|
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 23.7.2012  Jen bych ještě doplnil:
1.Podle mne bylo pro celý Jihomaravský kraj jedno podnikové ředitelství Fruta Brno, n.p. na Jakubském náměstí v Brně. Všechny ostatní Fruty byly jen závody nebo provozy této firmy. Pokud jde o Znojemské okurky, tak tyto se... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2012, 22.7.2012 Ještě jednou díky
Mr Big |
 |
|
 |
Sklizeň rajčat 2012, 22.7.2012 Chtěl jsem příští rok zkusit Orange Strawberry. Zajímalo by mne, zda dle Vašeho názoru je chuť tohoto rajčete zajímavá. Předem děkuji za odpověď.
Mr Big |
 |
Postřik rajčat proti plísni bramborové, 22.7.2012 U mne zatím bez problémů jak stříkaná tak i ta, co letos nedostala ani kapku postřiku.
Mr Big |
 |
Nestejnoměrné dozrávání rajčat, 22.7.2012 Podle mne na té fotce zatím žádné nestejnoměrné dozrávání není. Takhle vypadají některé odrůdy když jsou zelené- například Sláva Porýní.
Při dozrávání u některých rajčat opravdu vzniká tzv.zelený nebo žlutý límec u stopkové části plodů, kde... celý příspěvek > |
 |
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 21.7.2012 Nálev na znojemské okurky je jednoduchý: 10 litrů vody, 2,5 litrů octa, 85 dkg cukru, 30 dkg soli a 1,5 ml výtažku z různých bylin (je to hrozně hořké). A právě ten výtažek dává tu jedinečnou chuť znojemských okurek a byl výrobním tajemstvím o které... celý příspěvek > |
 |
První broskvoně dozrávají, 13.7.2012 Kvalitu těch broskví již letos nezlepšíte, ale proti houbě je nutno zakročit.Jednoznačně Vám doporučuji Horizon, který je oproti Baycoru přípravek systemický a ozdraví celý strom. Já jsem tento přípravek použil na jaře na doporučení pana Vinšálka k... celý příspěvek > |
 |
Postřik rajčat proti plísni bramborové, 13.7.2012 Souhlasím s Vámi.Chladné noci a teplejší dny jsou ideální pro rozvoj plísně bramborové. Je uváděno, že zoospory klíčí při teplotách 12-15 °C, například v kapkách vody na listech rajčat (takové teploty lze očekávat v noci), a pro další rúst potřebují... celý příspěvek > |
 |
Mravenci v jablku, 13.7.2012 Asi by ta fotka nestála za nic- nemám fotoaparát a tak dělám jen takové ilustrační obrázky mobilem abych doplnil text, kteým chci něco říct.
Mr Big |
 |
První broskvoně dozrávají, 12.7.2012 Já jsem postříkal dnes preventivně, ale na webu SRS nejsou pro většinu oblastí žádné zprávy o výskytu plísně bramborové na rajčatech (snad jen na severovýchodním okraji Středočeského kraje). Já jsem žádné náznaky plísně taky neobjevil.
... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Postřik rajčat proti plísni bramborové, 12.7.2012 Děkuji za upozornění. Takový už je život, napřed je přípravek neškodný, pak se zakáže a zjistí se, že tak neškodný není. Nevím jestli jsou na tom lépe ti, co již balení Brava vystříkali nebo ti co stříkali míň a budou ještě nějakou dobu... celý příspěvek > |
 |
Mravenci v jablku, 12.7.2012  Mravencům na mé zahradě asi došla zásoba mšic a tak se dali do ovoce. Dnes jsem sklízel jablka z letní jabloně Julie (malý stromek) a v pěti z jedenácti sklizených jablek byla u stopky díra a vevnitř plno mravenců. Některá jablka byla na stromku také... celý příspěvek > |
 |
Postřik rajčat proti plísni bramborové, 12.7.2012 Jedu na týden do adršpachu a tak jsem dnes postříkal rajčata Bravem
Mr Big |
 |
Jaky je rozdil mezi cuketou a tykvi, 12.7.2012 Všechno jsou to tykve:
1.Cucurbita pepo (Tykev obecná) ke které patří např. keříčkové patizony a cukety a dále také plazivé špagetová tykev a tykev olejná
2.Cucurbita maxima (Tykev obrovská) ke které patří plazivé dýně (např.Goliáš) a... celý příspěvek > |
 |
Vyhodit nebo zachránit?, 11.7.2012  Pokusím se formulovat svůj názor na Váše problémy.
1.Není moc vhodné sázet po rybízu zase rybíz nebo příbuzný angrešt. Jednostranně vyšerpaná půda, pořípadně mohou v půdě být nějaké choroby případně škůdci.
2.Boj proti mšicím je třeba zahájit... celý příspěvek > |
 |