|
Vinič postreky -2013-, 28.5.2013 Dá, ale je to riziko. Lepší je dodržovat doporučené schéma a stříkat preventivně. Až se něco objeví, pak už je pozdě a vytříkáte víc než při dodržování doporučené ochrany. Postřik před květem je nutný a neměl by se nikdy vynechat. |
 |
Chory vinič?, 22.5.2013 Co takhle hraboši nebo hryzec.
Mě každoročně zlikvidují desítky až stovky keřů.
Stačí trochu zatahat.
Pokud zůstal alespoň kořínek věc se dá zachránit.
Ostříhat na 2 očka, zalét a udělat kopeček.
Smrt hrabošům. |
 |
|
 |
Sazenice uskladnene prechodne v kyblu ve vode, 12.5.2013 Sazenice to přežijí, ale lepší je namáčet tak 12 - 24 hodin, aby se napily vody. Při delším namáčeníd dochází k vyplavování živin. Pokud se navíc začne voda kazit a zapáchat může to snížit ujatost.
|
 |
Škůdce na na listech révy vinné, 5.5.2013 Klasická gutace = žádný škůdce. Okraje listů se Vám kroutí asi z jiného důvodu. |
 |
Muškát Ottonel, 5.5.2013 Muškát Ottonel dává skutečně chut né hrozny vhodné i na jídlo a také kvalitní vina. Máte štěstí, že u vás tak dobře roste. Jinak je to překonaná odrůda z důvodů nízkých zklizní. Čím více na sever, tím jsou výsledky horší.
Jako stolní bych... celý příspěvek > |
 |
Réva v sklenníku, 1.5.2013 Réva hluboce koření a vodu si vždyky najde.
Jinak je lepší zalévat méně často a použít velké dávky /20 - 40 litrů na metr/. Je to prevence zasolení substrátu. K zalévání je nejlepší dešťová voda, která neobsahuje... celý příspěvek > |
 |
Prodat vinný sklípek nebo nechat?, 10.4.2013 A ještě horší, když si za utržené peníze nekoupíš něco stejně hodnotného. |
 |
Poraďte: Kam sázet, 8.4.2013 Máte trochu divný vkus, Malverina je ryze moštová odrůda, určitě by našla lepší alternativa. Ale budiš.
Malverinu dejste na jih, protože je pozdní a má tvrdé kyseliny. U těch ostatních je to jedno. |
 |
Prodat vinný sklípek nebo nechat?, 4.4.2013 Stejně radím prodat a koupit. Ony ceny porostou i na Severní Moravě.
A děcicům může pán odkázat pěktnou chatku s vinicí nedaleko bydliště.
Pozemky nejsou ledvina, kterou prodám k transplantaci. Česká republika by měla být domovem... celý příspěvek > |
 |
Prodat vinný sklípek nebo nechat?, 2.4.2013 Ach ty romantické představy.
Doporučuji prodat, pořídit si chatu s malou vinicí a sklípkem, někde nedaleko (na severní moravě je spousta nadšenců a diskuzí k odrůdám je tu několik).
100 litrů vína nebo hrozny si můžete... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Stihl 044C, 27.1.2011 Dobrý den mám zájem o pilu a rozhoduju se mezi stihlem 440 a hq 372 xpg zaráží mě délka lišty u stihlu jenom 50cm dá se tam dat delší hq má 70cm. zatím mám samé sthilky 250,192 t, a el. 180 a zatím ok děkuji |
 |