|
Příspěvky uživatele - 88.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zelená renglóda a Ontário, 8.3.2013 Na Ontário se ptal p.Rostislav Krulikovský ve vlákně Královna Viktorie...,ale je dobré si připomenout srovnání Ontária x ZR x Bellamira, a překvapivým vítězem alespoň v tomto vlákně se stává... ZR.Přece jen si nakonec vystačíme jen se Zelenou... celý příspěvek > |  | Staré jabloně 1; zmladit nebo skácet?, 8.3.2013 Koruny stromů jsem ponížil né proto,že jsem nižší než ony,ale protože mám vyšší nároky.Taky proto,abych jim mohl být blíže,a cítit jejich potřeby.Své potřeby nemrzačím, nýbrž kladu na sebe i stromky zvýšené nároky ke schopnosti uspokojení... celý příspěvek > |  |
|  | 3 roky zasazená švestka, co s ní dál?, 8.3.2013 A právě proto, že švestka není jádrovina bych vyholování spodních partií nepodporoval, a všemožně bych se bránil už v počátku.U jádrovin není problém vytvořit výhony tam kde nejsou-vhodným řezem se podpoří tvorba vlků.Tento někdy žádoucí jev neplatí... celý příspěvek > |  | 3 roky zasazená švestka, co s ní dál?, 7.3.2013 Většina výhonů roste kolmo nahoru.Právě proto všechna míza žene dřevo bujně nahoru, a bude to pokračovat, pokud se s tím něco neudělá.Nyní, když je stromek mladý -to ještě jde.Proč se asi vyvazuje plodonosné dřevo do vodorovné, skloněné poloze???Pro... celý příspěvek > |  | 3 roky zasazená švestka, co s ní dál?, 7.3.2013 Pokud je stromek takto zapěstován-bez terminálu, tak má výrazný náběh se státi v brzké době koštětem.
Pokud už nejde změnit tento nepodařený kotlovitý tvar na tvar s terminálem, je třeba výrazně řezem snížovat každoročně výšku koruny, protože... celý příspěvek > |  | Štíhlé vřeteno, 4.3.2013 K čemukoli co je nejblíže, a v požadovaném směru, tzn.ke hřebíkům na opěrném kůlu, k nejbližší vhodné níže položené větvi, ke kůlu v zemi pro tento účel přibitému, ke drátěnce.Vhodné jsou závažička(betonová, železná). |  | Štíhlé vřeteno, 4.3.2013  Kdysi jsem silnější větve vyvazoval svářecím drátem-měl jsem ho dost.Dnes vyvazuju provázkem koupeným v papírníctví.Myslím že se používá jako pomůcka k pečení na převazování rolád, nebo k uzení. |  | Rumjanaja Zorka, 2.3.2013 Taky jsem si se zájmem přečetl článek pana Kamiše v Zahradkáři 11/2012 na téma ZORKA, a zdá se že to nebude tuctové zboží, hlavně tam, kde se nedaří meruňkám.Jak píše cituji"Tuto odrůdu pěstuji a zkouším po dobu třinácti let na osmi stanovištích v... celý příspěvek > |  | Kioto glejotok, 2.3.2013 O Kiotu jsem se dočetl, že moc neroste, a na zakrslé podnože se nehodí.Já jsem si ho ale na wang.právě proto koupil, protože ho budu pěstovat ve velkém kontejneru(květináči).Na zimu šup s ním do sklepa.Tímto způsobem už pěstuju zakrslou nektarinku, a... celý příspěvek > |  | Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso, 2.3.2013 No to by bylo, aby Vám Rosto šárka zabránila pěstovat odrůdy, jaké chcete.Neberte na ní ohled, a možná si Vás ani nevšimne.Pěstujte si Tipalu, nebo jinou na kterou máte chuť.Za daleko důležitější v ochraně proti té nenasytné ženštině pokládám... celý příspěvek > |  |
|  | Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso, 1.3.2013 Moje Hamanová měla taky smůlu. Když poprvé pořádně zarodila v roce 2010,tak celé jaro, léto propršelo, a většina plodů na stromě popraskala a shnila.Takže ani neznám její standard.Ale jelikož měl osmiletý stromek výstavní šárku, a já málo místa na... celý příspěvek > |  | Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso, 1.3.2013  Nevím od kud by mohla pocházet, protože Dabrovice jsem na googlu nenašel-jen české Dobrovice, které leží při Mladé Boleslavi.
Posílám vám ještě jednou snímek odrůdy Tipala, kterou jsem se nechal uhranout, a je už objednaná.Velmi mě potěšil pán... celý příspěvek > |  | Už postřik na kadeřavost?, 1.3.2013 Postřik na podzim, nebo časně z jara u švestek omezí puchrovitost i jiné houbové onemocnění. |  | Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso, 28.2.2013 Rosťo pilatku už neřeším.Ještě před pár léty jsem tajně, aby mě neviděl soused včelař splachoval Calypsem květy švestek.Jenže největší neplechu tahle vosička nedělá, ale obaleč.
Opál jsem léta přehlížel.Jednak kvůli mé neznalosti, a jednak... celý příspěvek > |  | Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso, 28.2.2013 Né né pane z Pardubic, pokud mě paměť neklame, eviduji toto zboží na prodejistromku několik let nazpět.Né moc dlouho, ale někomu už Kalypso, nebo Calypso, nebo Kalipso může rodit.Pod těmito jmény se vyskytovalo už před čtyřmi léty.Zajimavé by bylo... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|