Příspěvky uživatele - 46.152

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jaký druh révy - poraďte, 28.10.2007
Ta nadmořská výška je celkem příznivá, ale záleží i na stanovišti, zda je obrácené na jih, zda není v mrazové kotlině atd.Odrůda Othelo by  měla být stará odrůda tzv. "labruskového"  typu. Vznikla v roce 1859. Je celkem odolná k mrazům a k... celý příspěvek >
vinna reva phoenix, 28.10.2007
Phoenix  je německá moštová odrůda révy, původ Bacchus x SV 12375. Doba zrání je poslední dekáda září . Hrozen má asi 200 g, bobule průměr 18 mm, barva žlutá chuť muškátová. Měla by být odolná mrazu do -25 °C i relativně chorobám. Viz... celý příspěvek >
Jaký druh révy - poraďte, 16.10.2007
Na tyto podmínky se dají najít odrůdy, určitě třeba Krystal, Augustovskij nebo Rondo, možná i nějakou stolní (Vostorg, V25-20). Stěna, zejména jižní dělá hodně. Je důležité pohrát si s přípravou půdy, vykopat jámu alespoň 60 cm hlubokou (sám kopu... celý příspěvek >
pergola nebo u domu?, 11.10.2007
Nevím jestli zrovna Panonia je ta správná volba do 400 m n.m., navíc je citlivá na choroby, ale chuťově je slušná. Fes... bych si tipnul na Festivalnyj, více informací... celý příspěvek >
Jak pěstovat ozimou cibuli?, 10.10.2007
Problémem při pěstování ozimé cibule ze sazečky je kromě mrazů přes zimu zejména volba odrůdy. Tato odrůda nesmí být náchylná na vybíhání. Bohužel přestože šlechtím cibuli, doporučit takovou odrůdu nedokážu, protože se tato varianta nejenže nezkouší,... celý příspěvek >
Sazenice, 25.9.2007
Sazenice Krystalu jsou zdarma, měly být vysazeny na jaře. Ty ostatní, které jsem nasadil mají víc jak dva metry. Sazenice jsou dvě, lepší má 30 cm, horší 20 cm.  Při přikrytí by měly zimu přežít.  Můžu ještě přidat nějakou Perletu, taky mi... celý příspěvek >
Sazenice, 19.9.2007
V tuto dobu s výjimkou Krystalu snad jedině pan Jonáš v Kolíně: http://zahradnictvi-jonas.webpark.cz/tel 321 726 412mobil 606 918 027Myslím, že nějakou slabší sazenici Krystalu bych našel doma, pokud bude mít zájem.
dlouhý živý plot, 13.7.2007
Mám podobnou zahradu cca 50 m dlouhou podél silnice a kolem ní živý plot z větší části z habrů a z menší části z buků o výšce 2,5 m. Ze zahrady není vidět na silnici a naopak, každý ho obdivuje. Stáří živého plotu je 9 let, ale habrová část vysazena... celý příspěvek >
Viktoria, Kardinál, Regina nignety, 10.7.2007
Odrůda Kardinál není v žádném případě moštová, naopak se řadí k nejlepším stolním odrůdám, pro naše podmínky je však trochu pozdnější a navíc je poměrně citlivá k houbovým chorobám.Odrůd Viktoria je celá řada, jedna je např italská stolní, další... celý příspěvek >
mandelinka a brambory, 3.7.2007
Nevím z čeho usuzujete, že je Regent neregistrovaný, na stránkách Státní rostlinolékařské zprávy je nadále veden mezi přípravky s platnou registrací, stačí se jen podívat na www.srs.cz  a zjistíte, že je registrován do brambor v dávce 25 g na ha... celý příspěvek >
réva, 14.6.2007
Samozřejmě lze, ale její vlastnosti mohou být od mateřské odrůdy rozdílné. Tímto způsobem se získávají nové odrůdy révy, ale je nutné počítat s tím, že zdaleka ne všechny semenáče budou kvalitní, velké procento (i nad 90%) se v procesu šlechtění... celý příspěvek >
Zahradnictvy - Jonas, 11.6.2007
Myslím si, že nějaké kontejnerované sazenice bude určitě mít, měl je i tenkrát v půlce září, otázkou je, které odrůdy mu zbyly po jarním prodeji. Kupoval jsem pár sazenic loni na jaře, byly sice malé, ale na druhou stranu levné a neuhynula ani... celý příspěvek >
Odrůdy vinné révy, 4.6.2007
Suručenskij bělyj - Původ: Ičkimar x  SV 20-365 (Moldávie)Univerzální odrůda révy středně pozdní doby zrání. Keř středně vzrůstný. Květ oboupohlavní. Hrozen střední až velký, cylindricko-konický, středně hustý o hmotností 240-330 g. Bobule... celý příspěvek >
Moly a Madlen, 30.4.2007
Trochu jsem hledal na internetu, jediná informace o těchto odrůdách z webu citrusy.cz: Madlen - není to rezistent, jde o klasickou révu. Jeden z rodíčů je starší známá odrůda Madlenka raná. Mám ji z vin.stanice v Polešovicích (u UH), kde... celý příspěvek >
Roundap, 15.4.2007
Stačí důkladně vypláchnout, pro jistotu 3 x po sobě, používal jsem Roundup mnohokrát v práci, a tomto vyplachování se nikdy nic nepoškodilo.
Další diskuze:  1617181920  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika