Příspěvky uživatele - 176.214

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Tečky na listech slivoní?, 17.10.2011 Obsahuje fotku
Nyní jsem našel na listech švestek a jiných slivoní podivné hnědé tečky. Myslím, že by to mohly být výtrusy nějaké rzi. Poradí někdo, co přesně to je. Listy jsou tím hodně napadané, ale provést postřik už nemá smysl, je pozim, listí už opadává.
Mespilus germanica, 16.10.2011
Mám dvě mišpule, ale jsou ještě malé. Sázené cca před dvěma lety. Jedna je koupená na podnoži hrušně, druhou jsem si narouboval na hloh. Myslíte, že by se dala mišpule naroubovat i na kdouli? Pěknou fotku mišpule proto nemám, ale vím o jednom stromu.... celý příspěvek >
Lucasova, 14.10.2011
Lukasovu mám jako starý, polosuchý strom. Je pravda, že v ideální zralosti je to jedna z nejlepších hrušek jakou jsem jedl, ale u mě většina hrušek mi ani nedozraje, protože jsou červivé a dost pak hnijí. Nikdy jsem ji nestříkal, nejsem velkým... celý příspěvek >
Trnovník akát, 12.10.2011
Akát roste i ze semínka rychle. Náhodou mi tak vyrostl. První rok cca 0,5m, druhý rok dorostl skoro 3m. Pak jsem ho vykopal a spálil. Na vašem místě bych akáty ani nesel ani nesázel. Než stromy narostou tak, aby kvetení stálo za řeč, tak to bude pár... celý příspěvek >
Kde roste na plzeňsku oskeruše?, 11.10.2011
Přesně tak, jak píše pisatel výše. Vypěstoval jsem si je. A nebylo jich jenom dvacet.
Příroda žertuje, 10.10.2011 Obsahuje fotku
Tak proto je Blanka tak zelená. Mě se letos podařilo něco podobného, ale u jabloně Florina. Z jarního roubu Floriny na málo vzrůstné podnoži mi do podzimu vyrostla větvička s dvěma obrovskými plody (levá), uprostřed je větvička podnože - asi JTE-E? a... celý příspěvek >
Hlaváček jarní, 10.10.2011
Za překlad blahořečím panu Jančovi. Googlovský jsem noc nepochopil. Rozhodně to příští rok zkusím - až dozrají semena. Jen mi z toho německého návodu není docela jasné, kdy se má s teplou a studenou stratifikací vlastně začít. Semena dozrávají hádám... celý příspěvek >
Příroda žertuje, 10.10.2011
Parádní hrušky! Nechtěl bych, aby mi takévá spadla na hlavu. Na jaře jsem dostal roub Blanky, myslel jsem, že je to letní hruška?
Mandloň, 9.10.2011
Dík za pochvalu. Původně jsem tam měl jako měřítko krabičku od sirek, ale mc se v blesku leskla, tak jsem ji dal pryč.
Prý je to jabloň, 8.10.2011
Taky přidávám čárku za jívu.
Mandloň, 8.10.2011 Obsahuje fotku
Opravuji svoji poslední reakci ze 7.7. 2011 o tvdosti odrůdy sladkoplodá krajová. Po tom, co mi letos poprvé zaplodily mandloně kupované se štítkem s názvem: Mor. sladkoplodá, jsem zjistil, že mi prodaly tři různé odrůdy. To mohu doložit, mám... celý příspěvek >
Kde roste na plzeňsku oskeruše?, 8.10.2011
Oskeruše má ráda vápenaté půdy, je na nich doma, ale poroste i v normální půdě, která vápníku moc neobsahuje. Nemá ráda těžké a mokré půdy, tam by asi odešla. Sám mám několik mladých stromků v písčité půdě a daří se jim dobře. Dalších cca 20 jsem... celý příspěvek >
Tatarova hruška, 5.10.2011
Podle toho, co jsem se dočetl, tak by mělo jít o náhodný semenáč mezidruhového křížence jeřábu oskeruše (S. domestica) a hrušky. Snad genetika by mohla přinést stoprocentní jistou. Neuvádíte však zdroj informací, proto bych spíš věřil autoru článku v... celý příspěvek >
Třešeň ptačí - dvě otázky, 19.9.2011
Ty malé červené kulaté výrůstky na řapícíh jsou úplně normální věc. Jsou to žlázky. Je mi záhadou k jakému účelu vlastné slouží (asi to nějak souvisí s mravenci, protože se kolem nich pořád motají). Ta druhá fotografie - to bude těžká rada, možná... celý příspěvek >
Nazov slivky, 1.9.2011
Mirobalán od pecky nejde, to máte pravdu. Tak opravdu nevím. Možná fotka listů či celkového pohledu na strom by pomola k určení.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika