|
Příspěvky uživatele - 38.136
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jaký škůdce mi ničí broskev?, 7.7.2015 Mšice a larvy slunéčka. Kvůli slunéčkům použít Pirimor.
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 7.7.2015 A dnes 21... za týden to bude chtít stříknout larvicidem (Calypso, Mospilan, Integro, Reldan). |  |
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 6.7.2015 A já v HK 18... |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 5.7.2015 A dnes 8. Ale bylo úplné bezvětří. Možná se feromony tolik nešířily do okolí. |  | Základní sestava hnojiv a postřiků, 5.7.2015 . Zolone a Baycor už nejsou. Ale zjednodušil bych to takhle: Acrobat, Discus nebo Zato, Dithane, Kuprikol nebo Champion, Talent (fungicidy). Mospilan nebo Calypso a event. Reldan (insekticidy). |  | Mandelinka, 4.7.2015 Mospilan, Calypso. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 4.7.2015 Já dnes 13. U Vás to bude už druhá vlna, u nás v HK asi také. |  | Okurkam zloutnou okraje listu, 3.7.2015 Já jsem rajčata už postříkal, okurky nakládačky (venkovní, mám jen tyto) ještě ne. Plíseň okurky zimuje na jihu Evropy a odtud se šíří na sever větrem, což je právě teď. Takže hlídat první výskyty a hned zasáhnout. |  | Nemoc rajčat, 3.7.2015 Může to být špatným opylením. Intenzivně větrejte (za veder i v noci) a rostlinami občas třeste. Když je moc vlhko, tak pyl nepráší.
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 3.7.2015 A dnes 12. Létají zhruba od 21:00 do 00:30 SELČ, to mám vypozorováno. |  |
|  | Mospilan 20 SP - překročení doporučeného dávkování, 3.7.2015 Mospilan chrání i nové přírůstky. U brambor až 3 týdny proti mandelince a mšicím. Třeba teprve za ty tři dny dojde k rovnoměrnému rozředění látky v rostlině. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 2.7.2015 Ale to bylo k 1.7. pro HK zatím jen 61 %. Ani na jižní Moravě to ještě není. |  | Mospilan 20 SP - překročení doporučeného dávkování, 2.7.2015 Jak jste přišel na těch 10 %? Zrovna u těch jablek klesnou rezidua o 50 % za 40 dnů. Podle mně je první den a třetí den obsah reziduí Mospilanu v rajčatech skoro stejný. Asi to vyhovuje limitům. |  | Mospilan 20 SP - překročení doporučeného dávkování, 2.7.2015 Zase tak hopem to dolů nejde. Konkrétně zimní jablka v režimu bezreziduální produkce mohou být Mospilanem ošetřena nejpozději 20.5. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 2.7.2015 Spintor, vzhledem k OL, na letní jablka určitě ano, chemii už raději ne. Kdyby bylo kolem 15.7., tak bych řekl, že to je druhá vlna (v HK). Běžně se mezi první a druhou vlnou nějaký ten opozdilec nebo nedočkavec lapil, ale nebylo jich tolik.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|