|
Příspěvky uživatele - 88.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nejaromatictejsi odruda, 10.7.2013 Věřím, že jste na ní právem hrdý, a ve Vašem teplém kraji, příznivém pro pěstování teplomilných dřevin budou jistě i plody vděčny.Já bych seděl na stromě celý den.Tyhle snímky člověka vždy spolehlivě dostanou na lopatky.Tady je znázorněn poučný... celý příspěvek > |  | Jaká je to choroba?, 9.7.2013  Já si doposud myslím, že nedostatek drásliku v rostlině je patrné jako fialové zbarvení okrajů starších listů révy.Nikoli seschlý střed listů,jak je vyobrazen na Vašem foto,které zobrazuje,jak už jste řekl , deficit Mg.
|  |
|  | Švestka Stanley, 9.7.2013 Jsou to ale ještě takoví nevyzrálí níťáci... mám letos přírůstky asi metr.
Tak to se mi nechce věřit, že by metrové přírustky byly extrémně tenké.
Když teď ufiknu vrchol, tak se budou větvit...
No to je další důvod, proč zakracujeme... celý příspěvek > |  | Prepad plodov slivky, 9.7.2013 Přidám se na stranu nevěřících Petrů, a téměř s 99% jistotou tvrdím, že na snímku Toptaste podpnik wangenheim, pana Milana není Toptaste.Plody Toptaste jsou více oválné, s menší vydutou (miskovitou)ploškou u stopky.Loni po deštích se na horní plošce... celý příspěvek > |  | Prepad plodov slivky, 9.7.2013 Ptal jsem se pana Vinšálka, i pana Vysloužila zda se už v minulosti opakoval letošní propad, a znehodnocení plodů Hermana.Zvláště chci připomenout katastofický mokrý rok 2010,kdy u nás pršelo tři měsíce v kuse, s minimem slunečního svitu.Pan Vinšálek... celý příspěvek > |  | Strupovitost peckovin (Venturia carpophila), 9.7.2013 Já se vždy pro nějakou takovou novou zavile nadchnu, a pak neané se ji pustit.Před tím to byla Leala, jenže u Vás, a i pana davida, i u jiných zdá se více trpí strupovitosti, a do toho se rádá přidává monílie, jinak by asi byla zajimavou volbou.Nebo... celý příspěvek > |  | Jaká je to choroba?, 8.7.2013 Na listu Nera jsou příznaky nedostatku drasliku.To ale nemusí jednoznačně ukazovat na jeho nedostatek v půdě.Může ho být v půdě dostatek(nebo taky né),ale může být blokován jiným prvkem.Mohl by pomocí postřik dráslikem na list.
|  | Choroba broskvoně, 8.7.2013  Já bych si tipnul na suchou skvrnitost-dirkovitost listů peckovin.
|  | Majorita, 8.7.2013 Odrůda, která vznikla ze zajimavého spojení.Je to kříženec Harbrite x Favorita Morettini 3.Majorita je středně raná broskev.Zraje několik málo dnů po odrůdě Redhaven.Vzrůstnost středně silná až silná, habitus polovzpřímený. Květ zvonkovitý. Plod... celý příspěvek > |  | Prepad plodov slivky, 6.7.2013 Po tom co jsem viděl fotky Hermana pana Václava, jsem na nic nečekal, a vsadil všanc poslední volné místo na mé zahradě jen pro něj.Stále mu věřím, že je to kvalitní ranná odrůda.Zajímalo by mě, zda se u pánů Vysloužila, a Vinšálka jedná jen o... celý příspěvek > |  |
|  | Obaleč švestkový - 1. generace, 6.7.2013 Celý nadcházející týden by se teploty neměly vyšplhat nad 30 °C. Zatímco na jeho začátku bude podle meteorologů přes den mezi 23 až 27 °C, v polovině týdne se oteplí až na 28 °C. Koncem týdne by se mohlo ochladit o více než pět stupňů.Pršet bude jen... celý příspěvek > |  | Nejaromatictejsi odruda, 6.7.2013 Ano, ano, ano tak to je už druhý hlas pro pěstování VP v népříliš ideální poloze.Misky vah se u mě povážlivě přiklánějí od Goldrichu na stranu VP.Kor když je o trochu méně náchylná strupům, než jiné, jak už uvedl pan P z P.V jaké nadmořské výšce ji... celý příspěvek > |  | Aurora, Orangered, 6.7.2013 Orangered, a pak i tři Bergerony se u mě loni zařadili na listinu nechráněných volných hráčů, a letos oba nekompromisně pospolu pošli jinam.Je mi to líto hlavně z toho důvodů, že jsem neochutnal jejích plody, které mají patřit mezi nejlepší.To že... celý příspěvek > |  | Nejaromatictejsi odruda, 6.7.2013 Chtělo by to ještě jednou oživit tuto zajimavou diskuzi o nejaromatičtější meruňce.Mám ji uloženou mezi oblíbenými,a stále si ji pouštím dokola,jako gramofon. Bylo by dobré v každé větší výsadbě nějakou takovou mít po ruce.Co na tom, že se člověk... celý příspěvek > |  | Odrůda Meruňky Leala, 5.7.2013 No jo, jenže u mě se ty které dozrávají před VP nějak kupí.Mám jich více, než těch dobou dozrávaní s VP a po ní.A to bych chtěl i Tsunami a Veselku.Právě proto se snažím prodloužit si meruňkovou sezonu o trochu déle.V době dozrávání VP mám jen Kioto... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|