|
Pomoc při stříhání révy, 1.7.2013 Základem je znalost na jakým dřevě réva plodí. Brožura za 50K nebo I-net. Dále je to o Vašich potřebách a podmínkách v souladu se sílou keře. Při vytváření tvarů na pergolách je každý šťasten, když mu naroste výhon vcelku. Třeba i těch 3-4m. V... celý příspěvek > |
 |
Ohýbať letorasty?, 27.6.2013 Aniž bych se tohoto způsobu chtěl zastávat, tak ho popisuje třeba V. Kraus - Pěstování révy vinné.
Důvod jsem tam nedohledal. Ale to mohlo být i tím, že mě sklaply víka.
GB |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2013), 27.6.2013 A mohl by jste mi sdělit sladké tajemství, čím se dají tito broučci blýskáčci vykouřit? Klasicky Calypso Mospilan?
Jo a tu zobonosku mám taky. ;-)
|
 |
Co vaše réva? (2013), 24.6.2013 Tak dle reakcí nevím, co s ním, řešit, neřešit. Ono to asi bude stejně jedno, bo jak jste si jistě na fotkách všimli, co se týká fenofáze, tak jsem též na začátku kvetení. S tímhle počasím se pomalu, ale jistě začnu brzy těšit "za rok nashledanou".... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 24.6.2013  Netušíte někdo, co je to broučka. Obsypal nám teď téměř vše a obzvláště na vínu je ho kupa. Nemusím mít jeho celý životopis, stačí jen povědomí hubit x nehubit.
|
 |
Co vaše réva?, 20.6.2013 No, záleží na vedení, požadavcích a odrůdě atd. Obecně se přírůstky krátí když přelezou drátěnku u pergol dle požadavků pěstitele. Jejich délku lze nepřímo zkrátit i tím, že se nechá více letorostů na keři a na nich více hroznů. Tím nebude mít keř... celý příspěvek > |
 |
Je to monilia laxa?, 19.6.2013  A já mám ten samý dotaz viz obrázky. Je to už z ořezaných větví, které jsem před 3 dny ořezal. Dal jsme tomu sice nějakou rezervu, ale po přečtení celého tématu o této libůstce(mon.laxa) mám trochu obavy jestli místo stromů nebudu mít spíš altán.... celý příspěvek > |
 |
Bílá plíseň na dřevě, 19.6.2013 Děkuji za info. Letos se mi toho nějak moc kupí. Navíc postižení, které jsem 20 let neviděl. |
 |
Bílá plíseň na dřevě, 19.6.2013  Dobrý den,
na dřevě 20 let starého stromu se mi objevily takovéto chomáčky. Nevíte prosím někdo co to je?
Děkuji za info GB.
|
 |
Ohýbať letorasty?, 17.6.2013 Pokusím se citovati p.Pavlouška. Ohýbání letrostů má zásadní vliv na růst jednotlivých letorostů na tažni. Dle apikální dominance má totiž přednost v růstu koncový(nejvyšší letost) a podle něčeho jiného ten nejblíže kmínku.
Z toho plyne, že pokud... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Malí brouci na vlhké zdi, 13.6.2013  a vypadá ten brouček takto? Je značně zvětšený přes foťák. |
 |
Malí brouci na vlhké zdi, 13.6.2013  Dobrý den, mám stejný problém. Poradil Vám někdo resp. už jste zvítězila? |
 |
Výroba šípkového vína v 50l kanystru, 13.6.2013 Podle této publikace jsem loni spáchal víno z červeného rybízu. Důraz na čistotu, jak při zavařování kompotů a marmelád. Sice z toho bylo něco, jako dezertní růžové silné činzáno, ale všem chutnalo. Na to že to byl první pokus s kvasným procesem jsem... celý příspěvek > |
 |
Neplodnost, škůdce, 13.6.2013 Plus děkují za navedení. Na tom serveru eAGRI jsou i grafy aktuálních výskytů na feromonových lapácích v různých koutech republiky. Takže desky zruším a zkusím dle informacích tohoto webu. Opět nutno konstatovat "ať žije internet" , a to... celý příspěvek > |
 |
Neplodnost, škůdce, 13.6.2013 Tak jsem zkusil a vyplivlo to toto níže zmíněné. Předpokládám, že to datum v závorce je poslední měření. Původně jsem to zkoušel jen na ten RK a to vypadá jaksi nefunguje/naktualizuje.
Škodlivý činitel Sledovaná událost (fáze) SET... celý příspěvek > |
 |