Příspěvky uživatele - 46.152

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Stolní odrůdy, 14.4.2010
MOPR je Muškát moravský, MOPR je zkratka začátečních písmen názvů rodičů této odrůdy. Ale MOPR je moštová, ne stolní odrůda, stejného původu je MOLLY, která má větší bobule a podobnou chuť. Známý ji má, před měsícem jsem vyhazoval hrst jejich řízků.
Alexandrijský Muškát nebo Kardinál?, 13.4.2010
Ani Muškát Alexandrijský a Cardinal nejsou primárně určeny do skleníku a Arkadii a Vostorgu skleník určitě neublíží. Problém by mohl být jen kdyby se do skleníku nasadily jen odrůdy s ženským typem květu, což ani jedna není. Na druhou stranu se do... celý příspěvek >
Alexandrijský Muškát nebo Kardinál?, 12.4.2010
Obě odrůdy patří k těm nejchutnějším. Cardinal je je co se chuti týká pojem a Muškát alexandrijský má silně muškátovou příchuť. Ale tím výčet kladů končí. Obě jsou to odrůdy silně náchylné k houbovým chorobám. Muškát alexandrijský je na mráz silně... celý příspěvek >
Bezsemenná réva, 6.4.2010
S odrůdou Attika zkušenosti nemám, ale jedná se o řeckou odrůdu, čistě V. vinifera, takže si dovolím o její vhodnosti pochybovat. Má mít červené nebo růžové bobule.
Kanadská borůvka není borůvka, 29.3.2010
Zimolez dorůstá do výšky asi půldruhého metru, viděl jsem nedávno dvacetileté keře, sám mám asi šestiletý. Plodí na zahradě jak o první, ještě před jahodami. Ale nezapomeňte ma to, že potřebujete nejméně dvě odrůdy, ne dva keře stejné odrůdy. Byť... celý příspěvek >
Nejlepší stolní a moštová odrůda révy - kvíz?, 18.3.2010
Nemyslím si, že tohle téma je zbytečné, jen je u nás hobby vinaření málo rozšířené nebo se o něm málo píše. Když srovnám diskuze na českých webech třeba s "vinařskou velmocí" Polskem, nevycházíme z toho moc dobře. Velmi podobné téma tam... celý příspěvek >
Réva do skleníku v nadm. výšce 550 m, 11.3.2010
Méně roste třeba Belyj KoKl nebo Lora (Flora), případně Viktoria, ale k těma dvěma posledně jmenovaným musíte mít opylovače, nemají vlastní pyl.
Gročanka, Festivalnyj, Arkadia, 8.3.2010
Popis odrůdy Festivalnyj Na vlastní oči jsem tuto odrůdu viděl jednou na Sádku, na první pohled nevypadá špatně, ale je velmi citlivá na napadení šedou plísní, protože její hrozny jsou velmi husté. Sám bych si ji nenasadil. Popis odrůdy Gročanka S... celý příspěvek >
Semena ze zahraničí, 26.1.2010
Jen pro inspiraci Reinhard Tomaten Shoenetomaten
Réva a břidlice, 23.1.2010
Tuhle otázku Vám nikdo zcela nezodpoví. Pokud jste mimo vinařskou oblast, réva Vás neživí a navíc v Čechách, nebezpečí napadení pravokořenných keřů révokazem je malé.  Stoprocentní jistotu Vám ale dá skutečně jen roubování na odolnou... celý příspěvek >
Réva a břidlice, 18.1.2010
Tomu se říká tradice, navíc z nových odrůd, pokud nejsou v ČR registrovány, nemůžete dělat vína s přívlastkem, ale třeba Regent a Cabernet Cortis jsou v registračním řízení v ČR, ostatní výše zmíněné odrůdy zatím nejsou přihlášeny k registraci.
Réva a břidlice, 18.1.2010
Obzvláště se u břidlicových podkladů oceňuje právě schopnost akumulovat a pak vyzařovat teplo, což je pro révů jen dobré.
Augustin (V 25 - 20), 9.12.2009
Jak už jsem se zmínil, vlastní zkušenost s Augustinem nemám velkou, ale i P. Pavloušek upozorňuje na slabou odolnost k mrazu v našich podmínkách, protože dělá právě silné letorosty, které hůře vyzrávají. Pokud si nejste jisti, zda máte Augustin, na... celý příspěvek >
Zkušenosti s Vandou, 29.9.2009
Vandu budu přeroubovávat. Jednak mě neoslovila její chuť a hlavně u mne silně trpí hořkou pihovitostí. Podstatně víc než jiné odrůdy, dva roky po sobě během září navíc všechny plody opadaly.
Odrůdy révy, 10.9.2009
Ve skleníku problémy s perenosporou nebudou, ta potřebuje k zdárnému vývoji ovlhčení listů a ne jen vzdušnou vlhkost. Neměly by být problémy ani padlím, protože ve skleníků bývá na padlí teplo. Proto i Kodrjanka by byla vhodná, přestože venku letos... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika