|
Růžová školka, 24.2.2014 Pro letní očkování keřových růží budu v tomto týdnu školkovat podnožový Pávův šípek. Pro osvěžení paměti mi připomeňte, na co vše si mám dávat pozor nebo jestli máte nějaké fígle ověřené dlouholetou praxí.
Bude toho jen jeden řádek délky 10... celý příspěvek > |
 |
Řez třešně - dvoupatrová koruna, 24.2.2014 Josefe, já se omlouvám ale z práce jsem se vrátil zase až za tmy, takže jsem nic nenafotil.
Já taky děkuji prastrýci za zaslané foto jejich mladého sadu. S jistotou tak mohu napsat, že u nás pěstované jednopatrové nízké tvary nejsou vřetena (ani... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Je to prosím pravá aloa, 24.2.2014  Ne, tohle je aloe lékařská. Aloe vera (aloe pravá) má užší listy. Obsah účinných látek je stejný. |
 |
Paděleky, 24.2.2014 JJ tyhlety kanystry jsou v jednom marketu bez nápisu HQ za 412,-Kč a když je kupónová sleva tak o 15% levněji...
Tak to jsem zvědavý, mám jak originál Jonsered za 700,-, tak i ten z marketu za 350,-Kč ... jak dlouho který vydrží. |
 |
Řez třešně - dvoupatrová koruna, 23.2.2014 Ono to jsou stromky staré 14 až 36 let. To původní zapěstování z těch fotek nebude možná příliš patrné. Jinak řez se provádí obrok či dva podle toho jak se třešeň snaží vyhánět nové mladé vertikální výhony a jejich ohyb do vodorovna by korunku... celý příspěvek > |
 |
Řez třešně - dvoupatrová koruna, 23.2.2014 Pane Josefe, nemáte náhodou schema nebo fotku, jak vypadá vřeteno u třešně? V SZ jsem dostal dotaz na rozdíl mezi mnou provozovaným řezem a tím co se nazývá vřetenem u třešně.
Chuck by to dokázal, ale já do toho panu Norisovi nebudu fušovat.... celý příspěvek > |
 |
Jak zlikvidovat porost ostružiny lesní plazivé?, 23.2.2014 Basta je pokud vím jen pro profesionály vlastnící "osvědčení". Z volně prodejných jsem nic dostatečně účinného nenašel něž ty totálky na bázi glyfosátu. Roundupem také můžete přejet kmeny a jinou "víceletou kůru". Nesmí přijít na listovou plochu... celý příspěvek > |
 |
Vari rotavator s vlastní převodovkou a motor Honda, 23.2.2014 Většina servisáků radí těm, kteří chtějí přejít ze starého dvoutaktního vari na nové s 4taktním motorem, aby si nejprve koupili motor a pak postupně vyměňovali nářadí (či nechali přestavět vnitřek převodovky).
Co musíte ihned je vyměnit kolíky za... celý příspěvek > |
 |
Jak zlikvidovat porost ostružiny lesní plazivé?, 23.2.2014 to nejde, vy potřebujete zničit i podzemní části, aby to nenarostlo znova z kořenových výmladů. |
 |
Čemeřice, 23.2.2014 Na čemeřici loňské listy vydrží do jara. Tohle vybarvení je, jako kdyby jste chtěla kvůli barvě listí v říjnu zachraňovat javor mléč. Rostlina potřebuje výrazněji ale rovnoměrně přihnojit. Doporučoval bych nějaké organickominerální hnojivo zapravit... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak zlikvidovat porost ostružiny lesní plazivé?, 23.2.2014 A že by jste pane J.R. sem dal nějakou zkušenost Vy?
Při postřiku klasickou koncentrací na pařízky výmladků matečný strom nezničíte, ale předběžná opatrnost velí minimalizovat nežádoucí retardaci. Slivoň například může reagovat propadem plodů a... celý příspěvek > |
 |
Jak zlikvidovat porost ostružiny lesní plazivé?, 23.2.2014 zkoušel jsem selektivnost "trnitá ostružina v beztrnné ostružině" na 3 m2. Protože má trnitá ostružina oddělený kořenový systém, tak otiskávání tamponového razítka s Roundupem na 2-4 listé výhonky zlikvidovalo právě jen tu trnitou a beztrnná zůstala.... celý příspěvek > |
 |
Vysokotlaký čistič Parkside PHD 150 A1, 23.2.2014 mám dojem, že samonasávací není, ale asi pro Vás nebude tolik práce, naplnit přívodní hadici (jako násosku) vodou a gravitace se již o další přítok postará. |
 |
Jak zlikvidovat porost ostružiny lesní plazivé?, 23.2.2014 Reagoval jsem na konkrétní dotaz ohledně ostružiny. Pan Josef se dotázal ohledně slivoní tak jsem uvedl, že nebudou mít dostatečnou asimilační plochu na to, aby je někdo necíleně zničil včetně mateřského stromu. Navíc lze před aplikací nebo těsně po... celý příspěvek > |
 |
Neujali sa všetky vrúble, 23.2.2014 Ne. |
 |