|
Příspěvky uživatele - 88.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Stará odrůda hrušky - šurpovka, 19.11.2012 Děkanka robertová? |  | Proti krtkům, 17.11.2012 Díval jsem se taky s očima upřenými jak malí špunti.Velmi pěkné, a profesionálně provedené.Jen se divím, že tam ti krtci pobíhali po trávniku jak ratlíci, u nás nevylezou z děr nikdy-čím to???Můj boj s nimi ale zůstane nezměněn-je úspěšný.Chytám je... celý příspěvek > |  |
|  | Boscova lahvice, 17.11.2012 Jako každým rokem o tomto čase si pochutnávám na nevzhledných, ale výborných plodech Lahvice.Struktůra plodů už přešla vícero konzistencí-z počátku chruplavá, ale ještě né tak aromatická v době kdy se češou(né vlasy).Pak v bedýnce zaměkají, a... celý příspěvek > |  | Bellamira - opylovače, 16.11.2012 Proč by měly být méně sladší, než ostatní peckoviny?Když u této mirabelky píši, že by při úplném dozrání měla být chuť velmi sladká, až dezertní?Snad kvůli té vysoké (800m)nadmořské výšce.Taky mě zajímá, zda je Bellamíra lepší než Nancýská, nebo se... celý příspěvek > |  | Nová podnož pro slivoně a meruňky, 11.11.2012 Pěstuji Toptaste na Krymsku.Stromek roste dobře, vitálně.Při výsadbě bylo možno si všimnout velmi rozvinutou kořenovou soustavu.Do plodnosti by se stromek dostal letos nébýt osudného dne 18.5.Pravděpodobně stromek nebude dosahovat parametrů bujné... celý příspěvek > |  | Bellamira - opylovače, 11.11.2012 Špatné zkušenosti s žilienkou nemám, spíše naopak, je to dobrá podnož, která zvětšuje plody, méně roste, ale o trochu víc než slivoňové podnože, takže spokojenost.Jenže nevím jak se bude chovat v kombinaci s odrůdou Bellamíra, která přeplozuje, tudíš... celý příspěvek > |  | Vychovny rez - ceresna 2, 10.11.2012 Na jaře vyberte tři-čtyři ve výšce, kde chcete založit první patro.Nemusí být všechny přesně stejně vysoko.Ostatní vystříhat pryč.Počítejte, že podnož mahalébka je středně bujně, až bujně rostoucí.Další patro založíte o rok později.Pane PZ stačilo... celý příspěvek > |  | Mirabelka nancyska s trny?, 10.11.2012 Normální jev?Samozřejmě né nepřirozený, ale proč některé peckoviny jsou kolců obsypány, a na většině švestek a slív nejsou.Je možné, že by to bylo odrůdovou vlastností, nebo se vyskytují jen na mladých stromcích?Bystrickou mám obsypanou trny, jak v... celý příspěvek > |  | Bellamira - opylovače, 9.11.2012 I když mi o samosprašnost až tak nejde, protože mám okolo mnoho peckovin s různou dobou nakvétání, takže to neřeším.Ano po obou rodičích je navíc samosprašná.Co naopak řeším, a dělám si obavu je, že je štěpována na St.julienu, tzn.,že bude při... celý příspěvek > |  | Aprimira, 9.11.2012 Připojuji se ke chvále stromku Aprimira obtěžkaného nádherných žlutých plodů pana Fialy.Myslím, že stojí zato, a není na škodu si připomenout tyto krásné plody pozdního léta.Pane Fialo byl by jste tak laskav, a popsal další vývoj, zda se Aprimíra... celý příspěvek > |  |
|  | Mletý vápenec, 8.11.2012 Taky jsem měl v trávníku mech.Loni na podzim jsem už nestihl, takže letos na jaře jsem koupil ve stavebninách tři 25 kg pytlíky nehašeného vápna a rozhodil před deštěm.Mech zmizel.Snad bude lepší Čerťák. |  | Mechelenská, 8.11.2012 Mechelenská mi odpustí, když se chybička vloudila.
překládač-ErdiBötermö-úrodné lesy.Újfehértoi Furtos-trsovitý.
Tak je to z maďarského jazyka správně.
|  | Mechelenská, 8.11.2012 To jistě, možná taky proto, že většina z nás není Maďarem.V Maďarštině to může být třeba název města npř.Tabor.
Překládač mi nalezl(Erdi Bötermö)-úrodné lesy.Erdi nenašel. |  | Mechelenská, 8.11.2012 Na Děvín jsem si vzpomněl, a u dřínu mi to jemnocit netrhá, ale u jabloní ANO.Možná proto, že máme tolik krásných českých jmen-né že by názvy českých měst, řek,pohoří nějak škrábala v krku, ale... Je taky s podivem, že mi u jabloní nevadí názvy... celý příspěvek > |  | Mechelenská, 8.11.2012 Přátelé já si zvyknu na Lékarnice, Čáslavky,Lahůdkové i Vzácné, a vůbec mi to nic nedělá, ale co říkáte na názvy jako Tábor, Vltava,Vysočina, Blaník,pak se můžeme později dočkat i Kost, Karlovy Vary, Odra,Děvín, a co bude následovat pak? |  |
 |
|
|
|