Příspěvky uživatele - 153.9

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Semenáč - dobrá volba, nebo ne?, 18.7.2012
V některých půdách nic jiného než semenáč prostě nepřežije, a pokud je to Váš případ, ani nemá moc smysl se ptát, jestli ano nebo ne. Prostě asi nemáte jinou možnost. Samozřejmě je nejleší semenáč z kontrolovaného výsevu, ale když jsou po ruce jiné,... celý příspěvek >
Jak obstály jednotlivé odrůdy 18.5.?, 29.6.2012
Takže dostal jsem se na zahradu, kde je opravdu vidět rozdíl mezi odrůdami jabloní po letošním pozdnějarním mraze 18. 5. Bohužel přesně nevím, jak jednotlivé odrůdy odkvetly (cca 30 odrůd), ale kvetly hojně všechny a jediná, která to přečkala bez... celý příspěvek >
Zkusenosti se zakladanim mensiho sadu, 29.6.2012
Napadlo mne ještě ty "zloděje" ohnout dolů. Prostě je vyvázat ke kmínku směrem dolů a nechyt na nich vytvořit obrost.Větveby přestaly překotně růst a mohly by se začít věnovat vytváření květních pupenů. Co na to odborníci?
Jak obstály jednotlivé odrůdy 18.5.?, 20.6.2012
Zdravím všechny, můj úříspěvek sem trochu nepatří, ale není ho kam jinam napsat. Co se týče odrůd jabloní po mrazech 18. 5. 2012, nepozoruji žádný rozdíl. Někde jsou stromy holé až na dvě - tři jablíčka, jinde zase díky lepší poloze (blízko města... celý příspěvek >
Bilance 18.5 - mráz, 29.5.2012
No, taky jsem se tady chlubil, že jabloně to přežily nejlíp, ale jen to poškození nebylo tak vidět. Plůdky nerostou a při sebemenším dotyku opadnou. A tak krásně všechno odkvetlo... Hrušek pár roste, ale jsou pokrabacené a kdoví, jestli dozrají.... celý příspěvek >
Bilance 18.5 - mráz, 23.5.2012
S broskvoní jsem si nemusel dělat starosti, ta pro jistotu vymrzla už v zimě (na podzim se nějak předčasně probudila a zjara vyrašily jen dvě větvičky).
Bilance 18.5 - mráz, 22.5.2012
Tak si taky pofňukám. Brambory jsme přikryli dvěma, místy třemi vrstvami netkané textilie, takže to obnesly jen připálenými okraji listů. Aktinidie byly taky přikryté a ještě jsem jim pod textilií svítil halogenkou, nicméně co bylo mimo, tak je na... celý příspěvek >
Jabloň po zasazení neroste, 22.5.2012
Byla tvrdá zima, stromek mohl zmrznout v kmínku a zústala živá jen podnož. Asi bych jeden výhon na podnoži nechal a buď bych ho v létě naočkoval (to pokud by do července stačil vyrůst dostatečně silný) nebo bych to příští rok zjara narouboval.... celý příspěvek >
Místnosti plné much - co s tím?, 21.5.2012
Ty sirné knoty jsou zajímavý nápad, mohly by vytvořit na povrchu obložení vrstvičku, ale jestli to mouchy odpudí, to opravdu nevím. Hlavně si jimi nepodpalte chatu. Měl jsem podobný problém v pokoji v podkroví, stovky much. Snažil jsem se utěsnit... celý příspěvek >
Jabloně, hrušně atd. a stromový balzám, 19.5.2012
On se pořád ještě vyrábí, u nás je v některých prodejnách stále k mání, ale jiní prodejci ho snad bojkotují nebo mají na těch ostatních (se kterými mám taky velmi špatné zkušenosti) větší marži (čili jsou podplacený). Já jsem prodejci tan šedý basám... celý příspěvek >
Akane, Otava, Lord Lambourne Red, 16.5.2012
Dobrý den, jestli je pro Vás chuť to hlavní, tak je napřed budete muset sám (sama) ochutnat a pak se rozhodnout - tisíc lidí tisíc chutí. Taky je důležitá poloha - jinak dozraje (např. Otava) v Polabí a jinak bude chutnat z Beskyd. Nicméně např.... celý příspěvek >
Pomoc - zničený kmínek, 25.4.2012
Pravděpodobně se jedná o rakovinu, která většinou bývá bakteriálního původu. Mám s bojem s rakovinou dvacetileté zkušenosti a mohu napsat, že takhle masivně poškozený stromek se mi ještě nikdy nepodařilo zachránit, a to ani za cenu přeroubování.... celý příspěvek >
2. rok letní jabloně Piros, 22.3.2012
Je to celkem jednoduché: Na povrchu sněhové přikrývky se vytvoří krusta, a jak sníh odtává, co je pod ní, bere sebou. Letorosty i dvouleté větvičky nejsou žádnou překážkou. Pokud v zimě několikrát neobejdu stromkové angrešty, zbudou mi po nich jen... celý příspěvek >
Jabloň do těžší, vlhké půdy, 22.3.2012
Rubinola je dobrá volba, je poměrně odolná rakovině, která bude asi Váš největší nepřítel. No a asi bych volil podnož, která koření jen mělce (nezapomenout na kůl). Osobně mám dobré zkušenosti s J-OH-A. Půdu před výsadbou samozřejmě vylehčit (taková... celý příspěvek >
Konstrukce skleníku, 19.3.2012
Polykarbonát časem degraduje, asi bych šel taky do žárově pozinkované oceli se sklem (kdybych na to měl).
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika