|
Dvouleté rouby, 27.12.2011  Mám podobnou zkušenost jako pan Vysloužil (vše s jednoletým dřevem). Vloni jsem zkusil roubování velmi brzy na jaře - podnož plané višně roubovaná sladkovišní Hortenzií. Rouboval jsem snad již na začátku února, zpočátku to vypadalo špatně, přišly... celý příspěvek > |
 |
Beforest, 24.12.2011 Moc zkušeností s touto odrůdou nemám. K jejímu pořízení mě před rokem inspiroval právě ten článek v zahrádkáři. Rouby mi poslal pan Miloš Vysloužil, za což mu tímto ještě jendou děkuji. Už teď se těším na první úrodu.
|
 |
|
 |
Kde sehnat malou pálenici, 23.12.2011 Pěkný kotlík. Co stojí taková věc? Jde to legálně pro svoji potřebu provozovat a co má člověk za povinosti (daně...?) |
 |
Japonský malotraktor Kubota, 16.12.2011 Já mám B 7001 a tam rozhodně řadit za jízdy nelze, myslím že B1600 na tom bude stejně. |
 |
Mespilus germanica, 16.12.2011 Ba jo. Palačinky s mišpulovou marmeládou bych si dal. Výborná má být i kachna na mišpulých. Neznám přesný recetp, ale do šťávy pod maso se před dopečením má zamíchat mišpulový džem.
Já mám dva ročníky oskerušovice a je to moje nejlepší pálenka.... celý příspěvek > |
 |
Mespilus germanica, 14.12.2011 Mě chutná kde co, takže i mišpule jím rád. Ale ty dnešní se mi zdály přešlé mrazem až moc, přece už je dost pozdě. Vnitřek byl už úplně hnědý a chuť měla tóny mírně nahnilého jablka. Předloni jsem je ochutnal dříve, a zdály se mi lepší. Ten kdo je... celý příspěvek > |
 |
Mespilus germanica, 14.12.2011  Tak jsem se dostal konečně k tomu, abych mišpule vyfotil. Moc jich tam už teď nebylo. Také jsem při té příležitosti ochutnal a musím říci, že je ta chuť opravdu specifická. Věřím, že ne každý je nadšen.
A tady jsou tři fotky na pokochání. |
 |
Zkusenosti se zakladanim mensiho sadu, 6.12.2011 Ta technika je nutnost a současně nejdražší věc na celém sadě. Ručně okopávat okolo 70 stromků vás brzy přestane bavit. Pokud by byl zbytek sadu v trávě, tak 0,5ha by snad šlo nouzově posekat i výkonnou benzinovou sekačkou na trávníky.
To... celý příspěvek > |
 |
Zkusenosti se zakladanim mensiho sadu, 6.12.2011 Upřímě gratuluji a přeji ať vám sad pěkně roste. Já jsem si podobný sad pořídil před 3 roky, takže už začínám sklízet první úrody. Přibližně polovina vámi vybraných odrůd mi tam také roste. Naprosto chápu myšlenku pestré ovocné skladby. Když od... celý příspěvek > |
 |
Pasivní plečka Vari, 2.12.2011  Ano, teď už se tady bavíme o dvou plečkách. Původní dotaz byl na pasivní. Aby v tom bylo jasno ještě více, přikládám fotky. |
 |
|
 |
Palírny (oficiální) a jejich kvalita, 30.11.2011 Moje zkušenosti ze dvou palíren jsou různé, v jedné (raději nerpozradím ve které) je zvykem si přivést i vlastní dřevo - má to snad být levnější. Pálí tam kořalky snad i na pražcích, protože sousedi nadávají na smrad. Ochota personálu není valná. Od... celý příspěvek > |
 |
Jaký traktor na 2ha, 26.11.2011 Mám Kubota B7001 - 16 HP. Mulčuji cca 0,9 ha trávy na rovině horizontálním mulčerem šířky 1 m. Výkon stroje je na hraně, ale mě plně vyhovuje a odvádí dobrou práci, za kterou by se nemusel stydět ani Zetor. Při zastavování a rozjezdech je znát, že... celý příspěvek > |
 |
Co to máme na zahradě?, 24.11.2011 Žeby kočka? |
 |
Pasivní plečka Vari, 24.11.2011 Snad se tady bavíme o stejné plečce. K varině mám takové dva díly s radličkami šípová + L-kové do T - závěsu. Tato plečka se mi vůbec neosvědčila, nože jsou z měkého a tenkého materiálu a ohýbají se. Do tvrdé půdy na větší práci se nehodí, při vyšším... celý příspěvek > |
 |
Sázení vrby, 19.11.2011 Pro pěstování rychle rostoucích druhů na štěpku se používají jak vybrané klony topolů tak i vrb. Existují plochy, kde rostou vrby a topoly a není ve hmotě velký rozdíl. Hodně záleží na podmínkách místa a konkrétních vybraných klonech. |
 |