|
Opadávání listů broskvoní, 27.5.2010 Nemůže to být padlí broskvoně? Na tom prostředním snímku je patrný šedivý nálet. A při padlí listy hnědnou a opadávají. |
 |
Hnojiva na trávník s obsahem herbicidů a kompostování trávy, 26.5.2010 Proč je to blbost? |
 |
|
 |
Hnojiva na trávník s obsahem herbicidů a kompostování trávy, 26.5.2010 Blbost to není. Existuje hnojivo Travin, které obsahuje 2 herbicidy proti širokolistým plevelům. |
 |
Molice, 25.5.2010 Ještě je postřik Applaud, nezabíjí je, ale sterilizuje, takže časem vyhynou. VK |
 |
Hlína z rybníka, 25.5.2010 Já se ještě poptám. VK |
 |
Hlína z rybníka, 25.5.2010 Tak jsem se ptal odbornice na rybniční bahno. Problematika je móóóc složitá, že to je na hodiny vyprávění. Zákon o odpadech a Zákon o hnojivech, vyhlášky....
Velmi stručně řečeno:
Sleduje se:
Anorganika - těžké kovy...
Organika - DDT, PCB,... celý příspěvek > |
 |
Broskvoně - kadeřavost - rok 2010, 21.5.2010 Musím se zastat pana Vysloužila, on to vůbec nemyslel zle! Chycené listy se nevzpamatují, ale letorost později roste zdravý. VK |
 |
Přesadit už rajčata ven nebo počkat?, 21.5.2010 Já je mám už 10 dní venku a dnes jsem byl na trhu pro pár nových, protože některá ta má jsou po té zimě přichcíplá. Příští týden už má být tepleji, tak se nebojím, má být pršavo, tak se ujmou. VK |
 |
Brambory postřik, 19.5.2010 Koukněte na agromanual na příslušné herbicidy. Brambory by se měly vzpamatovat. VK |
 |
Brambory postřik, 19.5.2010 Afalon a Command se nesmí použít na nať, jen předvzejitím. VK |
 |
|
 |
Jaký postřik, 18.5.2010 Nebo Calypso. |
 |
Prekvapeni u rybnika, 17.5.2010 Ďáblík bahenní VK |
 |
Okousaný habr obecný, 13.5.2010 Třeba Mospilan nebo Calypso. VK |
 |
Máte už patizony a cukety na záhoně?, 13.5.2010 Poslední termín je kolem svátku svatého Antonína /13.6./ - říká se jim Antoníčkovy okurky. Ale nemám to vyzkoušené. Takže času na setí okurek je dost. Ještě bych počkal týden, má být zima. VK |
 |
Bergénie - proč nekvete?, 11.5.2010 Bergénii mám mnoho let a také dlouho nekvetla. Je to rostlina okrasná listem, ale květy má také hezké. SZ strana domu je ideální. Má ráda přistínění. Trošku ji přihnojte nějakým plným hnojivem /NPK, Cererit.../. VK |
 |