Příspěvky uživatele - 46.152

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
co je to za chorobu?, 9.6.2008
Na obrázcích s největší pravděpodobností není choroba, ale následek napadení sviluškami. Pomůže postřik přípravky Magus 200 SC nebo Omite 570 EW. Postřiky provádějte nejlépe večer aby se předešlo případnému popálení letorostů.
řízkování, 9.6.2008
Jak už psala Daniela, dá se najít na internetu hodně, ale zkusím jen ve zkratce. Řízky se mohou odebírat v termínu od opadu listů po začátek rašení.Většinou se řízky kvůli lednovým a únorovým mrazům, které mohou poškodit réví,  odbírají koncem... celý příspěvek >
Choroby vinné révy, 9.6.2008
Určitě to je vlnovník anebo svilušky, na oboje platí Magus 200 SC nebo Omite 570 EW.
500 metrů nad mořem - Vysočina, 9.6.2008
Školku v Droždíně najdete na internetu snadno, stačí napsat do vyhledavače slova školka Droždín a hned máte odkaz. Ale o odrůdě Polarnyj jsem ještě neslyšel a ani v nabídce zahradnictví v Droždíně jsem ji za poslední roky neviděl. Znám jen odrůdu... celý příspěvek >
Sazenice révy nerostou, 4.6.2008
V tuto dobu, kdy teploty dosahují ve stínu 25-30°C, bych už miniskleníček z PETky nedělal. Teplota uvnitř bude na slunci kolem 40°C a to určitě révě nesvědčí. Letos jsem z Kolína sazenice nekupoval, takže nevím, kde je problém, teď už si... celý příspěvek >
Sazenice révy nerostou, 4.6.2008
Tipoval bych, že už je dost pozdě, kvalitní sazenice by už měla růst.
Choroby vinné révy, 30.5.2008
Jedná se o vlnovníka révového, ne o chorobu. Měl by pomoci postřik přípravkem Omite 570 EW.
počet letorostů?, 23.5.2008
Určitě nechat jen jeden z jednoho očka. Zatížení počtem oček záleží na staří keře.
Malé dírky, viditelné okem, na listech révy vinné, 21.5.2008
Tipoval bych to na roztoče, pomůže postřik (Magus 200 SC, Omite 570 EW).
Pastel, 19.5.2008
Obávám se, že to s touto odrůdou nebude žádná sláva. Nedíval jsem se sice do knihy Ampelografie Slovenska, ale v popisech na klivia.com se píše, že patří do nejlepších poloh. Sám mám jinou odrůdu od paní D. Pospíšilové, Negru, patřící také do... celý příspěvek >
doporučení vinné révy, 15.5.2008
Na přesazování je dost pozdě, ale nic jiného Vám asi nezbyde. Pokud jsou keře tříleté, mohlo by se to podařit. Nic horšího se stát nemůže, než že je v případě neúspěchu podzim vyhodíte. Asi bude nejlepší je opatrně dostat ze země, zastřihnout... celý příspěvek >
doporučení vinné révy, 14.5.2008
Interpecifické odrůdy jsou mezidruhoví kříženci rodu Vitis. Většinou se vyznačují vyšší odolností proti houbovým chorobám i mrazu. Původně nevynikaly chutí, ale po více jak 100 letech šlechtění je již jejich chuť srovnatelná s druhem Vitis... celý příspěvek >
Mostova odruda - vyber, 18.4.2008
To Zyjan: Nebylo myšleno, že sazenice nejdou sázet, sám budu 99% révy sázet, jen jsem měl obavu, že odrůdy moštové révy do 450 m n.m. se budou teď hůře zhánět, o běžné odrůdy bych strach neměl,  ty se dají sehnat v pohodě i teď na jaře. Bred
Stolní odrůdy, 17.4.2008
Odrůdu Festival také neznám. Znám jen Festivee, což je kanadská stolní odrůda a Festivalnyj ustojčivyj, cože je moldavská moštová odrůda a Festivalnyj, což je ruská moštová odrůda. Marlen také neznám, snad jedině odrůdu bílou stolní odrůdu Madlen.
Mostova odruda - vyber, 17.4.2008
Jedině snad připadá do úvahy z bílých Krystal, Solaris a Platovskij, z červených Rondo a Cabernet Cortis, ale pozor, Solaris a Cabernet Cortis jsou právně chráněné odrůdy, takže půjdou hůře sehnat. Ono vůbec shánět sazenice v půlce dubna je trošku... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika