Příspěvky uživatele - 38.186

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Neplodnost, škůdce, 13.6.2013
Děkuji všem za info. Tak jsem to tu zběžné prolétl a bude to určitě pilatka. Obranu už jsem si též zjistil. Mým druhým dotazem problémem je obaleč švestkový. Shodou okolností jsem při postřiku jabloní stříknul i tu švestku v docela vhodném... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2013), 11.6.2013
Na JM možná, my si v Čechách ozdobíme stromeček ledovými květy.
Zahnuté konce letorostů, 11.6.2013 Obsahuje fotku
Děkuji všem za info, možná, že jsem o tom někde četl v souvislosti s tím nadbytkem N. Jestli ho mám hodně, nebo málo netuším. Půda byla poměrně vyhnojená před výsadbou. Loni v prvním roce to udělalo 3m výhony. Přes rok mulčováno trávou. Hrst... celý příspěvek >
Neplodnost, škůdce, 11.6.2013 Obsahuje fotku
Dobrý den, máme cca 10 letou čačanskou lepotici. Asi ve 3letech se obalila tak, že se na to lidi chodili dívat. Od té doby nedá víc, než doslova hrst švestek. Něco je červivý, ale hlavně většina spadne do pár týdnů po odkvětu. vůbec si s ní už... celý příspěvek >
Zahnuté konce letorostů, 11.6.2013 Obsahuje fotku
Dobrý den, Nějak se mi kroutí konce letorostů. Je to normální, nebo je někde chybka? Vzhledem k tomu, že začínám, tak jsem toho už přečetl tolik, že už nevím zda-li je to problém révy, popř. jaký. Vím jen, že jsem o tom někde, něco četl.
Co vaše réva? (2013), 31.5.2013
Tak to je dokonale výstižný. Nicméně jak říká klasik. Malý ten, jenž má malé cíle. Aneb není žádný hrdinství udělat pozdní sběr Hbernálu v Břeclavi, ale udělat alespoň jakostní, v Železných horách. PS: do viničky už ani nechodím, kromě... celý příspěvek >
Hibernal, 21.5.2013
Hibernál zkouším též. VČ, 300mnm. Roubovaný na SO4. Letos 2 rokem, takže očekávám hrozny na ochutnávku. Předně musím říct, že pověsti o mrazuvzdornosti nelhaly. Téměř 100% vyrašené očka(1 ze 40 asi zmrzlo). Všechny stolní odrůdy včetnš Vostrogu jedu... celý příspěvek >
Spomienka na minulý ročník, 16.5.2013
Díky za poradu. Jestli tomu dobře rozumím. Rostlina si na v průběhu vegetace sama určí např. kolik bude mít listů a je jen na pěstiteli, aby ji vnutil jak budou na rostlině rozmístěny a jaké to bude mít další důsledky pro rostlinu/hrozny. Na těch... celý příspěvek >
Levne tycky k reve, 15.5.2013
Osobně jsem toho nepotřoboval moc, tak jsem vzal klasickou stavebníci na ploty plus vzpěry na kraje a celý jsem to dal do vrutů, ale o těch začínám pochybovat jako o bezchybném řešení.
Vinná réva na západní stranu, 15.5.2013
Rozhodně bych se toho nebál. Mám víno čistě na východní straně garáže a dozrává v pohodě na zač. září. Na západní straně to bude topit ještě dlouho do noci. Odrůdy bych zkusil více druhů kvůli hmyzu apod. Výběr stolních vín je tu v mnoha... celý příspěvek >
Spomienka na minulý ročník, 15.5.2013
Samozřejmě gratuluji k pěkné úrodě. Měl bych jeden dotaz k probírce květů/hroznů. Mám jednu sazenici na vertiko u dveří garáže. Každý rok nasadí poměrně dost letorostů a to jak z dvoučkových výhonů, tak ze starého dřeva. Udělám sice na jaře první... celý příspěvek >
Levne tycky k reve, 14.5.2013
Jestli tomu dobře rozumím máte to pro první rok. Osobně jsem to vyřešil postavením drátěnky už v prvním roce.
Spravne množenie rezkov samorodaku Concordie, 13.5.2013
Na každém řízku bude jen jedno očko a to nejvýše položené a pokud jich tam je více, tak nejsilnější. Většinou se vylámou už pupeny dříve ještě než se to dá narašit, nechá se jen ten nejvyšší.
Spomienka na minulý ročník, 13.5.2013
Myslím, že ta dlažba funguje jako velký tepelný akumulátor a v noci vínu jistě udělá přihodné mikroklima. Podobného efektu dosahují vinice v kamenitých srázech v Rakousku apod(pouze četl v knize - neviděl). Též jsem uvažoval o vytvoření jakési... celý příspěvek >
Bezsemené stolní odrůdy, 2.5.2013
No nevím. Divné mi je ale to, že tam mají i odrůdu Rhea. Takže zatím budu i nadále věřit v ten americký Jupiter a uvidíme, až něco uvidíme. Koneckonců i ta fotka na jejich webu může být odněkud převzatá.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika