|
Chválím Jukku, 11.7.2011 Ano, Kubáček zaslouží podle mě větší pochvalu než Juka. Odrůdy mě od nich vždy seděly a cenově byl jeden z nejlevněších a rozhodně to nebylo na úkor kvality. |
 |
Leskora a Radka 29.6.2011 - fotky, 11.7.2011  Možná, že jsem Karolu málo vyzdvihl, ale teď v plné zralosti ji považuji za nejchtnější meruňku z celého mého sortimentu. Letos mi poprvé dozrály i plody v sadě. Tyto jsou jsou krásně kulaté, v určité fázi zralosti výborné konzistence, v chuťi mají... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Škvoři v broskvích, 10.7.2011 Mě dělají škovři díry do meruněk. Na Leskoře ničily už asi 1/3 úrody. Aby se k meruňkám na dalších stromech nedostali, natřel jsem kmínek v jednom místě kolem dokola Chemostopem (lepidlo). Zatím jsem tam našel přilepené jenom mouchy.
Taky jsem... celý příspěvek > |
 |
Plodový myrobalán, 10.7.2011  Takto vypadají plody Obilnaji. Překvapily mě svou velikostí. Chuť lepší než u běžných mirobalánů, ještě nejsou úplně zralé. |
 |
Hlaváček jarní, 9.7.2011  Tak Váš dotaz jako by my "z klávesnice" vypadl. Též jsem se pokoušel pár let o vypěstování hlaváčků ze semen, ale bez úspěchu. Tak jak píšete vy, všude se doporučuje přímý výsev. Jednou jsem to tak udělal a do podzimu nevyrostlo nic. Tak... celý příspěvek > |
 |
Mandloň, 7.7.2011 Pokud máte podmínky pro pěstování mandloní, tak bych vám doporučoval naše odrůdy - Vama nebo Zora. Sladkoplodá krajová mě chutí zklamala a na roztloukání aby jste si vzal pořádné kladivo! |
 |
Leskora a Radka 29.6. 2011, fotky, 5.7.2011 Pvním rokem stačí když se stromek ujme. Druhým rokem naroste základ kosterních větví. Třetím rokem se už může pár plodů ukázat a čtvrtým rokem už většinou stromy plodí. |
 |
Poradí mi někdo co je to za rostlinu?, 5.7.2011 Přesně tento mám druhým rokem zasázený, koupil jsem ho v zahradnictví v Pisárkách v Brně. Ještě neplodil. Zaujal mě právě těmito netipicky stříhanými listy a tím, že nemá žádné trny. |
 |
Leskora a Radka 29.6. 2011, fotky, 4.7.2011 Řekl bych že ty coty jsou méně šťavnaté a tím i pevnější, lepší na prodej. Všechny registrované odrůdy jsou chuťově dobré a rozdíly jsou minimálni. Dost záleži na konkrétním stromě, jesli má přeplozeno, či roste v suchu... |
 |
Leskora a Radka 29.6. 2011, fotky, 4.7.2011  Pokusím se zhodnotit výše uvedené meruňky, ale mám úrodu prvním či druhým rokem, takže to nebude žádný letitý popis vlastností. Nebudu opisovat vlastnosti meruněk, které si můžete přečíst v každé pomologii, ale jen své vlastní poznatky. Meruňky mám... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Leskora a Radka 29.6.2011 - fotky, 3.7.2011  Tak, a uděláme tady z toho toho takovou malou pomologii meruněk. Přidávám letošní fotku Pincotu, Sylvercotu, Aurory, Leskory a Radky. Další ještě u mě nejsou zralé. Má někdo i další fotky? Sem s nimi! |
 |
Poraďte prosím název květiny, 30.6.2011 Josef bude asi zahradník. Má slušný přehled. |
 |
Merunka Radka, 30.6.2011  Radka mě mile překvapila. Krásné plody, brzo zraje. Leskora je však cca o 5 dní ranější. Plody velmi chutné. Tuto odrůdu mohu doporučit. Lokalita JM, foto 28.6.2011. |
 |
Označení stromků štítky, 30.6.2011 Podívejte se tady. |
 |
Aurora, Orangered, 30.6.2011 Aurora je nejranější z meruněk - proto má u mne své místo. Zdá se mi více náchylná na moniliózu ve dřevě než některé jiné meruňky. Strom plodí brzy po výsadbě, větve jsou dlouhé jak biče. Lokalita JM. Orangered neznám. |
 |