|
Příspěvky uživatele - 149.16
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Řez třešně, 11.3.2013 Ak by bola moja, tak by som si vypestoval novú korunku z najspodnejšieho výhonku, ktorý by som použil, ako nový terminál, čím by som dostal trocha krivý výsadbový špičiak, vyviazaním sa zrovná. Bajas. |  | 3 roky zasazená švestka, co s ní dál?, 11.3.2013 Ak by ten stromček bol môj, urobil by som s ním toto : Pokúsil by som sa tu o cielený nástrih DSR (Dvojitý sektorový rez - vlákno DSR), myslel by som, že tým dosiahnem lepší odklon výhonkov, od druhého očka nižšie. V lete by som zosadil výhonky... celý příspěvek > |  |
|  | Pálení moštu, 6.3.2013 Teoreticky : 100 litrov 17% vína = 17 litrov 100% destilátu a pridaním 17 litrov destilovanej vody máte 34 litrov 50 % destilátu. V praxi ale tých 100% nieje a preto riedenie je podľa skutočných objemových % alkoholu. Bajas.
|  | Pálení moštu, 6.3.2013 Bolo to iba zaduplované, prepáčte. Bajas.
|  | Pálení moštu, 6.3.2013 Kebyže z vína, to by bola vínovica, ale mám pocit, že s toho, čo sa Vy pýtate moštovica nebude, a ak niečo tak s 0% alkoholu. Mošt je lepší vypiť.
Bajas. |  | Odnož ořešáku, 5.3.2013 Ak bude mať odkopok korene mal by rásť, a bude plodiť, otázne je, kedy a čo.Či to čo rástlo a rodilo na pôvodnom strome nebolo naštepené?, ak bolo, tak bude rodiť úplne niečo iné, teda to , čo by plodila podnož.Ak, to pred tým štepené nebolo , mal by... celý příspěvek > |  | Sázení a předpěstování kukuřice - prosím o rady, 5.3.2013 Čo si pamätám, tak vždy sa nejaká chorá rastlina našla. Snažím sa ich likvidovať pálením, alebo zakopaním. No bez cielenej ochrany.
Minulý rok pri májových mrazákoch som mal kukuricu asi 20 cm vysokú, no prišla komplet k zrotavátorovaniu .... celý příspěvek > |  | Štíhlé vřeteno, 5.3.2013 V mojich knihách, i starších je štíhle vreteno tvaru mustry krásneho smrekového tvaru, od najširšieho na spodu až po najužší u špičky.Videl som už ale i modifikáciu - nezužujúcu sa do hora, ale akýsi skoro ako valec.
Ja mám tiež niektoré... celý příspěvek > |  | Červený válec, 5.3.2013  Ja pripájam pár nemeckých stránok, a pre pamätníkov dve v schwabachu.
Synonymum : Calville Rouge d ´Hiver, Red Winter-Calville.
Bajas.
|  | DSR - Dvojstupňový sektorový rez, 28.2.2013 DSR – Dvojstupňový sektorový rez. Pri hľadaní rôznych odborných textov okolo strihania ovocných stromčekov, v poslednom čase som zopár krát narazil na problematiku DSR. Na Slovensku publikovanú na Webe KOHA Plantu (Ing. Oleg Paulen, PhD., KOVaV SPU... celý příspěvek > |  |
|  | Ohrizené jablone, 28.2.2013 Mne sa to stalo so stromčekmi as pred 5 rokmi asi u 7 stromčekov.Žiaden nebol obhryzený dookola, obhryzenie bolo cca na 50% obvodu a na výšku až 25 cm. Vtedy som to nechal úplne na stromčekoch, nech sa s tým vysporiadajú samé.2 kusy sa zlomili... celý příspěvek > |  | Jednoosy malotraktor z Mounfieldu či Vari/Terra, 27.2.2013 Agzat, myslím,že 100 a prevodovka DSK 317, štvortakt myslím, že Tecumseh 7,0 HP. Bajas. |  | Malé zahradní nůžky, 27.2.2013 Záhradné nožnice Rostex na obr. pána Ladi mám i ja.Boli to moje druhé nožnice, no priznám sa, že používam radšej iné, podľa mňa a pre mňa mali nevýhodu vo vytláčaní tvrdšieho konárika bez ustrihnutia, tento mal snahu sa odtlačiť a... celý příspěvek > |  | Jednoosy malotraktor z Mounfieldu či Vari/Terra, 27.2.2013 Ja to odskúšané mám a na štvortakte jazdím vždy na o stuneň výššej rýchlosti a potom mi chýba štvrtá rýchlosť, asi mám iný štvortakt, ktorého otáčky sú menšie, ako dvojtaktu.Inak pri rovnakých otáčkach motorov, by to malo byť jedno. Bajas. |  | Jak ostříhat starou broskev?, 26.2.2013 Ja by som pred strihaním určite zlikvidoval tie pozostatky minulej úrody, lebo neviem, čo by to mohlo byť iné, ako mumifikované plody (čierne niečo na konárikoch). Zdravím, Bajas. |  |
 |
|
|
|