zapomíná/. Používám obyčejný Cererit, žádné ty drahé serepetičky /nejen/ na jahody.
|  | Co vaše réva? (2013), 23.5.2013 Začíná padlí a snad i perenospora /preventivně/. Přípravků je mnoho. |  | Noční teploty pod 10°C - co rajčata?, 22.5.2013 Já mám venku jen papriky a vylezly mně okurky. Tak si přirychtuju nějaké kýble, hrnce, fólie atd. Horší to bude s révou. V HK má být nula. |  | Noční teploty pod 10°C - co rajčata?, 22.5.2013 Ale zpět k počasí, co říkáte na přepověď??? |  | Typhlodromus pyri, 22.5.2013 No paráda! |  | Typhlodromus pyri, 22.5.2013 V tom pásu se prodávají, rozlezou se a hotovu, žádný úkryt. |  |
|  | Je to nějaká nemoc nebo škůdce?, 21.5.2013 Mně to připadá jako spálené postřikem, asi by stačil jen ten Baycor. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 20.5.2013 U Mospilanu a Calypsa se uvádí, že se mohou použít ihned po vrcholu vlny, mohou, ale nemusí.. Ale je nutné vědět, že se jejich účinek rozvíjí postupně během několika dnů /nepodařilo se mi zjistit proč, možná je to tím, že jsou systémová.../. ... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 20.5.2013 Použiju Mospilan nebo Reldan. Je to skoro jedno, prostřídám je. Mospilanu je podobné Calypso, jsou to neonicotinoidy. Reldan je organofosfát.
Pyretroidy /Decis, Karate/ moc nepoužívat. Hubí i užitečný hmyz. |  | Rajčata ven?, 20.5.2013 Asi jsem se špatně vyjádřil. Ve vyšších polohách ve výšce 2 metry bude mínus dva stupně. Kolik pak bude u země.
|  | Rajčata ven?, 20.5.2013 Na pátek hlásí bez obezliček přízemní mráz a ve vyšších polohách až -2°C /chápu to, jako že ve dvou metrech nad zemí/.
|  |
 |
|
|
|