|
Černání a vadnutí listů, 10.7.2012 Chřadnutí hrušně- Pear decline phytoplasma nebo také Candidatus Phytoplasma pyri. Přenos nemoci mery, případně je koupený stromek již nakažený. Obrana není snad jen postřik proti merám.
Mr Big |
 |
Sklizeň rajčat 2012, 10.7.2012 Mně se ta Vaše rajčata líbila.Jinak tvrdě zaplacená zkušenost s netkanou textilií. Já si myslím, že často od ní očekáváme i to co ona neumí. Její základní použití pro které se vyrábí je nakrývání na zem na rostliny, které klíči nebo už rostou.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sklizeň rajčat 2012, 9.7.2012 Podle typů rajčat se ani nelze divit. Jen tak na okraj, Vy jste ten Honza co měl problémy s mrazem?
Mr Big |
 |
Sklizeň rajčat 2012, 9.7.2012 Jen by mne zajímalo kde a v jakých nádobách ty velké sazenice pěstujete. Já si to za oknem nemohu dovolit.
Mr Big
|
 |
Znečištění vrtu utonulým hlodavcem?, 9.7.2012 Pro pana Mirka: Myslím si, že pokud nebudete zalívat přímo na rostliny, tak ev-zbytkový chlór z chlornanu (Sava) spálí nějaké organické hmoty v půdě nebo se odpaří. Rostliny by mohl popálit. Vlastní zkušenost s tím nemám.
... celý příspěvek > |
 |
Střihání ostružiníku, 9.7.2012 Na těch rychle rostoucích mladých výhonech bude příští rok úroda. Pochopitelně je můžete zastřihnout, ale obvykle se to dělá až na jaře. Ty co jsou na nich nezralé plody se po sklizni celé uříznou u země.
... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2012, 9.7.2012 Pane Jaroslave děkuji za poklonu, ale bohužel jsem si to nevymyslel. Škoda, asi by se o mně dověděl celý svět, protože když dáte ve vyhledávači Google "tomato stupice seed" tak Vám to vyhledá cca 69000 odkazů a z mnoha z nich se dovíte, co je to... celý příspěvek > |
 |
Znečištění vrtu utonulým hlodavcem?, 9.7.2012 Já si například nemyslím, že vodárny někdy používaly pro desinfekci vody chlornan sodný. Já si myslím, používaly plynný chlór. U velkých bazénů a areálů to většinou bylo obdobné.
Mr Big
|
 |
Rajče Stupické polní rané, 8.7.2012 Díky za informaci.
Mr Big |
 |
Rajče Stupické polní rané, 8.7.2012 Je mně jasné, že na vysočině nebudete pěstovat San Marzano Gigant u kterého je uvedena doba 90 dní, ale celé jsem to psal také proto, abysme si vážili i toho co je české a opravdu dobré. Zdravím na vysočinu.
Mr... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajče Stupické polní rané, 8.7.2012 Já také pěstuji více rostlin Start F1. Kdysi jsem četl článek o šlechtiteli tohoto prvního českého hybridního rajčete, kde bylo také uvedeno, které odrůdy jsou použity pro křížení. Někde jsem ten výstřižek ztratil, což mne mrzí.
... celý příspěvek > |
 |
Rozmarýn - moje poznatky, 8.7.2012 Díky za recept, jak mě squaw pustí k plotně, tak si to zkusím udělat.
Mr Big |
 |
Rajče Stupické polní rané, 8.7.2012 Rajče Stupické polní rané, původní česká odrůda vzniklá výběrem z křížení (MikádoxSláva Porýní) x Solanum racemigerum si jistě zaslouží velké pozornosti:
1.Je to jediná česká odrůda, která je prakticky pěstována na celém světě a je zařazována do... celý příspěvek > |
 |
Rajče Principe Borghese, 8.7.2012 Když si dáte ve vyhledavači Google "Pomodoro Piennolo" tak se Vám zobrazí řada webových stránek včetně krásných videí. Rajče Princip Borghese je jednou mám dojem ze tří odrůd, které se na Piennolo používají. A potom udržte se, abyste si takové české... celý příspěvek > |
 |
Choroby salátu, 8.7.2012 Někde jsem četl že ledové saláty s pevně uzavřenou hlávkou jsou při slunečném počasí náchylné na přehřátí a následné uhnívání listů uvnitř hlávky (což se mně taky stávalo u odrůdy Miniko). Bylo tam doporučeno tyto saláty stínit např. raclovými pytli... celý příspěvek > |
 |