|
Poznáte kvetoucí vodní rostlinu, 17.5.2012 som myslel ze vachta ale asi nie. Inak krasne. |
 |
Přímý výsev rajčat, 17.5.2012 da sa vsetko, ale budu neskoro. Radsej kupte sadenice. |
 |
|
 |
2 čerpadla, 17.5.2012 Podla mna, je male cerpadlo zbytocne. Navyse, pri tlaceni do dvoch vetiev silnym cerpadlom, male cerpadlo este zvysi tlak oproti hlavnej vetve, do ohrievacej jednotky. Neviem, ci je to vhodne. Naopak, vhodnou volbou prierezu hadic za prvou... celý příspěvek > |
 |
Řasa v jezírku teď na jaře, 17.5.2012 Skusal uz niekto cukor? Ako ucinkuje cukor? |
 |
Zkušenosti s jezírkovou folií EPDM Firestone Pond Liner?, 16.5.2012 pvc vydrzi tiez. Po ť rokoch jeden koniec co mi trci pvc ziadna zmena ani po trvalom ozarovani slnkom. Kvoli cene by som do epdm nesiel. |
 |
Výroba filtru, 16.5.2012 Uv posobi na mikroskopicke cyanobacterie. Po case by sa asi aj tak voda vycirila. Vzdy som to pozoroval rovnako, ked som pridal novu vodu. Bola super jeden tyzden, mozno dva. Uz som is myslel, ze ake vitazstvo a potom nastupili mikroskopicke riasy.... celý příspěvek > |
 |
2 čerpadla, 15.5.2012 A nešlo by to cez elektricky riadený ventil? Otvoril by do soláru. Menší priemer hadice do soláru by dal mensí prietok. Dal by sa aj pridať reduktor tlaku, niečo podobné ako sa dáva na mirkozávlahu, aby šlo do soláru to, čo vyžaduje predpis.... celý příspěvek > |
 |
Cim znicit travu v zahone zeleniny?, 9.5.2012 Selektivne herbicidy existuju, ale nerobia dobre aj inym rastlinam, resp ine rastlinky mozu byt citlive... by som sa snazil selektivne aplikovat. |
 |
Bio a zdravá hnojiva na rajčata, 7.5.2012 By som az tak nedramatizoval. Umele hnojiva su v spravnej miere rovnako zdrave pre rastliny aj pre konzumentov. Naopak, vela dusicnanov docielite aj prehnanym hnojenim hnojom alebo kompostom. Naopak, mnohe biohnojiva mozu byt zdrojom chorob... najma... celý příspěvek > |
 |
Jezírkový vysavač - prosím poradte, 4.5.2012 Vola sa to Gardena Aquamotion Fish Pond Water Garden Vacuum Cleaner. da sa vygooglit. Bezi to na pohon nasavacieho tlakoveho cerpadla a zrejme pomocou ventury efektu to odsava kal. Je k tomu taka filtracna bedna. Cerpadlo nasava priamo z... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Účinnost štěrbinového filtru, 30.4.2012 Pretoze ucinne filtre s 250 mikronov sa lahko zapchaju. Ten 1 mm je odhad, mozno je to len polovica, neviem. Pri skuske co prejde som testoval vypust z tlakoveho filtra (hnusna hneda voda) a sietka na okna zachytila asi polovicu materialu, co nie je... celý příspěvek > |
 |
Jezírkový vysavač - prosím poradte, 30.4.2012 Toto maju v hornbachu ale videl som to prvy krat. Na firemnych strankach nic, musel som to njst na firemnej stranke patriacej usa, aj to dost komplikovanym sposobom.
|
 |
Žabky v jezírku, 30.4.2012 ...pre ryby je to prvy "thanksgiving" ze prezili zimu... |
 |
Tip na tichou sekacku?, 30.4.2012 Su aj vretenovky s elektrickym aku-motorom, ale na vasu rozlohu uz asi nie....mozno ano, ale to by ste si museli najst nejake starsie vlakna, alebo sa spytat v gardene.
Inak mate pravdu, ze sa to vylucuje. V niektorych tabulkach predajni je... celý příspěvek > |
 |
Účinnost štěrbinového filtru, 30.4.2012 Co sa tyka roznych materialov na filtraciu,...asi by bolo elegantnejsie ist do nejakych matrosov, co su dostupne za velmi dobru cenu. Napriklad sietka na okna je velmi efektivna uz na malinke chumaciky rias, dobre sa cisti ale nezachyti castice pod... celý příspěvek > |
 |