Příspěvky uživatele - 176.214

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co je to za ryngli?, 2.8.2011 Obsahuje fotku
A co by mohlo být tohle za ryngli? V chuti příliš neviniká, je dost fádní. Zralá na začátku srpna.
Choroba meruňky - identifikace, 31.7.2011
Na té fotce toho moc vidět není. Jedna větev byla už úplně uschlá. Škoda jí rozhodně nebylo, ta by už ovoce příští rok určitě nepřinesla. Mimo to mám VP asi ještě 10 stromů.
Hniloba plodů broskví, 30.7.2011
Myslím, že je to padlí. Já to mán na broskvích leteos také.
Choroba meruňky - identifikace, 30.7.2011
Ať to bylo, co to bylo. Stromek už je vykopaný a půjde brzy spálit. Díky za rady.
Choroba meruňky - identifikace, 28.7.2011
No mě se ta Gnomonia erythrostoma nějak nezdá. Podle toho co jsem se dočetl, tak se zprvu objevují nepravidelné žlutavé skvrny, které později hnědnou. Listy pak opadávají. Tato meruňka se mi nelíbila už od jara - listy malé, později splihle vysely a... celý příspěvek >
Oullinská renglóda, 28.7.2011 Obsahuje fotku
Zahrádkář 7,8 - Barevné proměny modrých peckovin. Po vzoru Mitwocha přidávám poslední články, kde je řada tady probíraných odrůd popsaná.
Choroba meruňky - identifikace, 27.7.2011
Draslíkem to nebude. Meruňky jsou v řadě za sebou, ostatní jsou OK. Spíš jsem slyšel, že umeruněk existuje choroba hnědnutí listů meruňky, ale ta to asi také nebude. Z toho, že jedna větev úplně uschla bych usuzoval na nějakou houbu ve vodivých... celý příspěvek >
Choroba meruňky - identifikace, 27.7.2011 Obsahuje fotku
Letos mi takto odchází jeden strom Velkopavlovické meruňky. Věděl by někdo čím by to mohlo být?
Oullinská renglóda, 27.7.2011
Tyhle žluté ryngle mě zajímají. Nejsou až tak běžným sortimentem. Zatím mi neplodily Washington a Ontario, ze žlutých je ještě tato Oullinská a Wazonova (obě zatím nemám). Jsem zvědav na první plody. Jiné žluté renglódy snad ani nejsou. Dík za... celý příspěvek >
Neznámá odrůda koupená jako Topfirst, 26.7.2011 Obsahuje fotku
Odrůdu vám určit nepomůžu, ale Topfirst to opravdu nebude. Ten už by měl být zralý. Takto vypadal u mne (foto ze 11.7.). Moc litovat však nemusíte, Topfirst není v chuti nic moc. V době jeho zrání je dost jiného chutnějšího ovoce (meruňky, broskve,... celý příspěvek >
Prosba o určení ořechu / plodu, 24.7.2011
Vypadá to jako šiška. To je pěkný oříšek. I pro Josefa!
Co je to za ryngli?, 16.7.2011
Mohla by to být ona. Třeba to ještě někdo potvrdí. Víc hlav víc ví. Dle pomologie má dozrávat na konci července a počátkem srpna, což je trošku později než zralost u mě. Mám ještě jeden koupený stromek malvazinky, tak až zaplodí mohu srovávat. Děkuji... celý příspěvek >
Co je to za ryngli?, 16.7.2011 Obsahuje fotku
V zahradě jsme vždy měli výbornou ryngli, která nyní právě zraje. Bohu-žel nevím o jakou jde. Mohla by to být Malvazinka, Althanaova či některá z dalších červených rynglí. Původní strom dlouho dožíval a letos odešel úplně. Zavčas jsem ji však stačil... celý příspěvek >
Prosím i identifikaci plevele + o radu co s ním, 14.7.2011
Ano, je to Rdesno ptačí (Truskavec) (Polygonum aviculare L.).
Hlaváček jarní, 12.7.2011
Ano - zemina je kompost smíchaný ze zahradní půdou, která obsahuje dost vápna. Experimentovat, experimentovat, experimentovat a jednou na to příjdeme!
Další diskuze:  1617  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika