Příspěvky uživatele - 44.75

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co Vaše réva? (rok 2011), 3.2.2011
Loni jsem zasadil všechny řízky přesně 7. března a ven jsem je již zakořeněné přesazoval až po 20. květnu, dříve to nešlo. Bylo studené jaro, duben nestál za nic, chladno, pořád pršelo, mírné noční mrazíky trvaly u nás až do zač. května. Za ty... celý příspěvek >
Divná choroba jablek, 2.2.2011
Pane Vladislave, ta jablka putovala z pultu v supermarketu rovnou do auta, pak následovala jízda asi 10 minut a pak byla přestěhována rouvnou do kuchyně. V kuchyni (při teplotě asi 20°C) začalo toto hnědnutí asi po týdnu a šířilo se denně... celý příspěvek >
Divná choroba jablek, 2.2.2011 Obsahuje fotku
Začátkem roku jsme v obchodě koupili jablka neznámé odrůdy. Asi za týden až deset dní po zakoupení však začala jablka postupně "divně hnědnout".  Na jablkách se nejprve objevil malý hnědý flíček, podobný např. moniliové hnilobě. Ten flíček se... celý příspěvek >
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 1.2.2011
Spóry houby zdárně přezimují na rostlině, tedy na její kůře a na jaře napadají rozvíjející se pupeny. Právě proto se tyto spóry likvidují preventivními podzimními a zejména předjarnimi postřiky. Je nutno omýt, či doslova opláchnout důkladně... celý příspěvek >
Co si matně pamatuji z dřívějších diskusí zde na podobné téma, tak k infikování rostliny houbou, která následně způsobuje kadeřavost listů broskvoní dochází ve fázi rozpukání pupenů. Tehdy houba proniká do útrob listového pupenu a napadá... celý příspěvek >
Myslím, že zrovna mravenci mají na kadeřavost vliv pramalý, tedy spíše žádný. A kdyby přece jenom měli, tak omezeně nepřímý. Byli by totiž sami proti sobě. Oni potřebují aby na stromě rostly zdravé listy aby na nich mohli "pást své... celý příspěvek >
Co Vaše réva? (rok 2011), 1.2.2011
Nezáleží ani tak na síle "tužky", ale hlavně na tom, jestli je réví živé, či vymrzlo (suché, scvrklé). Pokud nemáte jistotu a nechcete zbytečně přijít o zapěstovaný kmínek, tak jak radí Mirek, počkejte až to začne rašit a pak vyberte... celý příspěvek >
Vinná réva od Starkla, 31.1.2011
Nedávno jsem se dočetl, že známý vinař Vilém Kraus ml., majitel révové školky v Mělníku, je dodavatelem roubovaných sazenic do obchodních řetězců typu "bau". Takže pokud je to pravda, tak bych se zde nákupu ani moc nebránil. Výhodou je, že... celý příspěvek >
Co Vaše réva? (rok 2011), 31.1.2011
Je tam automatický překladač do ČJ
Ten odkaz - toť zásluha nikoli má, nýbrž Bred-ikova.
Řez - střih, 31.1.2011
No tak se to zjednodušilo a máte v podstatě dvě možnosti : buď ohnout réví ve výšce cca 60-80 cm vodorovně a nebo do oblouku podle spodního drátu v drátěnce a zastřihnout ohnutou část - tažeň na ± 6 oček a vyvázat k drátu, očka na kmínku po... celý příspěvek >
Pokud by sem pan doc. Pavloušek chodil, byl by jistě vaším "povýšením" potěšen, ale bohužel na jmenování profesorem si asi ještě bude muset pár let počkat. Ta odrůda je čerstvá novinka, takže zkušenosti budou asi velmi sporé, spíše žádné.... celý příspěvek >
Řez - střih, 31.1.2011
..., výpočet řezu jsme našli,... Asi v tom hledáte zbytečné složitosti, které tam nejsou, zvláště ne v prvém roce. Koukněte se do loňských příspěvků o řezu révy, které se zde objevovaly přibližně v období končící zimy a předjaří. Střih v prvém roce... celý příspěvek >
Jarní řez broskvoní, 29.1.2011
Zdravím vřele pane Zahradního kacíře,alias hosta 235.249! Jsem rád že jste se po delší odmlce zase vrátil. Už tady bez Vás byla docela nuda. Doufám, že se do toho zase pořádně opřete, jak je Vaším zvykem a tak zase bude o čem diskutovat!
Co Vaše réva? (rok 2011), 29.1.2011
V loňském roce jsem se poprvé pokoušel zakořeňovat i Vostorg. Měl jsem k dispozici celkem 4 řízky. Také jsem použil stimulátor (práškový)  a zakořenit jsem jej dal rovněž do PETek, do směsi perlitu + koupeného řízkovacího substrátu, smíchaných v... celý příspěvek >
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika