|
Moniliový úžeh, 27.4.2013 No mě už v 1. příspěvku zajímala přesnější definice fáze dokvétání... píšu to tam jasně. Děkuji. |
 |
Moniliový úžeh, 27.4.2013 No myslím aby postřik podruhé měl nějaký účinek... když už asi v pondělí bude opadáno 95% okvětních plátků... |
 |
|
 |
Moniliový úžeh, 27.4.2013 Chci se zeptat co přesně znamená stříkat podruhé ve fázi dokvétání. Stříkal jsem dnes Baycorem merunky ve fázi kdy už z nich lítají okvětní lístky ve velkém. Je to tedy fáze dokvétání? Přitom ale vrcholové výhony teprve začínají kvést, zejména u... celý příspěvek > |
 |
Rakytník - samice cca 25 m od samce po větru, 27.4.2013 Zasadil jsem tři rakytníky a nejvzdálenější samice je od samce cca 25M po větru od západu. Bude tato větší vzdálenost dobrá pro opýlení od samce?? |
 |
Už postřik na kadeřavost?, 16.4.2013 Dnes jsem stříkal proti kadeřavosti Syllitem -střední Morava 300metrů a jak jste na tom ostatní? Na terminálních pupenech již vyráží maličké části listů. |
 |
V koupených rostlinách - kontejnerech množství vajíček slimáka, 14.4.2013 Nechal jsem si zaslat rostliny v kontejnerech a prakticky ve všech je v hlíně promíseno značné množství zřejmě vajíček slimáků-jsou slabě nažloutlé. Myslel jsem že je to perlit, ale jdou rozmáčknout, některé jsou vyschlé z některých se asi už vylíhli... celý příspěvek > |
 |
Vliv délky destilace - rektifikace na kvalitu a chut, 14.4.2013 Děkuji mef.
Refluxní poměr a jeho vliv mě je samozřejmě znám. Mám náplnovou rektifikační kolonu o průměru 50mm, takže přepaluji kvas "na hotovo".
Vitamín "H17" v merunkových jádrech a hořkých mandlích se jmenuje ve skutečnosti vitamín B17 a... celý příspěvek > |
 |
Zásilkový eshop zasílá při těchto teplotách subtropicé rostliny.?, 26.3.2013 U obou rostlin na netu píšou, že by neměla ani v zimě u nich klesnou teplota pod +10C. Tak jak může přežít dokonce mínusové teploty... máte odkaz nebo na jakých www to píšou co tvrdíte? Děkuji.
|
 |
Zásilkový eshop zasílá při těchto teplotách subtropicé rostliny.?, 26.3.2013 Objednal jsem si subtropické rostliny přes eshop zahradnictví - Jahodový stromek a kalísii vonavou a pak další venkovní rostliny odolné. Eshop zahradnictví mě je ted posílá, měly by putovat 24hod, což ale povede ke znehodnocení jahodového stromku a... celý příspěvek > |
 |
Může dnes koupená merunka ve školce "ze sklepa" prozatím ven na mráz?, 22.3.2013 Už má rašící některé pupeny. |
 |
|
 |
Může dnes koupená merunka ve školce "ze sklepa" prozatím ven na mráz?, 22.3.2013 Zmrzne merunka ze školky "ze sklepa" když jí prozatím dám ven a kořeny jen zahrnu do kompostu??? Vysazovat budu až bude čas a teplo. Má být v noci a ráno až -13C. Děkuji.6 |
 |
Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 9.3.2013 Jestli broskev "poroste" letos tak jako loni, tak ten draslík nebude mět co vyzrávat, tj. letorosty 2-3cm max.
Tak mě to štve malá broskev měla předloni 40kg broskví o až 200g. A kdyby teoreticky byla přehnojená tím NPK pro ovoce z... celý příspěvek > |
 |
Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 8.3.2013 Broskev je sázená do jámy vyplněné černou pařeništní humozní půdou ze zetlelých hnojů a organických látek.
Broskev jsem už před třema dny pohnojil síranem draselným, jak jsem se dočetl při vyhledávání na netu, kde to výslovně doporučovali při... celý příspěvek > |
 |
Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 6.3.2013 A chlor půdě dává kyselost nebo? Samozřejmě vím že broskev chlor nesnáší, ale jde mě o půdní reakci. Už jsem letos totiž na radu z netu broskev hnojil síranem draselným, protože to vypadalo že je půda snad převápněná. |
 |
Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 6.3.2013 Hnojil jsem loni jen jednou cca přelom března/dubna v množství cca 100g/m a jedná se konkrétně o cituji- "Hnojivo na ovocné stromy 5kg", výrobce Forestina- Střelecké Hoštice. Pod tímto lze bez problému nalést na internetu. Koukal jsem na obal hnojiva... celý příspěvek > |
 |