Příspěvky uživatele - 44.75

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jarní řez broskvoní, 29.1.2011
Zdravím pane Mirku!! Nevěšte hlavu. Broskvoně se střihají stejně jako réva, a to jistě dobře umíte. Broskvoně totiž stejně jako réva plodí pouze na jednoletém, tedy loňském dřevě a při řezu je proto třeba důsledně dbát na obnovu plodonosného... celý příspěvek >
Vinná réva od Starkla, 29.1.2011
Zásilkové zahradnictví Starkl v popisu všech prodávaných odrůd révy na svém webu uvádí, že jsou prostokořenné (= pravokořenné), tedy nikoli roubované! Cena za 1 ks  = 98,-Kč. Tak pozor - aby nedocházelo k omylu.
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 26.1.2011
Nevšiml jsem si, že by odrůda Sunhaven byla nějak výrazněji odolnější, než ostatní odrůdy rostoucí kolem. To je má zkušenost ze zahrady, kterou pro značnou vzdálenost navštěvuji v dlouhých intervalech a nedokážu zde proto stromky včas ošetřovat.... celý příspěvek >
Bianca, 25.1.2011
Zde jsou pěkně podané informace o této odrůdě, výčet jejich kladných vlastností i hodnocení vína. Spekuluji : Nerozšířila se u nás významněji asi proto, že pro výrobu vína existují chuťově charakterističtějí odrůdy a ochutnávka vína z této odrůdy asi... celý příspěvek >
Legální znečištění zahrady, 21.1.2011
Myslivce, kteří odhazují nábojnice asi nikdo nepředělá, to je prostě v člověku a jeho vztahu k přírodě. Je to věcí určité "štábní kultury" daného mysliveckého sdružení a samozřejmě hlavně věcí výchovy člověka, která v tomto ohledu u nás stále... celý příspěvek >
Bianca, 19.1.2011
Tak jsem si důkladně pročetl všechny tři předešlé příspěvky. Nalezl jsem v nich mnoho cenných a praktických informací. Protože ale některé z nich jsou formulovány "trochu složitěji", jiné formou nepřímé diskuse, či polemiky, dovolím si zde... celý příspěvek >
Bianca, 17.1.2011
Reakce na příspěvek hosta 3.34 : "Zkušenosti jsou ovšem takové, že při prvním silném mrazu vám roub umrzne". Pokud by toto tvrzení platilo paušálně, nelze vypěstovat žádné štěpované sazenice. To o čem jsme se bavili výše, tedy o... celý příspěvek >
Bianca, 17.1.2011
Já jsem taky včera nevydržel a šel jsem si zastřihat nůžkama.
Bianca, 17.1.2011
Přesně to, o čem uvažujete Vy - postupně přeroubovat vše na odolné podnože, hodlám učinit i já. Nebaví mne žít v trvalé nejistotě, a to i přes to, že výskyt révokaze je v mojí pěstitelské oblasti typu "sibiř" dosti málo... celý příspěvek >
Bianca, 17.1.2011
Pane Mirku, že máte poblíž své zahrady zdroj napadení révokazem je dost blbé. Odhaduji a teoretizuji, že za Vaším plotem se děje asi toto : ten divočák, to bude nejspíš nějaký americký hybrid (samorodák), u něhož vegetuje révokaz pouze na listech... celý příspěvek >
Co vaše réva?, 14.1.2011
Ha! Mirek už je zase (a tradičně) na čele celého startovního pole. Avšak tentokrát se zdá, že odstartoval hodně předčasně... Ale teď vážně. Takovýhle stav pupenů by měl být cca začátkem dubna, loni to dokonce u mne takhle vypadalo až někdy koncem... celý příspěvek >
Co vaše réva?, 11.1.2011
Když přemýšlím o tom, proč výrobce doporučuje použití Sulky do období těsně před vyrašením a nebo ještě v počátku rašení, napadá mne, že v této době jsou už roztoči vyklubaní z vajíček a začínají čile pobíhat po rostlinách. Účinek síry... celý příspěvek >
Sekačka versus traktůrek, 7.1.2011
Děkuji za odpověď, pane j.c.. Víte, já jsme se ptal proto, že si nedokážu představit tak rychlé posečení trávy z tak velké plochy. Tedy standardní posečení za běžných a nejčastěji se vyskytujících podmínek, pomocí normální rotační nožové... celý příspěvek >
Sekačka versus traktůrek, 6.1.2011
Měl bych prosím na pana j.c.  následující dotazy : Jak velkou plochu z Vašeho pozemku 2 300 m2 zabírá sečený trávník? Kolik přibližně máte na své zahradě obsíkaných stromů a keřů a dalších překážek? Sečete se sběrem do koše? Pokud ano,... celý příspěvek >
Sekačka versus traktůrek, 6.1.2011
Aha, tak to je trochu jiná! Bežnou zahradu si totiž představuji zatravněnou standardně hustým vitálně vzrůstným pažitem (se zvláštním přihlédnutím k měsícům květnu a červnu). Dále si běžnou zahradu představuji osázenou množstvím ovocných stromů,... celý příspěvek >
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika