|
Darling po zime ide na sucho, 8.4.2013 Nejsem si jist, ze koupite celonerezove cerpadlo a celonerezovy motor. Spis by bylo lepsi zajistit nizsi vlhkost prostredi. Co se tyce kvality, chce si to sehnat vice referenci a pak se rozhodnout. Neni spatne si na nove cerpadlo a jeho... celý příspěvek > |
 |
Darling po zime ide na sucho, 7.4.2013 Kolik jste jich vyhodil do srotu? Ja zatim jen jednu, po cca 40-ti letech provozu (kupoval ji deda). Novou mam 15 let. J.R. |
 |
|
 |
Odrůdy kanadských borůvek, 1.4.2013 Dekuji za odpoved. Objednal jsem Draper a Reku, Rubel musim objednat u jine firmy, odrudu Brigitta Blue sazet nebudu. Siran draselny pouzivam na jahody, zkusim rovnez prihnojit boruvky. Jeste by mne zajimalo - v diskuzi drive jste zminil... celý příspěvek > |
 |
Třešeň Burlat podnož Colt, 25.3.2013 Ovocna skolka Straznice nabizi 5-6 odrud tresni na semenaci, jiste neco bude i jinde. J.R. |
 |
Opylovač Rivan, 24.3.2013 Tresen Rivan kvete ranne, Regina pozdne, takze se nebude prilis prekryvat doba kveteni. Regina je ve stejne pylove skupine jako doporucena Karesova, takze nějaká šance jiste je, ale tezko rict jak velka. Regina rozhodne neni 'vhodnym... celý příspěvek > |
 |
Neroubované okurky, 24.3.2013 Urcite to nevadi, rozdil v chuti neni, roubovane davaji vetsi urodu (vice ci rychleji rostou). Taky jsem mival neroubovane resp. pul na pul. J.R. |
 |
Redeni slepicince pro pouziti na list, 20.3.2013 Nevim presne, jak svoji otazku myslite. Kdyz zalevate kropici konvi jahody, tak voda s tim hnojivem na tech listech nezustane, par vetsich kapek ano, castecne to omyti listu muze prospet a prospeje, ale listova vyziva se aplikuje postrikem na celou... celý příspěvek > |
 |
Redeni slepicince pro pouziti na list, 20.3.2013 Mate jiste pravdu. Muj napad to nebyl, usporu cca 100-150 Kc (cena na e-shopu za 250 ml nebo 1 litr Wuxalu Super) povazuji za zcela neadekvatni. U jahod je listova vyziva velkym prinosem, u jinych plodin jsem jiz prinos prilis... celý příspěvek > |
 |
Redeni slepicince pro pouziti na list, 20.3.2013 O listove vyzive lze nalezt dosti odbornych udaju. Nevidim na nic spatneho, naopak, pouzivam Wuxal Super a Wuxal Calcium. Pokud chce nekdo pouzivat slepicince v obdobnem stopovem mnozstvi tj. cca 1:1000, tak v tom rovnez nevidim zasadni problem, i... celý příspěvek > |
 |
Redeni slepicince pro pouziti na list, 20.3.2013 Kapalne slepicince se prodavaji, udavany obsah dusiku 5%, coz by jako orientacni hodnota mohlo stacit. Wuxal Super - pro postrik na list - obsah dusiku 8 %. Vyhledem k tomu, ze se dava stopove mnozstvi (jahody 10-20 mililitru na 10... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jahody a květopas, 16.3.2013 Tak 32% tj. 1/3 je samozrejme velmi vyrazna ztrata. Dalsi ztraty zpusobi plisen seda popr. dalsi houbove choroby plodu, popr. poskozeni destem. 7% u mladych rostlin taky neni malo, navic se mi to cislo prilis nezda.
Co to jsou 'mlade' a... celý příspěvek > |
 |
Hnojenie - vseobecne / obecne / granulovane - NPK zlozky, 13.3.2013 Granulovana hnojiva (napr. Cererit) rozpoustim a pak je zalevam. Duvodem je cena (na 1 kg), mnohem rovnomernejsi rozmisteni hnojiva na zahone a hnojivo se dostane do pudy hned nezavisle na (suchem) pocasi. Napr. si... celý příspěvek > |
 |
Jahody a květopas, 13.3.2013 Vzpominam si, ze kvetopas by se mel vyskytovat i na malinach, tech par taky mam, kdyz jdu z jara okolo s postrikem na jahody, tak je obvykle taky striknu (a taky stejnou listovou vyzivu jako u jahod). Predevsim ale nehledam nejake slozite vysvetleni... celý příspěvek > |
 |
Jahody a květopas, 12.3.2013 Kvetopas jahodnikovy neleta. Hadatko to bylo, da se videt okem, jak se pohybuje po listu. Jednalo se o oficialne prodavanou frigo sadbu (asi ze zahranici). J.R. |
 |
Jahody a květopas, 12.3.2013 A delal jste loni postrik ci nikoliv? Nevim, zda zije i na jinych ruzovitych (pochybuji), myslim, ze se vam tam dostal spolecne se sadbou (pokud jste loni ci predloni vysazel nove jahody). Taky jsem ho pred vice lety nemel a pak, co jsem se zacal... celý příspěvek > |
 |