|
Co vaše réva?, 14.10.2010 Výška plotu 1,5 m je pro porostení révou nepříliš dostatečná. Ideální by bylo pustit révu do výšky alespoň 2 m, lépe 2,5 m, či více. U vašeho plotu bude chybět révě opora pro vrcholové části letorostů, které budou přepadávat do stran. Pokud jste již... celý příspěvek > |
 |
Jake ovocne stromy do zahrady u RD, 13.10.2010 Pán zadal rozměry sázecího plácku 6,5 x 14 m. Tam bych zasadil DVA stromky. |
 |
|
 |
Solární pyramida, 12.10.2010 Mohl byste prosím vysvětlit pojem "ekvivalent efektivní plochy"? Díky. |
 |
Flekatý trávník, 7.10.2010 Vážený "121.238" myslíte si, že je možné aby tráva normálně vyrostla a následně uschnula proto, že nebyla dostatečně pohnojena? |
 |
Jak se zbavit krtka, 5.10.2010 Protože kočka není norník. |
 |
Co je to za kytku?, 4.10.2010 Na prvých dvou fotografiiích je Psidium Catleianum a na třetí nějaký druh Dracaeny. Psidium, je stromek, či keř, který plodí chutné tropické ovoce a plody mají chuť něco mezi banánem a jahodou a údajně obsahují i hodně vitaminu C. Lze jej... celý příspěvek > |
 |
Magnolie - pěstování a střihání, 4.10.2010 Magnolie nám letos kvetla 2 x. Poprvé standardně a bohatě na jaře, koncem dubna a podruhé slaběji začátkem září. Přikládáme to značnému přísunu srážek v průběhu léta a spíše vyrovnaným (až jarním) teplotám v celém jeho průběhu. Jedná se o... celý příspěvek > |
 |
Banánovník - Musa, 4.10.2010 Hahaha! Ta "pára" z té "podmisky" vzlínající "spodem" ke kořenům mě úplně dostala! Rovněž doporučení, že banánovník je nejlépe zalévat "málo" mě rovněž rozveselilo. |
 |
Co vaše réva?, 4.10.2010 Vostorg určitě stojí za to, jej mít v kolekci odrůd. Letos na jaře jsem ze srandy zkoušel zakořet celkem čtyři řízky Vostorgu a dopěstoval jsem pouze jednu, dosud u souseda žijící, avšak nepříliš vitální rostlinu. (Množeno vysazením do v... celý příspěvek > |
 |
Živý plot - buk nebo habr?, 1.10.2010 Aha, děkuji. Nicméně střiháním plotu PO předjarním narašení jsem se nezabýval a tímto směrem nebyl můj dotaz cílen. Pro mě je aktuální pouze Vaše odpověď č. 1 a zde jste uvedl dva důvody : okus zvěří + omrznutí. Myslím si ale, že ani jeden z... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Živý plot - buk nebo habr?, 1.10.2010 "Nyní bych živý plot nechal tak, jak je. Zastřižením v současné době nic nedocílíte.
Zastřihněte ho v únoru - březnu - PŘED RAŠENÍM!!! "
Mohu se zeptat, PROČ? A proč zdůrazněno tolika vykřičníky? Tedy proč nyní nestřihat a proč až v... celý příspěvek > |
 |
Jak provést řez letos zasazené meruňky?, 30.9.2010 Radit na dálku přes monitor počítače, jak optimálně ostřihat konkrétní stromek je velmi ošemetné. Ale vzhledem k tomu, že preferujete nízký tvar stromu, nebude u vás zásah do korunky stromku nijak složitý ani "drastický".V podstatě jenom... celý příspěvek > |
 |
Rýč, 29.9.2010 Vždy, když klopýtám kolem krásných rýčů Fiskars, vystavených v naleštěné vitrině některého ze zahradnických hobbymarketů, nědůvěřivě si představuji, jak by se mi asi rylo s tou jejich extrémně prohnutou násadou a nadstandardně odkloněnou... celý příspěvek > |
 |
Myši všude - jak na ně, 24.9.2010 Zapomněl jsme sdělit to nejdůležitější, že se jedná o klasickou sklapávací pastičku, která se prodávala a používala už za našich babiček. Tenkrát ale nestála 11,- Kč, ale asi 2,- Kčs. Nástraha se uloží a uváže na pohyblivý zobáček a když se myš... celý příspěvek > |
 |
Myši všude - jak na ně, 24.9.2010 Na myši je nejúčinnější pastička za Kč 11,- v celokovovém provedení s nastraženou granulí pro psy nebo kočky (nejlépe velké kulaté granule se středovým otvorem - ty se nejlépe a nejrychleji nastražují - lze uvázat tenkým drátkem). Pastičky... celý příspěvek > |
 |