|
Příspěvky uživatele - 242.167
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co vaše réva? (2014), 6.7.2014  Na odrůdě záleží hodně. Zrovna řeším Arkadii, Talisman, Panonnii a Kodrjanku. Kodrjanka ta snese snad vše, Arkadia je na tom podstatně hůře a u toho Maďara zatím nevím, u Talismanu doufám že to vyjde.
Na Arkadii, která rodí čtvrtým rokem a je na... celý příspěvek > |  | Strupovitost broskvoní, 4.7.2014 Dnes jsem tuto chorobu našel na Fairhavenu, poradí někdo čím nejlépe ošetřit? |  |
|  | Halčivec révový nebo vlnovník révový, 3.7.2014 Mám na zahradě silně napadeny všechny hlavičky révy vlnovníkem. Mladé, staré, nové výhony i nově naroubované výhony, prostě všechno. Je SANMITE 20 WP v této době účinný? Máte s tím někdo zkušenost? Díky. |  | Nemocné okurky, 30.6.2014 Díky všem za podněty, vypadá to na důsledky přemnožení molice. Zde je obrázek a popisek, který odpovídá mému problému na okurkách. Zaměřím se nyní na ty bílé bestie, letos zvláště přemnožené, doma, ve skleníku i venku. |  | Nemocné okurky, 30.6.2014  Přikládám snímky mých listů okurek ze skleníku a přiznám se, že začínám být bezradný. Na listech je šedivý až černý sametový povlak, padlí nebo nějaká houba? Listy napadené padlím vypadaly vloni jinak, povlak byl jen bílý, černý sametový povlak je... celý příspěvek > |  | Stolní réva a Giberelin, 29.6.2014  Před týdnem jsem provedl druhé ošetření giberellinem, rozdíly jsou docela značné. Tady jsou snímky Lory kterou čeká probírka, je tam i částečné napadení peronosporou. |  | Co vaše réva? (2014), 29.6.2014  Mne to ještě stále čeká, u této Arkadie mi to bude rvát srdce... |  | Rajčata - divné zbarvení listů, 29.6.2014 Řekl bych, že jste ty listy dorazil tím hypermanganem. Na listech chorobu nemáte, chybí jim nějaký prvek výživy. Zkuste hořečnaté hnojivo na list. |  | Nemocné okurky, 29.6.2014 Černá hniloba to nebude, bude to sviluška nebo plíseň. Vemte lupu a prohlídněte poškozené listy zespod zda tam není škůdce. Je potřeba si na to dát bacha, protože i mě se již stalo že jsem léčil plíseň a rostliny mi decimovala sviluška.
Velké... celý příspěvek > |  | Nemocné okurky, 29.6.2014  Před chvílí jsem kontroloval rostliny ve skleníku a krom pár svilušek a nějaké té mšice, jsem objevil opět obrovské kolonie molice a hlavně jejich larvárních stádií (viz snímek). Ošetřoval jsem před pár dny EKO prostředkem Rock Effect (neměl jsem nic... celý příspěvek > |  |
|  | Okurky - plíseň a nebo spálené od slunce?, 29.6.2014 Určitě ošetřete proti plísni, pohlídejte si ochrané lhůty pro sklizně, pro Ortivu je 3 dny. Ty světlé okraje jsou nejspíše od vody, která se tam umí vysrážet a následně na to pere slunce, to ale není zas takový problém. U dýní, patisonů a cuket si... celý příspěvek > |  | Okurky - plíseň a nebo spálené od slunce?, 29.6.2014 Vypadá to na plíseň i na spálení. |  | Nemocné okurky, 29.6.2014 Nevím zda se jedná o stejného tazatele (různá IP), ale to plesnivění a černání s tím nemusí přímo souviset, možná jen rostlina plody neutáhne a tak je shazuje. Chtělo by to fotku, ale nechat na rostlině malé plody plesnivět a neodstraňovat je ihned... celý příspěvek > |  | Nemocné okurky, 29.6.2014 Černá hniloba se umí projevit hnědými kapkami tekutiny na stoncích. V tomto případě se přikláním k poškození škůdcem, konkrétně sviluškou. Prohlédněte listy zespod a jistě tam nějaké breberky najdete, dobrý přípravek proti nim je Vertimec 1,8 EC.... celý příspěvek > |  | Rajčata - listy do ruličky, 24.6.2014 Hnůj nebo i hnojivo může pod rostliny jít, ale je potřeba při výsadbě oddělit je od kořenů vrstvou čisté zeminy. Čerstvý hnůj i hnojivo umí při kontaktu s vodou pěkně zatopit, a pokud jsou v tom místě kořínky sazenice tak... |  |
 |
|
|
|