|
Lze ještě sázet?, 17.11.2011 Stromky zasazené zavčas na podzim mohou ještě vytvořit nové (bílé) kořínky, které pomohou přečkat zimu, ale sázet se dá dokud půda není zmrzlá a pak až na jaře až znovu rozmrzne. Vždyť i přes zimu jsou ve školkách stromky založeny a zasypány seminou... celý příspěvek > |
 |
Cydonia oblonga - kdoule, 16.11.2011 Pokud to máš Palo vyzkoušené, tak to tak asi bude. Nikdy jsem to neřešil. V zahrádkách už jsem pár kdoulí viděl, vždy jeden strom a plody měly. Možná záleží na konkrétní odrůdě. V literatuře by mohlo být o opylování víc informací. |
 |
|
 |
Cydonia oblonga - kdoule, 15.11.2011 Myslím, že Champion bude samosprašný. Je to nejběžnější odrůda a málokdo pěstuje více odrůd kvůli opylení. Kdyby musel být opylovač, tak by se o tom mezi lidmi vědělo. |
 |
Kosatce a jejich stříhání, 13.11.2011 Pokud se jedná opravdu o sibiřské kosatce (I. sibirica) nebo jejich křížence, tak jejich dlouhé listy jsou už touto dobou většinou hnědé, někdy trsy listů poléhají. Já je vždy uřežu srpem u země, aby nebyly tak nevzhledné. Na jaře vyraší spousta... celý příspěvek > |
 |
Rok splněných přání, 6.11.2011 Jsem na tom podobně jako Rostislavik. Taky jsem takový zběratel ovocných odrůd, ale už musím brzdit, protože místo už došlo. Už delší dobu mi ve "sbírce" chyběla jen nějaká asijská slivoň a letos se mi podařilo koupit jednu - Angeleno. Broskev... celý příspěvek > |
 |
Mišpule, 6.11.2011 Jsou to cené rady a poznatky. Díky za ně Mr Big -ovi. 100-200 kg z jednoho stromu je velké množství. |
 |
Co mužu naroubovat na jeřabinu, 5.11.2011  Já jsem zkoušel na jeřábu Tatarovu hrušku. Roste celkem dobře. Rouboval jsem v korunce. Zatím žádný problém s afinitou nebyl, nic neupadlo. |
 |
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 3.11.2011 Na Kubáčka mi Rostislaviku nešahej! Kupoval jsem od něho cca 50 stromků a všechny rostly! Všechny odrůdy seděly. Ceny měl před pár lety opravdu dobé (nevím jak teď'). |
 |
Mandloň, 29.10.2011 Koupil jsem si v Želešicích další dvě odrůdy mandloní - jedna nesla jméno Císař a druhá Atlas. Údajně by mělo jít o šlechtění z Valtic. Jsem v tomto opatrný, nikde na internetu jsem takovéto odrůdy mandlí nenašel. Slyšel někdo o těchto odrůdách? |
 |
Cydonia oblonga - kdoule, 29.10.2011 Taky se dají kdoule dát do štrůdlu jako jablka. Stačí jen před použitím mírně povařit. Pro mičurince - jsem z Moravy, zkusím příští rok roubování. |
 |
|
 |
Cydonia oblonga - kdoule, 26.10.2011  Dík všem za pozitivní ohlasy. Tato odrůda je Isobilnaja, mám ještě odrůdu, která se jmenuje Morava (menší plody), vloni jsem si koupil Championa a narouboval odrůdu Brna. Další kdoule - Hruškovitá mi nějak nechce růst. Letos první plod, stromek je... celý příspěvek > |
 |
Cydonia oblonga - kdoule, 26.10.2011  Přidávám foto letošní úrody kdoulí. Ani se jich do košíku tolik nevešlo, co jich narostlo na stromku 4. rokem po výsadbě. Co já s nimi udělám? |
 |
Mespilus germanica, 26.10.2011 20tiletou mišpuli vám závidím, já si budu muset ještě pár let počkat. Na mišpuli si cením to, že je to poslední ovoce v roce. V sadě mám zasázenou pestrou směs všech možných ovocných stromů, takže od jara do podzimu je pořát co zobat. Mišpule se dá... celý příspěvek > |
 |
Co je to za rostlinu? Zřejmě letnička?, 24.10.2011 S pomocí boží - ne Googlu už vím. Ostatní už snad také. Ď. |
 |
Co je to za rostlinu? Zřejmě letnička?, 24.10.2011 A co druhové jméno. To bys nenapověděl? Měl jsem ho, ale je to už nějaký čas. |
 |