Příspěvky uživatele - 46.152

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Odrůda Luna, 30.9.2008
Nemám problémy použít chemii, když je to potřeba. Ale konkrétně odrůda Helios (a asi i odrůda Luna) je v mé kolekci cca 55 odrůd nejnáchylnější odrůdou k padlí a plíseň ji letos také silně zasáhla. Naštestí hrozny se podařilo napadení uchránit.... celý příspěvek >
Odrůda Luna, 30.9.2008
Odrůda Luna je skutečně slovenská bezsemenná odrůda (křížení Katta Kurgan x Perleta). Velikost bobulí je spíše střední (2,8 g).Chuť by měla být výborná. Tuto odrůdu nemám, takže posoudit to nemůžu na 100%, ale mám sesterskou odrůdu Helios, takže se... celý příspěvek >
Sladká bílá odrůda - pro děti, 29.9.2008
Nechci se přít s hostem 168.167, ale jen pro upřesnění i slovenská odrůda Mars má v genech výše zmiňovanou Sultanu, vznikla z křížení Katta Kurgan x BESSEMYANNYI V-6, kde otec BESSEMYANNYI V-6 pochází z křížení Italia x Sultanina. Takže podle původu... celý příspěvek >
Sladká bílá odrůda - pro děti, 29.9.2008
Sultana neboli Sultanina či Thompson Seedless je odrůda středně raná, ale neodolná k chorobám. Nevím jakou odrůdu Mars měl host nade mnou na mysli, ale slovenská odrůda Mars je sice bezsemenná, ale k chorobám odolná není. Mars je také americká... celý příspěvek >
Ametyst, Vitra - chuťové vlastnosti, 21.9.2008
S Vitrou ani Ametystem zkušenosti nemám, neměl jsem příležitost. Letos mě obdobně zklamala odrůda Dakona neboli BV 18-109. Vzhledově nádherné atraktivní hrozny, ale tím chvála končí. I po měsíci od zaměknutí zůstala chuť bobulí... celý příspěvek >
Co dál?, 20.8.2008
Důležité bude aby rostliny vydržely přes zimu, nejlepší bude je něčím příkrýt (slámou, listím, zeminou). Na jaře (koncem února nebo v březnu) budou chtít zastřihnout tak, aby zůstala dvě schopná očka. Druhý rok už by přírůstky měly být lepší, pokud... celý příspěvek >
vinná réva, 19.8.2008
Bohužel ne všechny stránky jsou v češtině, což mně ale vůbec nevadí. Vůbec nejlepší o odrůdách ale i o pěstování plus vynikající forum jsou tyhle ukrajinské v ruštině: http://vine.com.ua/sorta/sorta-vinograda/ Na doplnění ještě jedny skutečně... celý příspěvek >
vinná réva, 15.8.2008
Tak zrovna u nás, 5 km severně od Prostějova, sucho vyjímečně nebylo, když mělo zapršet, tak zapršelo. Srážky jsou letos dubnu až červnu o 30 mm vyšší než je průměr. Pěstování v zahradch mám, ale s Encyklopedií jsem to udělal podobně, prolistoval... celý příspěvek >
vinná réva, 15.8.2008
Letos sucho? U nás na Hané je spíš opak. Co se odrůd týká, zkuste mi napsat mail, třeba něco najdeme, známý pěstuje révu na Vysočině ve stejné nadmořské výšce. U P. Pavlouška vycházel chuťově nejlépe Vostorg, ale podobných odrůd najdeme i víc.
vinná réva, 14.8.2008
Používám drát s PVC a letorosty vážu provázkem. Je to pracné, ale zatím to zvládám. Sloupky mám z Oslavanu. Chrupku nemám, poslední jsem loni vykopal. Snažím se vybírat je odrůdy odolné chorobám, což o chrupce se říct nedá. A chuťově není chrupka... celý příspěvek >
vinná réva, 14.8.2008
Jo, fotky jsou moje. Guyotův řez tj řez, při kterém se ponechá jeden tažeň a jeden dvojočkový čípek (anebo dvě kratší ramena s polotažněm s náhradním čípkem) se může použít jak u nízkého, tak u středního vedení. Osobně používám kmínek 70 cm vysoký.... celý příspěvek >
vinná réva, 14.8.2008
BV 18-109 (Dakona) u mě letos plodí prvním rokem, už je celá vybarvená, ale stále ještě není dostatečně sladká. Odhaduju, že bude zralá do 14 dnů. Chorobami netrpí. Kodrjanka také plodí letos poprvé, oproti Dakoně má podstatně větší bobule, ale... celý příspěvek >
Co je to za škůdce? (foto), 1.8.2008
Podle mého jsou to učitě mšice nebo jejich zbytky. Nevím jak zabírá FAST, ale u něj musí být teplota do 20°C a nad 25°C nezabírá vůbec, je to pyretroid. Mně se lépe osvědčil Talstar 10 EC, ale také pozor na teploty, je to stejná skupina... celý příspěvek >
vinná réva, 31.7.2008
Wuxal je listové hnojivo, ale za slovem "Wuxal" musí být ještě pokračování názvu, např Wuxal Super, Wuxal SUS Kombi Mg, Wuxal Boron, Wuxal Kalciu atp.
Západní stěna - Mám šanci?, 28.7.2008
Na svém pozemku mám vysokou zeď orientovanou tak, že na révu přestane svítit slunce kolem třetí hodiny odpoledne. Dozrává v pohodě, protože stěna se vyhřívá a navíc chrání před studenými větry ze západu a severu. Nadmořská výška 280 m je pro... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika