|
Gula vs. skimer, 27.4.2012 By som skusil poreznu hadicu na zavlazovanie ta ma mikrootvory po celej dlzke. Na toto ale urcite treba kompresor, ktory pracuje pri tlakoch najmenej ako bezi zavlaha. Klasicka hadica na zavlahu ma dierky len kazdych povedzme 30 cm co nie je ono.... celý příspěvek > |
 |
První úprava vody, 26.4.2012 Asi nie ste chemik. Chlornany su zasadite, so sodikom to nema nic spolocne.
Find the pH of a 0.1 mol/L NaClO solution?
|
 |
|
 |
Řasa v jezírku teď na jaře, 26.4.2012 Chlor mysleny ako prvok, ktory sa nachadza v takejto vode vo forme chloridov. Nie vsetky rostliny znasaju takyto chlor,...o koncentraciach doporucenych v tomto vlakne ani nehovorim. Vodne rastliny, aspon niektore, mozu byt citlivejsie z dovodu... celý příspěvek > |
 |
Založení trávníku, 24.4.2012 Chcel by som pomaly rastucu travu, ak je inak pekna husta. Staci menej sekat...
Ono kazda sorta je ina a ma ine naroky a nastup za roznych podmienok. Doteraz bolo dost chladno a trava najlepsie rastie v lete, za predpokladu dostatku vlahy a... celý příspěvek > |
 |
Řasa v jezírku teď na jaře, 24.4.2012 Prijem zivin vo forme ionov rastlinami je casto kompetetivny dej. Ak mate vela jedneho z ionov, tak zabrani prijem ineho. Napriklad, prevapnenie sa moze prejavit na prijme horcika. Aj preto sa na zasaditu reakciu pody pouziva uhlicitan... celý příspěvek > |
 |
Jaké samonasávací čerpadlo, 20.4.2012 Pozrel by som sa po nejakom mensom akvaristickom cerpadielku, mozno v rodine niekto take ma, ciste len pre tu skusku. To by mohlo ist na nejake spinacie hodiny. Ide o to, ako by zvladlo tie podmienky co tam mate. Ono vysoky vykon je pre vas zly, ale... celý příspěvek > |
 |
Účinnost štěrbinového filtru, 19.4.2012 Stvrty rozmer v sekundach? |
 |
Fotky jezírek a filtrací, 19.4.2012 Aku filtracnu tkaninu pouzivate? |
 |
Hnojenie zemiakov pod patu, 18.4.2012 Pri nahrnani robim taku miesanku z posekanej travy a zeminy, pripadne aj kompost. Rastie to ako dive. |
 |
Jezírkový vysavač - prosím poradte, 13.4.2012 Rozmyslam nad kupou vysavaca na jazierko. Uputalo ma riesenie Pond Monsta complete. Je to netradicny vyrobok a tak som zvedavy ako to funguje. Vraj odsaje do 3 cm predmety. A ze je rychly. V podstate to nie je vysavac ale ma pohon dole vo vode v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Popel na zahradu?, 13.4.2012 Spalovanie je postupne a uhlicitan je pomerne dobre stabilizovany ionmi Ca2+. CaO je reaktivne... To, ze nevznika povedzme ZnCO3 je preto, ze Zn2+ je v dreve velmi malo. |
 |
Popel na zahradu?, 13.4.2012 Mozno Mr.Bigg myslel obsah oxidov... ale skoro by to vyslo aj podl ajeho udajov. Uhlicitanu vapenateho by bolo vyse 80 %, draselneho okolo 10 %... Ak zaratame, ze fosforecnany, ci kremicitany budu tutove vo forme vapenatych a horecnatych soli,... celý příspěvek > |
 |
Živý plot z břečťanu, 12.4.2012 Dajte tam nejaky slachteny co rastie pomaly, napriklad ten Golden hearth ci ako sa vola. Rastie pomaly co je velkou vyhodou oproti tym burinam co rastu ako o zivot, produkuju dost odpadu a vyzaduju dost prace. Rychly rast popinaviek vas bude tesit... celý příspěvek > |
 |
Zvednute rajciny, 11.4.2012 A zmrznute so zachovanym korenom? |
 |
Rozkvétající broskvoně, 11.4.2012 Je to zlozitejsie a neda sa skatulkovat. Nam rozkvitla jedna broskyna s takou nasadou kvetov ako nikdy predtym....na zahori. Rozkvitnuta mozno aj 2 tyzdne. Druha broskyna (ina sorta) este nie,...asi je neskorsia. |
 |