|
Jahody - následná plodina, 13.7.2010 Teď bych nasel mrkev a na jaře hrách. |
 |
Dobarvování vína, 13.7.2010 Já jsem někde četl, že se používá extrakt z bezinek nebo líčidla. To by bylo ale barbarství. |
 |
|
 |
Feromonový lapák na obaleče jablečného, 9.7.2010 Tak tomu trochu nerozumím, vždyť v květnu a v první polovině června byla zima - to by mělo znamenat oddálení letové vlny. |
 |
Javor - choroba, 7.7.2010 Vypadá to na svraštělku javoru /houba/. Dělá se postřik Kuprikolem, Championem nebo Dithanem při rašení. Za vegetace Dithanem. |
 |
Co sadit teď koncem června/začátek července?, 29.6.2010 Samozřejmě, ale vše bude chtít vodu. |
 |
Okrasná mandloň, 16.6.2010 Pokud byl na větvičkách rosol, tak to není sranda. Může to být spála růžovitých, a to závažné onemocnění, které musíte hlásit obecnímu úřadu. Jinak strom se musí spálit. |
 |
Mrkev - nevzešla, 16.6.2010 Já mám mrkev mizernou a petržel postupně hyne. K tomu všemu se v záhonu rochnil náš pes /bohužel se naučil vyhrabávat a požírat mrkev/. Tak až zlikviduju jahody, naseju ještě mrkev znovu. |
 |
Jaké rybky?, 15.6.2010 Já bych tam dal karásky. |
 |
Invaze mšic, 10.6.2010 Já jem stříkal třešeň Calypsem /zároveń i proti vrtuli/. Na výkalech mšic už začínaly růst černě. Humus, snad to oprší. |
 |
Olivovník - bílá lepkavá vata na listech, 10.6.2010 Budou to vlnatí červci. Pomůže Mospilan opakovaně 3 x po 10 dnech a prolít i zeminu. |
 |
|
 |
Perenospora - 7. června, 9.6.2010 V HK zatím nic, ale už mám postříkáno Acrobatem + Topasem. |
 |
Strupovitost 2010, 1.6.2010 HK. Mně se daří stříkat co 10 dnů a zatím strupovitost a padlí není. |
 |
Červivost jabloní, 1.6.2010 No právě. Kolem jsou zahrady neudržované. Ale obaleč ještě není, bude to ta pilatka. |
 |
Červivost jabloní, 1.6.2010 To Vám asi zničila úrodu pilatka jablečná - napadá malé plůdky ihned po odkvětu a v tu dobu se taky stříká. Pravou červivost dělá obaleč jablečný - klade vajíčka kolem poloviny června a pak na přelomu července a srpna. Přesný termín postřiku se dá... celý příspěvek > |
 |
Přesadit už rajčata ven nebo počkat?, 1.6.2010 HK. Včera jsem okopal rajčata, docela se vzpamatovala a postříkal jsem je Acrobatem /zatím nepršelo!/. Letos postřiky budou asi nevyhnutelné. Má být teplo a deštivo. Používám Acrobat, Ridomil Gold Pepite a Ortivu. Poslední dva mají OL 3 dny. |
 |