|
Přesazení dochana, 20.1.2013  To je otázka času... na jaře 2011 jsem dostala od kamarádky odkopek, který se vešel do 2l květináče a další rok už z něho byl pěkný trs. |
 |
Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami, 19.1.2013 Dík všem za odpovědi. Tak já zítra zasadím pár semínek paprik a lilku na pokus s řízkování. U té okurky bych ještě s tím pokusem počkala (tak měsíc před tím než normálně dávám??), přece jen je rychle roustoucí. S rajčaty jsem začala před týdnem.
|
 |
|
 |
Zemina pro výsev plodové zeleniny - namíchání a propaření, 19.1.2013 Já mám letos (loni taky) výsevní substr. od AGRO... nemám problém, nic nepropařuju ani s ničím nemíchám. Slabě zasypu semínka, zaleji a dám do igelitáčku ke krbovkám. Když vylezou, sundám igelitáček a dám je do obýváku na okno. Větší sazeničky pak... celý příspěvek > |
 |
Puklice na ořešáku, 18.1.2013 A je to opravdu puklice? Nemůže to být mšice? Výhradně na ořešáku žije mšice Zdobnatka ořešáková.
|
 |
Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami, 18.1.2013 Já bych do toho s nožem nikdy nešla... zvlášt pokud mám od každého druhu 1-3sazeničky . Jooo mít tak tu zimní zahradu co je na videu to by se to dělalo , né jako ted když s tím blbnu u krbovek a pak zaberu všechny okna v baráku.
Asi je... celý příspěvek > |
 |
Jsme ještě národem zahrádkářů?, 14.1.2013 Moje slova paní Lído... pro mě je balzám na nervy
Po obědě dítko usne a já se můžu jít uklidnit pletím záhonů, je to lepší jak Neurol a ještě z toho máme dobrou zeleninu a pěkné květiny. |
 |
U vám také raší česnek?, 10.1.2013  Tak jsem pokusně vytáhla jeden stroužek česneku... vše ok, má pěkné kořínky . Jinak půda tady v Polabí vůbec není promrzlá a naštěstí ani rozbahněná... zkoušela jsem to ted na dvou místech a na hloubku rýče to jde v pohodě. Už kouká většina krokusů,... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 9.1.2013 Tohle řízkování - klonování chci letos také na pár odrůdách zkusit, dnes jsem koupila výsevní substrát a jdu na to .
Zatím zkouším přezimovat řízky... v říjnu jsem vybrala 5 řízků z Pollicina (vypadalo nejzdravější) a až do Vánoc jsem je... celý příspěvek > |
 |
U vám také raší česnek?, 8.1.2013 Já koukám každý druhý den ale neraší a to tady v Polabí máme teplo. Sázela jsem poslední týden v listopadu. Sazený je Blanin a Vekan, sadba od čes. šlechtitele. Nemáte třeba španělský, který se při prodeji tvářil jako 100% český ?
|
 |
Medvedí cesnak, 7.1.2013 Tak, tak... já si přinesla pár rostlinek z procházky, nejdříve byl česnek v polostínu ale to mu nevyhovolalo, tak jsem ho přemístila do stínu ke kapradí a tam si pěkně roste. Jak píše Hanka, rozsévá se sám a rychle se rozrůstá ...žádný problém s... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kolik utrácíte za semínka?, 6.1.2013 Tak hlásím že "plíseň" zmizela, ochutnávalo se a... je to dobré. Chutnalo i mě a to rajčata nejím , jen příště dám více česneku. |
 |
Jakou vlastní zeleninu máte ještě ve sklepě?, 6.1.2013 My máme ještě ve sklepě gigant kedlubny, máslovou dýni - 100%. Červená řepa - gumovatí, brambory na sadbu - klíčí. Zbytek mrkve, petržele, cibuli a česnek máme na chladné chodbě protože se mi do sklepa mezi pavouky nechce chodit . Růžičková kapusta... celý příspěvek > |
 |
Bio přípravky na ochranu rostlin, 5.1.2013 Mě se nejvíce na housenky běláska osvědčil jiný "bio přípravek" . V létě jsem vídala spoustu motýlů bělásků a jejich vajíček na kedlubnách a na kapustách ale housenek jsem našla jen pár kousků. Pak jsem několikrát brzo ráno vyplašila na záhonu... celý příspěvek > |
 |
Kolik utrácíte za semínka?, 4.1.2013  Tak to jste mě potěšil, já to ještě neměla odvahu ani doma ukázat ...to by si zase vyslechla..."tý práce, elektrika a na ho**o!". Tak já to nechám venku a snad se ta "plíseň" ztratí. |
 |
Kolik utrácíte za semínka?, 4.1.2013 Letos jsem poprvé sušila, na slunci a pak dosoušela v troubě... vymáchala v jabl. octu a s tymianem a česnekem dala do ol. oleje do lednice. Asi před týdnem jsem je vyštourala a vypadají nějak špatně, jako by plíseň |
 |