|
Angeleno, 28.1.2013 Jinak co se tyce ochutnavek supermarketovych zalezitosti... treba blum... ci neceho podobneho, tak v USA davaji podtrzenou blumu do papiroveho sacku a pak k ni pridaji jablko nebo hrusku ci banan.Po dozrani ci lepe dojiti... dane ovoce rozdeli, aby... celý příspěvek > |
 |
Nove Pluoty kombinuju jedinečnu chut marhule a slivky, 28.1.2013 Tak osobne sam za sebe miluji ryngle v jakym koliv stavu... uz jako dite jsem lezl po starych rynglich a jen tezko mne od tama dostavali...
Ale novym druhum se proste neubranim a chci je zkusit... za 10 let, kdyz buh da, tak tady napisu co jsem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nove Pluoty kombinuju jedinečnu chut marhule a slivky, 27.1.2013 Tak jsem sehnal Aprikiru a take Aprisali v Slovinsku.Zkusim napsal email a uvidime.Aprisali je krizenec svestky a merunky.Velikost max. 2,5 metru.Absolutne zimovzdorna.
|
 |
Nove Pluoty kombinuju jedinečnu chut marhule a slivky, 26.1.2013 No a jak jinak..ono to s tresni nema nic spolecneho... aspon ne s tou co my zname.
CHERRYCOT
Aprikyra bude zrejmne neco podobneho jako Aprimira... ale snad to bude zajimave.Neni to vzrustny strom..cca 2-3 m, tak ho nekde pichnu do rohu na... celý příspěvek > |
 |
Rozdíl mezi Ringlí a Blumou, 24.1.2013 Tak tady mate odkaz k te druhe fotce...
|
 |
Rozdíl mezi Ringlí a Blumou, 24.1.2013 Tak k te prvni blume, drzenou v detskych rukou... tak to je reklama na Valor... pan Petr z Pardubic tady nejake fotky Valoru dal, tak si muzete udelat obrazek sami.Neverte raklamam..je to na prvni pohled lakave, ale tak Valor nevypada.A uz vubec... celý příspěvek > |
 |
Nove Pluoty kombinuju jedinečnu chut marhule a slivky, 20.1.2013 Tak Dapple Dandy mam..aspon si to myslim.Kazdopadne podle listu to neni polosvestka ci ryngle.Par japonskych svestek mam a nejvice se listem podoba Angelenu.Angeleno, ale ma uzsi listy.Uvidime co se z tech stromku nakonec vyklube.Nakoupil jsem par... celý příspěvek > |
 |
Nove Pluoty kombinuju jedinečnu chut marhule a slivky, 18.1.2013 Pluoty muze opylit jakakoliv japonska svestka, pro Daple Dandy se uvadi Santa Rosa.Take jsem presvedcen, ze myrobalany by to zvladly take. |
 |
Ochrana proti jarnému kritickému mrazu niečo iné, 18.1.2013 V prvni rade, bych se snazil oddalit vegetaci.Pokud zustane nejaky snih, tak ho nahrnout kolem merunky, zastinit oblast korenoveho systemu.Obalit kminek alobalem.Nekdy se to nezda, ale i takove male triky muzou oddalit kveteni i o jeden tyden.Taky se... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 13.1.2013 Nemuzu si pomoct, ale Start snad mi rodice i tchyne s tchanem uz pestuji co tato odruda snad vznikla... Ja se zacal rajcaty zabyvat loni a to pestovanim v pytlich.Na zkousku jsem mnel Tornado, Start,Tygresse a nejake cherry... Start mnel strasne... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nová podnož pro slivoně a meruňky, 12.1.2013 Ja mam osobne vse na myrobalanu a musim rict, ze stromy jsou vzrostle prvnich pet let to byl boj, ale ted se vse ustalilo a stromy maji celkem slusnou produkci.Ornice 40 cm a potom jil... Oblast: Jablunkovsky prusmyk cca 400 m.n. m. Jedinou nevyhodou... celý příspěvek > |
 |
Nová podnož pro slivoně a meruňky, 9.1.2013 Tak např. Krymsk 1 patří k nejslaběji rostoucím podnožím. Na něm naočkované odrůdy Toptaste tvoří jemně se větvící zákrsky, se znatelně přiblíženou plodností. Některé stromky už kvetou prvním rokem po výsadbě. U bujně rostoucí odrůdy Tophit, která... celý příspěvek > |
 |
Daple dandy pěstování, 4.1.2013 Tady nejde o michani plumcotu a pluotu... tady se bavime kdo co koupil a ze to ma v jednom baliku neznamena to, ze povazujeme plumcoty za japonske svestky a podobne... Jsem presvedcen, ze japonske svestky potazmo i myrobalany by mnely byt... celý příspěvek > |
 |
Angeleno, 4.1.2013 Nemuzete srovnavat Angeleno koupene v supermarketu a utrhnute ze stromu.
Angeleno jako takove jsem si koupil loni na jare a prozatim roste do krasy.Doufam, ze se dockam i plodu.Plody jsem ochutnal loni v BG a musim rict, ze i kdyz jeste byly... celý příspěvek > |
 |
Daple dandy pěstování, 29.12.2012 Daple Dandy mam zasazene na jare.Dokonce jeste ted ma par listu.Nadmorska vyska cca 400 m.n.m. Oproti melitopolskemu vypada a roste zdrave a mohutne.Jako opylovace jsem zasadil vedle zlutou afasku a melitopolskeho, ale o toho asi prijdu, tak tak... celý příspěvek > |
 |