 |
Kolko odobrat metylalkoholu, 21.9.2012 Ano, metyl se při teplotě +65C a více začne odpařovat... ale nikdo neví jak dlouho jej nechat odpařovat, neboli kolik ho je v tom patoku... jedině rektifikací, ale destilovat nebo rektifikovat technický líh s metylem, to chce silný žaludek a nervy! |
 |
Kolko odobrat metylalkoholu, 21.9.2012 Jenže a tomu věřím, každá pálenka-destilát již z principu-kvas-destilace, obsahuje metyl, byt většinou v normě. Konzumní líh z velkých lihovarů je totiž rektifikován na vysoké procenta a hlavně-rektifikace-destilace jede v takových lihovarech jaksi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kolko odobrat metylalkoholu, 21.9.2012 Na jedné straně již roky propaganda pěstitelských pálenic v masmédiích rozhlašuje, že domácí černé pálení je nebezpečné pro zdraví z hlediska špatného oddělení předku a dokapu. Na druhé straně kdo někdy pálil oficiálně a viděl v jakém spěchu se... celý příspěvek > |
 |
Kolko odobrat metylalkoholu, 20.9.2012 Jenže pozor! K technickým účelům jako technický líh je dodáván I a to I zdůraznuji, I úkapový a dokapový líh z velkých ovocných(nejen ovocných) lihovarů a pálenic!! A to zcela legálně, není to samozřejmě na závadu, jedná se o odpadní produkt... celý příspěvek > |
 |
Kolko odobrat metylalkoholu, 20.9.2012 Taky si myslím, že destilací ovoce nemůže vzniknout smrtelná koncentrace metylu, zvláště v kombinaci s etylem, který je jeho protijedem. Jenže dnes opakovaně v masmédiích- na netu i v TV proběhla zpráva o otravě metanolem ze slivovice, která jej... celý příspěvek > |
 |
Trnkovy kvas - problem s kvasenim, 18.9.2012 Pánové... měřil jsem cukernatost švestek Stanley přesným optickým refraktometrem a přezrálé švestky této odrůdy měly rekordních až 27% Brix a průměrně 24-25% Brix... bohužel jich ale do kvasu bylo málo... tož tak |
 |
Destilační přístroj, 23.8.2012 Ano, že brýle nenosíte je možné, pokud je kvas kvalitní a zejména z letního ovoce, neobsahuje žádný podíl metylakoholu(několikrát jsem si to ověřil u letního zejména peckového ovoce kdy ani při velmi pomalém nahřívání při teplotě páry v hlavě kolony... celý příspěvek > |
 |
Co je to za chem. usazeninu na destilační koloně?, 22.7.2012 Ale tuky jsou mastné a tohle u mě není mastné.Při nečištění nebo spíše nedostupnosti mechanického čištění se povlak postupně zesiluje. Nemůže to být etylkarbamát z kyanidů z pecek? Vím že tuším Vy někde píšete, že etylkarbamát nepochází z kyanidů... celý příspěvek > |
 |
Co je to za chem. usazeninu na destilační koloně?, 22.7.2012  Mám rektifikační zesilovací kolonu s nerez kotlem a měděnou náplnovou kolonou a měd. chladiči. Pozoruji slabé bílé chem. usazeniny na chladičích a epruivetě. Tato chem. bílá usazenina jde lehce setřít prstem atd. Objevuje se slaběj jak u destilace... celý příspěvek > |
 |
Tříletý kvas, 14.7.2012 Tak tříletý kvas bude asi zoctovatělý nebo napadený jiným kvašením, případně při netěsnosti kvasu bude vypařený líh.Ale kvas pokud nepáchne octem nebo hnilobou bych zkusil v malém plechovém hrnečku(0,2L) nahřát na sporáku a na něj kovový trychtýř a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Třešínky, 30.6.2012 Teplota 21C je pro středně bouřlivé kvašení přesná.Známý palič do třešní žádný cukr zásadně nepřidává.A i když má kvas po ukončení kvašení a odvozu do pálenice cítit někdy, tak takovou třešnovici jsem nepil.Zásadní jsou totiž černé přezrálé třešně... celý příspěvek > |
 |
Destilační přístroj - sestrojení, 30.6.2012 Potravinářský silikon v kartuši... |
 |
Třešínky, 30.6.2012 Neviděl bych to tak dramaticky a tragicky jako kolega... Znám pravidelného paliče třešní, které třešně zásadně nechává kvasit venku jen ve stínu a nikdy neměl zoctovatělý kvas a třešnovici má vždy excelentní...
Teplota 21C je přímo ukázková na... celý příspěvek > |
 |
Extrémně malé nebývalé přírůstky 10-ti leté broskvoně - monilioza laxa?, 9.6.2012 Omlouvám se, samozřejmě byla (prunus persica)
|
 |
Extrémně malé nebývalé přírůstky 10-ti leté broskvoně - monilioza laxa?, 9.6.2012 Žloutenka není pro broskve prokázána viz. odkaz.
|
 |