|
Zrání rajčat, 4.8.2012 Já jsem ten optimismus uvedl jen jako morální podporu. Já také pokud jde o rajčata takový optimista nejsem a pokud by se něco stalo převážnému množství z těch mých 150 rostlin, tak vůbec nevím co bych dělal. Jde o to, že jsem do nich vložil tolik... celý příspěvek > |
 |
Bifteková rajčata, 4.8.2012 Ano takhle vypadá jeden z typů rajčete Cuor di Bue, který máte Vy. Já mám ten druhý typ.
Mr Big
|
 |
|
 |
Oranžové strupy na meruňce, 4.8.2012 Já bych to viděl na houbu (snad Rážovka rumělková), která se podílí na rozkladu již mrtvého dřeva. Tato houba v ětšinou není příčinou odumření větve.
Mr Big
|
 |
Zrání rajčat, 4.8.2012 Pro mne to zase žádné velké překvapení není, protože vím co jsem sázel a jaké počasí u nás následovalo: Sázel jsem ihned v pátek 18.5. po přejítí té poslední mrazivé noci. Sázel jsem sazenice, které byly v nejlepší kondici v prvním týdnu května,... celý příspěvek > |
 |
Alternariová skvrnitost rajčat, 4.8.2012 Chtěl bych se s vámi podělit o jednu nepříjemnou zkušenost. Po internetu jsem zakoupil některá u nás v obchodě nedostupná rajčata, mimo jiné i Gardener´s delight. Včera při kotrole růstu jsem zjistil, že všechny čtyři rostliny jsou napadeny... celý příspěvek > |
 |
Zrání rajčat, 4.8.2012 Pane Mirku, chce to trochu optimismu. Vždyť sezóna bude ještě dlouhá. Pro mne je jen dobré, že rajčata na sušení ještě houfně nezrají, nemám ještě dokončena síta na sušení na slunci ani konstrukci potřebnou pro sušení v elektrické troubě. Rajčat na... celý příspěvek > |
 |
Bifteková rajčata, 4.8.2012 Opravdu nevím jak přesně vypadá býčí (volské, hovězí srdce). Já mám semena od Seva Seed a plody vypadají spíš jako měšec než jako nějaké srdce, které je na sáčku. Anglický překlad italského Cuor di Bue je Oxheart- nevím přesně jestli hovězí znamená... celý příspěvek > |
 |
Bifteková rajčata, 3.8.2012 Tak jsem včera poprvé chutnal odrůdu Marmande a vůbec mne neoslovila. Přitom je to v Itálii nejoblíbenější odrůda na saláty. Možná tam má jinou chuť. Nakonec jsem si udělal rajčatový salát (jen s cibulí) z Beefmasteru a Cuor di Bue, přidal jsem pár... celý příspěvek > |
 |
Co právě sklízíte v r. 2012?, 2.8.2012 Já jsem minulý týden sklidil mimo jiné cca 50 kg menších meruněk Bergeron- chtěl je zeť, že mu známý vypálí meruňkovici. Dle jeho pokynů jsem je dal do přepravek do boudy na zahradě, ale v neděli mi sdělil, že neměl auto, a že už nemá zájem. Tak jsem... celý příspěvek > |
 |
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 2.8.2012 Přesně tak: pět z nich jsem postupně koupil -Althanovu, Zimmerovu, Hamanovu, Stanley a Čačanskou lepoticu. Teď už nemám lepoticu (šarka), ale mám Jojo a Elenu.
Mr Big
|
 |
|
 |
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 2.8.2012 Mně letos poprvé opravdu zarodila a uzrála švestka, původně jsem myslel že je to Hamanova (koupil jsem je společně), ale když jsem si přečetl kdy by měla dozrát tak si myslím že je to Zimmerova. Když jsem obě koupil, tak jsem si původně napsal... celý příspěvek > |
 |
Indiánská kultura , 2.8.2012 Fazol tyčkový má nesrovnatelně delší vegetašní dobu než fazol keříčkový. Já se již několik let snažím vypěstovat dostatek semen odrůdy Corona ke kuchyňskému využití (větší bílá semena než fazol šarlatový). Až letos se mně to povedlo, mám rostliny na... celý příspěvek > |
 |
Padlí rajčete?, 2.8.2012 Padlí má rádo sucho a teploty kolem 25 °C.Já jsem měl padlí na listech rozmarýnu na balkonu. Tak jsem několik dnů po sobě stříkal vodou se sodou bikarbona. Teď už ho nemám, ale nevím jestli to zmizelo tím stříkáním vodou nebo tou sodou.Pokud jde o... celý příspěvek > |
 |
Zrání rajčat, 2.8.2012 Jen jedna připomínka: U rajčat fosfor na tvorbu kořenů, dusík na růst zelené hmoty a plodů, draslík na zrání plodů a kvalitu chuti.
Mr Big
|
 |
Zrání rajčat, 2.8.2012 Někde jsem četl, že jakmile rajče dosáhne určitého stupně zralosti- už se plody nezvětšují a semena jsou už vyvinuta- tak potom již asymilací dochází pouze ke zvyšování cukernatosti. Kyseliny jsou již dány a k jejich vývoji stačí jen etylen. Já moc... celý příspěvek > |
 |