|
Bariera proti slimakum ze sousedni neudrzovane zahrady, 4.5.2013 Mně ty mrchy vypásly lilie. Ty už znova nezaseju :( Sypu Ferramol.
|
 |
Kdy sundat netkanou textilii, 4.5.2013 Ohněte přes šířku záhonu větve a udělejte takový stan.
|
 |
|
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 3.5.2013 Samozřejmě průnik tu je, ale ne stoprocentní. Je všeobecně známé, že včely do dlouhých trubek nedosáhnou, pak nastoupí čmeláci s dlouhým sosákem. A samotářky zase dobře opylují třeba vojtěšku, protože jim nevadí rány do hlavy od napružených pestíků.... celý příspěvek > |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 3.5.2013 Problém těch nežádoucích účinků je ten, že působí jen "statisticky". Tj. např. při dlouhodobém používání toho a toho prostředku se dejme tomu zvýší výskyt rakoviny štítné žlázy o 2%. Nikdo vám spolehlivě neřekne, že vaše rakovina je způsobena touto... celý příspěvek > |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 3.5.2013 Tím chcete vyjádřit, že tabákový výluh by mohl být karcinogenní jako kouření? Tak toho se bát opravdu nemusíte. |
 |
Vzdálenost přísavníků při výsadbě, 2.5.2013 Rostou jak blázen. Vysazoval jsem malé sazenice dva metry od sebe a za dva roky z nich bylo jedno souvislé houští. |
 |
Vysadba do ztraceneho bedneni, 1.5.2013 Já bych doporučoval obložit stěny zevnitř igelitem, protože beton saje jak Dán a rychle by to vysychalo. |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 30.4.2013 Opylování je jim ukradené, ale rostliny vědí, jak na ně. Přichystají jim nektar a pyl tak, aby je při sběru opylovat musely. A přichystají jim ho jen kapku, aby musely i na další květy. Geniální symbióza. |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 30.4.2013 Na toto téma jsme už debatu vedli. Otázky jsou:
- byla včelstva likvidována v době opylení?
- byla skutečně vyhlazena včechna včelstva v okruhu 5km?
- neobnovilo mnoho postižených včelařů chovy bezprostředně po likvidaci?
Osobně bych... celý příspěvek > |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 30.4.2013 Jenom k terminologii: včela medonosná je přirozený opylovač, ačkoliv se chová v nepřirozených podmínkách.
Zajímalo by mě, odkud čerpáte informace o potravní konkurenci vůči jiným konzumentům nektaru. Ne, že bych to vylučoval, ale nikde jsem se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Stříhání stromů, 27.4.2013 Štěpařský vosk nebo balzám by měl být k sehnání. Případně lze použít latex.
|
 |
Přelitý trávník, 27.4.2013 Nic nevylezlo nikde nebo jen na tom vlhkém místě? A proč je vlhké? Není to tím, že je ve stínu? Pak by to bylo spíš tím stínem. |
 |
Prosím o určení květiny, 25.4.2013 Děkuji, je opravdu hezká. |
 |
Moc horko na salat?, 25.4.2013 To je úplná alchymie :) Pokud máte takovéto postupy pro každý druh zeleniny, to aby se jeden zbláznil, ne? |
 |
Prosím o určení květiny, 25.4.2013  Dobrý den,
tento exemplář jsem loni dostal, ale nedokážu ho určit. Pomůžete? |
 |